Νέο PlayStation Plus!

by Aggeliki Tsoukana

Επιτέλους, η Sony προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου PlayStation Plus, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία τους επόμενους μήνες μέσα από ένα σταδιακό λανσάρισμα ανά την υφήλιο! Για την ακρίβεια, θα ξεκινήσει από την Ασία και τις ΗΠΑ και θα ακολουθήσουν η Ευρώπη και όλες οι υπόλοιπες περιοχές. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε ημερομηνία για την Ελλάδα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί για όλες τις χώρες μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Προφανώς, πρόκειται για το «αντίπαλο δέος» του XBOX Game Pass της ανταγωνίστριας Microsoft και σκοπός είναι να ανανεωθούν και να εμπλουτιστούν οι διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες για τους κατόχους κονσόλας PS. Ακόμα, φαίνεται ότι η κωδική ονομασία Project Spartacus δεν επικράτησε, και η Sony προτίμησε το ήδη γνωστό στο κοινό όνομα του PlayStation Plus.

 

Αναλυτικότερα, η ανανεωμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα (4) διαφορετικά πακέτα ως εξής:

PlayStation Plus Essential (με 8,99 € ανά μήνα ή 24,99 € ανά τρίμηνο ή 59,99 € ανά έτος)

Αν την υιοθετήσεις θα έχεις δύο παιχνίδια τον μήνα, πρόσβαση σε αποκλειστικές εκπτώσεις, αλλά και υποστήριξη για cloud storage και για online multiplayer.

PlayStation Plus Extra (με 13,99 € ανά μήνα ή 39,99 € ανά τρίμηνο ή 99,99 € ανά έτος)

Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις όλα τα προηγούμενα προνόμια του Essential, συν έναν κατάλογο με πάνω από 400 (παρακαλώ) παιχνίδια των PS4 και PS5 για κατέβασμα!

PlayStation Plus Premium (με 16,99 € ανά μήνα ή 49,99 € ανά τρίμηνο ή 119,99 € ανά έτος)

Σε αυτό το πακέτο θα έχεις όλα τα benefits και δικαιώματα των Essential και Extra (που αναφέρθηκαν παραπάνω), αλλά και επιπλέον πρόσβαση σε ακόμα 340 παιχνίδια από PS1, PS2, PS3 και PSP! Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα δοκιμής (trial) συγκεκριμένων τίτλων.

PlayStation Plus Deluxe (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή)

Για εκείνες τις χώρες και αγορές όπου το cloud streaming δεν είναι (ακόμα) διαθέσιμο, το Deluxe πακέτο θα είναι φθηνότερο σε σχέση με το Premium, μαζί με έναν κατάλογο παιχνιδιών από PS1, PS2 και PSP. Αυτό αφορά και τη χώρα μας, αλλά για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του (μάλιστα θα διαφέρει από χώρα σε χώρα).

Επιπρόσθετα, στην πρεμιέρα των νέων αυτών συνδρομητικών υπηρεσιών οι gamers των Extra και Premium πακέτων θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αξιόλογα παιχνίδια, όπως είναι τα God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Combat, Death Stranding και Returnal!

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές, προς τη σωστή κατεύθυνση και εντείνουν τον ανταγωνισμό προς όφελος των πελατών. Μοναδικό σημαντικό μειονέκτημα για την ώρα, είναι το γεγονός ότι τα αποκλειστικά first party παιχνίδια δεν θα έρχονται στο PlayStation Plus Day 1, δηλαδή την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, όπως γίνεται στο Game Pass. Αλλά αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη