MWC 2023 – Ο ABLE Exoskeleton επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να περπατήσουν ξανά

by Zikou Stella

Η ABLE Human Motion είναι μια νεοφυής επιχείρηση ιατρικών συσκευών με αποστολή της να διευκολύνει την κινητικότητά για όλους. Στο πλαίσιο του φετινού MWC, η εταιρεία παρουσίασε το ABLE Exoskeleton, τον πιο ελαφρύ, εύχρηστο και προσβάσιμο εξωσκελετό στον κόσμο που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να περπατήσουν ξανά.

 

 

Τεχνολογίες αιχμής στη ρομποτική

Το ABLE Exoskeleton αναπτύσσεται από την ABLE Human Motion, ένα παρακλάδι του Πολυτεχνικού Πανεπιστήμιου της Καταλωνίας (UPC) με έδρα τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα προϊόν που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στη ρομποτική, τους ηλεκτρικούς κινητήρες, τα ηλεκτρονικά ισχύος, τη μηχανική και την ασύρματη συνδεσιμότητα για να προσφέρει τη μέγιστη αυτονομία σε έναν ασθενή και να συμβάλει στην προώθηση της νευροαποκατάστασης.

 

Προσβασιμότητα σε όλους

Ο ρομποτικός εξωσκελετός κάτω άκρων έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την κινητικότητα και την ανεξαρτησία των ατόμων με παράλυση στα κάτω άκρα. Είναι ένας προσιτός εξωσκελετός ειδικά σχεδιασμένος για οικιακή χρήση. Δοκιμάστηκε από 130 παραπληγικούς ασθενείς και επικυρώθηκε από κορυφαία κλινικά ιδρύματα. Αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή startup και πρωτοπόρος ρομποτικής (Under 35 by MIT Technology Review).

Ο εξωσκελετός ABLE έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται τόσο για θεραπεία αποκατάστασης προπόνησης βάδισης στο κλινικό περιβάλλον όσο και για αυτόνομη περιήγηση στο σπίτι. Προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες κινητικές ανάγκες και επιτρέπει στους ασθενείς να κινούνται αυτόνομα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Η μοναδική του ανίχνευση σκανδάλης που βασίζεται στην κίνηση προωθεί ένα πιο φυσικό, ασφαλές και διαισθητικό περπάτημα. Είναι ο πρώτος εξωσκελετός που επιτρέπει στον χρήστη να τον φορέσει μόνος του, να σηκωθεί απευθείας από το αμαξίδιο, να περπατήσει και να καθίσει αυτόνομα.

Καλύτερη ζωή μέσα από την τεχνολογία

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο επικεντρώνονται στην προσβασιμότητα και στο πως οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά και οι μελλοντικές καινοτομίες μπορούν να είναι πιο προσιτές. Γιατί όλοι άνθρωποι αξίζουν να έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες που χρειάζονται, για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Μπορείς να δεις ακόμη