MWC 2023 – Η Lenovo έδειξε δύο πρωτότυπες συσκευές με rollable οθόνες

by Zikou Stella

Αν και η η εταιρεία είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα μικρό promo βίντεο που έδειχνε τα δύο πρωτότυπα τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Tech World 2022, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο συσκευές Motorola εμφανίστηκαν διά ζώσης.

 

 

Το rollable laptop της Lenovo έχει μια “τυπική” οθόνη 12,7 ιντσών με αναλογία πλευρών 4:3 και ανάλυση 2024×1604 pixels, η οποία όμως με το πάτημα ενός κουμπιού, ξεδιπλώνεται για να μετατραπεί σε μία σχεδόν τετράγωνη οθόνη μεγέθους 15,3 ιντσών, με αναλογία πλευρών 8:9 και ανάλυση 2024×2368 pixels.

Η οθόνη προέρχεται από τη Sharp, με την οποία η Lenovo έχει συνεργαστεί για τους αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές ThinkPad X1, ενώ ο μηχανισμός “ξετυλίγματος” της οθόνης είναι πιστοποιημένος για 20.000 με 30.000 κύκλους τυλίγματος/ξετυλίγματος. To rollabme smartphone από την άλλη, έχει υπό κανονικές συνθήκες μία οθόνη 5 ιντσών με αναλογία πλευρών 15:9, η οποία ξεδιπλώνει με αντίστοιχο τρόπο για να μετατραπεί σε μία οθόνη 6,5 ιντσών με αναλογία πλευρών 22:9.

 

 

Η Lenovo πάντως αναφέρει ότι οι δύο συσκευές αυτές δεν είναι απλώς πρωτότυπα, αλλά “proof of concepts”, που αποτυπώνουν το όραμά της για “την επόμενη γενιά προσωπικών υπολογιστών”, ωστόσο απέχουν αρκετά από το να τις δούμε σε μαζική παραγωγή, καθώς υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.

Μπορείς να δεις ακόμη