Νέες κάρτες επέκτασης μνήμης για τα XBOX Series X/S

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Οι νέες κονσόλες XBOX Series X/S και PlayStation 5 είναι πραγματικά εξαιρετικά μηχανήματα, με απίστευτες επιδόσεις και βελτιστοποιημένο hardware ειδικά για games.

Όμως, όλα τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν μεγάλο χώρο εγκατάστασης για να λειτουργήσουν, ενώ γενικότερα αυξάνεται η ανάγκη για μεγαλύτερα, αλλά και ταχύτερα αποθηκευτικά μέσα. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι χρήστες παιχνιδομηχανών να διαγράφουν αρχεία και παιχνίδια, ώστε να έχουν ελεύθερο χώρο για εγκατάσταση. Αυτό κάθε άλλο παρά βολικό είναι και πιθανότατα θα γίνει χειρότερο στο μέλλον!

Για την ώρα, η μόνη λύση είναι η αγορά μίας ή περισσότερων καρτών επέκτασης μνήμης, που μοιάζουν με τα κλασικά φλασάκια για PC, αλλά με κάποιες βελτιστοποιήσεις. Αν είσαι κάτοχος XBOX κονσόλας τότε πλέον έχεις νέες επιλογές αγοράς.

 

 

Επέκταση μνήμης από την Seagate

Η Microsoft συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρεία στο είδος της Seagate, γνωστή για την αξιοπιστία και την ποιότητά της.

Έτσι, και για το XBOX η Seagate κατασκευάζει exclusively custom built επεκτάσεις μνήμης. Προφανώς, αυτές, πέρα από κατάλληλες για την κονσόλα, είναι καλαίσθητες, μικρές σε όγκο, plug and play, αλλά και με ειδικό firmware ώστε να εκμεταλλεύονται το Velocity Architecture του μηχανήματος. Εν ολίγοις, δεν λειτουργεί μία τέτοια μνήμη απλά ως expansion (επέκταση), αλλά είναι το ίδιο γρήγορη και καλή, όπως ο εσωτερικός SSD. Παράλληλα, έχουν το πλεονέκτημα της μεταφερσιμότητας (π.χ. την πας εύκολα στην κονσόλα ενός φίλου), ενώ αν παίξεις στην καινούργια κονσόλα παιχνίδια παλιότερα (από original XBOX, XBOX 360, XBOX One μέσω backwards compatibility) πιθανότατα να έχεις και ένα performance boost!

Για όλα αυτά τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, υπήρχε ήδη η επιλογή για αγορά σχετικής μνήμης 1 GB από την Seagate. Να σημειωθεί βέβαια ότι οι κονσόλες έχουν μία μόνο υποδοχή για μία τέτοια κάρτα, επομένως η χρήση δύο καρτών μνήμης δεν είναι δυνατή για την ώρα.

Όμως, πλέον δεν θα έχεις μόνο ένα διαθέσιμο προϊόν! Επίσημα ανακοινώθηκαν από την Microsoft κάρτες επέκτασης μνήμης για τα Xbox Series X/S (πάλι από την Seagate) χωρητικότητας αυτή τη φορά 512 GB, αλλά και 2 TB (για τους πλέον απαιτητικούς).

Επιπλέον, η 512 GB κάρτα μνήμης θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Νοέμβρη, ενώ αυτή των 2 TB θα κυκλοφορήσει περίπου στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Τέλος, η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει αν τελικά θα επιτρέψει και σε άλλες εταιρείες (πέρα από την Seagate) να κατασκευάζουν επίσημα κάρτες μνήμης για το XBOX Series X/S.

 

Βίντεο

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη