MWC 2023 – Πρώτη επίσημη ματιά στα νέα smartphones Xiaomi 13 Series

by Zikou Stella

Η Xiaomi “ανοίγει” το φετινό Mobile World Congress με την παρουσίαση της νέας σειράς Smartphone Xiaomi 13. Με τίτλο “Behind the Masterpiece”, το event της κινεζικής εταιρείας ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση των τεχνολογιών που αναπτύσσει η Xiaomi γύρω από το mobile imaging και τη στρατηγική συνεργασίας της με την Leica. Τα νέα smartphones Xiaomi 13 Series είναι οι πρώτοι καρποί αυτής της συνεργασίας.

 

Στη συνέχεια, στη σκηνή εμφανίστηκε ο Product Marketing Manager της Xiaomi International, Jay Brohman. Αρχικά, επιβεβαίωσε ότι η νέα σειρά smartphone Xiaomi 13 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Leica και θα κάνει ντεμπούτο με δύο μοντέλα. Με μινιμαλιστικό, λεπτό σχεδιασμό, τα νέα Xiaomi 13 είναι σχεδιασμένα για χρήση με το ένα χέρι, ενώ έρχονται σε τρεις χρωματικές επιλογές λευκό, μαύρο και μια πιο ιδιαίτερη, που η εταιρεία ονομάζει “Flora Green” και είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της φύσης. Τα νέα μοντέλα φέρουν προστασία επιπέδου IP68, κάτι που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στη σκόνη και το νερό. Επίσης, με bezels μόλις 1.61mm, τα Xiaomi 13 δίνουν περισσότερη επιφάνεια στην οθόνη τεχνολογίας Ε6 AMOLED.

 

Η οθόνη 6,73 ιντσών έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και πάνελ με ανάλυση 1.440 x 3.200 pixels και φέρει υποστήριξη HDR10+, Dolby Vision και HLG. Διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος που της επιτρέπει να προσαρμόζει τη θερμοκρασία χρώματος. Η οθόνη του νέου Xiaomi 13 Pro διαθέτει φωτεινότητα 1200 nits ενώ το «peak brightness» κατά την αναπαραγωγή βίντεο HDR μπορεί να φτάσει τα 1900 nits.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις φωτογραφικές δυνατότητες των νέων smartphone. Τα Xiaomi 13 διαθέτουν τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος με αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις, όπως τεχνολογία motion tracking που συνδυάζεται με την επόμενης γενιάς image stabilization Hyper OIS.

 

Σε συνεργασία με την Leica, η Xiaomi αναφέρει ότι τα νέα smartphone της θα προσφέρουν μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια και καλύτερο Focus. Εξασφαλίζει σταθερές λήψεις χωρίς θολούρες και είδωλα σε κινούμενα θέματα. Η κάμερα με το σύστημα τηλεφακού παρέχει μεγέθυνση 3x και μπορεί να εστιάσει τέλεια από μικρές αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό και τις επιδόσεις των νέων smartphone, θα βασίζονται στο νέο ισχυρό  SoC Snapdragon 8 Gen 2, με την Qualcomm να υπόσχεται ισχυρές επιδόσεις, ταχύτατο mobile internet 5G και γραφικά επόμενης γενιάς που θα ενθουσιάσουν τους gamers.

Μπορείς να δεις ακόμη