MWC 2023 – Το Xiaomi 13 Lite είναι ένας “μικρός” Γολιάθ

by Zikou Stella

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Xiaomi παρουσίασε τη νέα της σειρά smartphone Xiaomi 13 στις παγκόσμιες αγορές. Μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ της Xiaomi και της Leica και ως μέρους της Στρατηγικής Συνεργασίας για την Τεχνολογία Απεικόνισης (Strategic Partnership in Imaging Technology), τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro έχουν ως στόχο να προσφέρουν σε όλους τους χρήστες, παγκοσμίως, μια νέα φωτογραφική εμπειρία κινητού τηλεφώνου.

 

Οι πολυαναμενόμενες ναυαρχίδες της εταιρείες είναι σχεδιασμένες από κοινού με τη Leica και διαθέτουν επαγγελματικούς φακούς, καθώς και σειρά από προηγμένες και λογισμικές δυνατότητες, για μια αυθεντική εμπειρία Leica. Μεταξύ των premium χαρακτηριστικών ξεχωρίζουν ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 2 και το σύστημα Surge της Xiaomi για τη διαχείριση της μπαταρίας, που εγγυάται υψηλές αποδόσεις σε κάθε λειτουργία της συσκευής.

 

Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος παρουσιάστηκε επίσης το Xiaomi 13 Lite, ένα νεανικό smartphone που προσφέρει εξαιρετική φωτογράφιση πορτρέτων και πολλές επιλογές για τους νεαρούς φωτογράφους που είναι παθιασμένοι με τη λήψη selfie, stories, και σκηνικών. Με διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας και ευέλικτες λειτουργίες λογισμικού, η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες τους. Η  κεντρική κάμερα 2MP είναι κατάλληλη για υπέροχες φωτογραφίες, ενώ λειτουργεί συνδυαστικά με τον αισθητήρα 8ΜΡ, που βοηθά στη λήψη επιπλέον στοιχείων βάθους για ένα φυσικό bokeh effect στις selfies.

 

Η συσκευή προσφέρει επιπλέον αξία στα χέρια των δημιουργών περιεχομένου χάρη στο σύστημα Dynamic Framing το οποίο εντοπίζει με έξυπνο τρόπο τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται εντός του πλαισίου, καθώς και μέσα από τα συστήματα Selfie zoom, Pocket mirror και Xiaomi Selfie Glow. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες για την εύκολη και γρήγορη λήψη selfie και βιντεοκλήσεων.

 

Το Xiaomi 13 Lite διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 1, εντυπωσιακή οθόνη AMOLED στα 120Hz, ταχεία φόρτιση στα 67W,  7.23mm πάχος, 171 γραμμάρια βάρος και μπαταρία στα 4.500mAh. Όπως και τα “μεγαλύτερα” μοντέλα της σειράς, υπόσχεται μια μοναδική αίσθηση χρήσης στο χέρι και μεγάλη διάρκεια ζωής σε καθημερινή βάση.

Μπορείς να δεις ακόμη