Βελτίωση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας στα XBOX Series X/S

by Ioanna Tsoutsia

Αν είσαι ένας από τους τυχερούς που διαθέτουν μία από τις καινούργιες XBOX Series X ή S κονσόλες, τότε ήδη γνωρίζεις ότι το λειτουργικό τους δέχεται περιοδικά ενημερώσεις (updates) με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητας, της απόδοσης, αλλά και την προσθήκη νέων υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τελευταίες αναβαθμίσεις επηρέασαν θετικά και τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Η τελευταία είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη επιλογή, που συνετό θα ήταν να την τσεκάρεις, γιατί τελικά προστατεύει την τσέπη σου, αλλά και το περιβάλλον σε καιρούς ανατιμήσεων και ακρίβειας! Μάλιστα, σε σχέση με την επιλογή instant On (πάντα ενεργή κονσόλα) η εξοικονόμηση ενέργειας έχει διαφορά τάξης μεγέθους (έως και 20 φορές μικρότερη κατανάλωση)!

Επιπλέον, η κονσόλα σου θα μπορεί και σε αυτό το energy saving mode να εκτελεί αυτόματα κάποιες λειτουργίες με σημαντικότερες να είναι το αυτόματο κατέβασμα ενημερώσεων συστήματος, αλλά και παιχνιδιών. Οπότε, και εξοικονομείς ενέργεια, ενώ η παιχνιδομηχανή σου κάνει και δουλειές σε «νεκρό» χρόνο!

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Microsoft ως εταιρεία προσπαθεί και μέσα στο πνεύμα της εποχής να υιοθετήσει πιο οικολογικές και περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές. Έτσι, η all digital κονσόλα, το μικρότερο σε μέγεθος και τιμή XBOX Series S, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά στο ένα τρίτο περίπου των εξαρτημάτων του. Γενικότερα, η εταιρεία επανασχεδιάζει τα προϊόντα της ώστε να γίνουν σταδιακά πλήρως ανακυκλώσιμα, ενώ θέλει να μειώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα (για παράδειγμα σε εκπομπές άνθρακα, απόβλητα ή χρήση νερού).

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: XBOX Series X ή S

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη