Νέο MacBook Air με επεξεργαστή M2 και iOS 16 στο WWDC 2022 της Apple

by Aggeliki Tsoukana

Η ώρα του WWDC 2022 keynote της Apple έφτασε και μαζί του έρχονται σημαντικές αποκαλύψεις για το προσεχές μέλλον της εταιρείας.

 

Ήρθε η ώρα του M2, ντεμπούτο με το ανανεωμένο MacBook Air

Ο κολοσσός του Κουπερτίνο ανακοίνωσε τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή M2, τον διάδοχο του M1 chip που χρησιμοποιήθηκε σε Macs και iPads. Η επόμενη γενιά επεξεργαστών της Apple έρχεται με 25% περισσότερα τρανζίστορς και 50% περισσότερο bandwidth, ανεβάζοντας τον πήχη των επιδόσεων κατακόρυφα, διατηρώντας την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα.

Ο επεξεργαστής M2 θα βρίσκεται στην καρδιά του νέου MacBook Air, το οποίο θα κυκλοφορήσει μάλιστα σε τέσσερις χρωματικές αποχρώσεις: space gray, starlight, midnight και silver. Η συσκευή θα ζυγίζει 1.22 κιλά και θα διαθέτει οθόνη 13,6 ιντσών με ακόμα μικρότερα bezels συγκριτικά με τον προκάτοχό της. Η εταιρεία γνωστοποίησε πως η τιμή του θα ξεκινά από τα 1.200 δολάρια και πως το προηγούμενο MacBook Air με τον επεξεργαστή M1 θα εξακολουθεί να πωλείται παράλληλα με το καινούργιο.

Με το MacBook air το event της Apple έφερε στο φως και το νέο MacBook pro με οθόνη 13 ιντσών βασισμένο επίσης στο νέο M2 chip.

Στη νέα συσκευή η apple υπόσχεται έως 20 ώρες αυτονομία οκταπύρηνο cpu 10 πύρινο gpu και έως 24 GB μνήμης.

 

Εγένετο iOS 16!

Η νεότερη έκδοση λογισμικού της Apple για το iPhone παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος. Πλέον θα είναι δυνατή η προσθήκη διάφορων widgets, όπως ένα για την ενημέρωση του καιρού ή ένα για την καταγραφή της αθλητικής δραστηριότητας του χρήστη, ενώ οι γραμματοσειρές και τα χρώματά τους θα είναι πλήρως επεξεργάσιμα. Εκτός αυτών, οι ειδοποιήσεις θα κρύβονται έξυπνα στο κάτω μέρος της οθόνης και δε θα καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της όπως στο παρελθόν.

Το iOS 16 θα προσθέσει εφαρμογές SharePlay στα apps των FaceTime και Messages, θα μπορεί να μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε emojis και θα επενδύει ακόμα περισσότερο στο AR. Ένα μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά της επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι η δυνατότητα αντιγραφής κειμένων που εμφανίζονται σε φωτογραφίες, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται σε μηνύματα ή σε αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Για τους λάτρεις των αθλημάτων, η εφαρμογή του Apple TV θα εμφανίζει τα σκορ αγώνων στην οθόνη κλειδώματος χάρη στο καινούργιο widget Live Activities. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο προστίθεται και το My Sports στο Apple News.

Για οικογένειες και φίλους που θέλουν να μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα videos τους ακατάπαυστα έρχεται το iCloud Shared Photo Libraries. Χάρη σε αυτό, έως και έξι άτομα θα μπορούν να δημιουργήσουν έναν κοινό φάκελο περιεχομένου που θα μπορεί να ενημερώνεται πανεύκολα και ανά πάσα στιγμή από όλους.

Μείνε συντονισμένος… σύντομα θα σου έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες!

Μπορείς να δεις ακόμη