Νέες επιλογές ενέργειας σε κονσόλες Xbox μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα

by Aggeliki Tsoukana

Μέσω ενός νέου update θα μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα στις κονσόλες Xbox. Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω της βελτιστοποίησης των χρονικών περιόδων λήψεις των ενημερώσεων για το hardware αλλά και για τα παιχνίδια που έχεις εγκαταστήσει στην κονσόλα σου, ενεργοποιώντας τις όταν χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στα τοπικά δίκτυα ηλεκτρισμού.

Η λειτουργία αυτή είναι ήδη διαθέσιμη για τους Xbox Insiders που χρησιμοποιούν την επιλογή energy saving shutdown και η κονσόλα τους είναι ρυθμισμένη ώστε να υποστηρίζει την αυτόματη πραγματοποίηση των updates. Οι ίδιοι χρήστες μπορούν πλέον να κάνουν αυτομάτως update την κονσόλα τους όταν βρίσκεται σε shutdown mode, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ενώ η κονσόλα είναι εκτός λειτουργίας.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι για κάθε δύο κονσόλες Xbox που αλλάζουν σε shutdown mode, θα εξοικονομείται το ισοδύναμο άνθρακα ενός δέντρου που φυτεύτηκε και καλλιεργήθηκε για μια δεκαετία. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τον μέσο όρο των κονσολών Xbox σε shutdown mode για 20 ώρες κάθε μέρα για έναν χρόνο. Βεβαίως, η εξοικονόμηση ενέργειας ποικίλλει ανάλογα με την κονσόλα και άλλους παράγοντες. Επιπλέον, στο shutdown mode χρησιμοποιεί έως και είκοσι φορές λιγότερη ενέργεια από το sleep mode.

Μια περαιτέρω ρύθμιση σχετική με την κατανάλωση ενέργειας για τους Insiders είναι αυτή με τίτλο “Active Hours”. Με αυτή, όσοι επιλέγουν το sleep mode, μπορούν να ρυθμίζουν τις ώρες που είναι συνήθως ενεργή η κονσόλα ώστε να εκκινεί πιο γρήγορα και να είναι διαθέσιμη για “απομακρυσμένη” ενεργοποίηση.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Microsoft να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα και να μηδενίσει τους ρύπους έως το 2030.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αφότου ελεγχθούν εις βάθος από τους Insiders, οι λειτουργίες που προαναφέρθηκαν θα γίνουν διαθέσιμες για όλους τους κατόχους κονσολών Xbox.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη