Νέους υπολογιστές Surface και πανίσχυρο ηχείο ανακοίνωσε η Microsoft

by Aggeliki Tsoukana

Στο πλαίσιο ενός livestream, ανακοινώθηκαν τρεις νέοι υπολογιστές της σειράς Microsoft Surface. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το Surface Pro 9 θα γίνει διαθέσιμο τόσο με επεξεργαστή ARM, όσο και με Intel. Με τον τρόπο αυτό, η Microsoft κάνει πράξη την υποστήριξη των Windows 11 για επεξεργαστές ARM. Ακόμα, το Surface Studio 2 Plus είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Surface Studio 2 που λανσαρίστηκε το 2018 και τώρα έρχεται με περισσότερες θύρες Thunderbolt 4 και βελτιωμένες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών. Όσο για το Surface Laptop 5, θα κυκλοφορήσει σε νέους χρωματισμούς, ενώ το μοντέλο των 13,5” θα έχει φινίρισμα πληκτρολογίου Alcantara.

 

 

Surface Pro 9

Το Surface Pro 9 είναι ο υπολογιστής με τις περισσότερες αναβαθμίσεις. Πέρα από τις επιλογές για επεξεργαστές ARM και Intel, θα προσφέρει νέες χρωματικές επιλογές, που θα ταιριάζουν με τα Type Cover keyboards. Το μοντέλο με επεξεργαστή ARM θα είναι εφοδιασμένο με Qualcomm SQ3 και θα υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα 5G.

Και οι δύο εκδόσεις θα υποστηρίζουν Bluetooth 5.1 και Wi-Fi 6E, όμως αυτή με Qualcomm θα υποστηρίζει επίσης τα συστήματα εντοπισμού θέσης GPS, GLONASS, Galileo και Beidou, θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για nanoSIM, eSIM, Sub-6 GHz/mmWave 5G αλλά και LTE.

Η 13” οθόνη τύπου PixeSense Flow έχει ανάλυση 2880 x 1920 px, αναλογία πλευρών 3:2, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και είναι συμβατή με το Surface Slim Pen 2.

Το μοντέλο με Intel έρχεται είτε με 12th Gen Intel Core i5-1235U ή Core i7-1255U. Οι επιλογές μνήμης/αποθηκευτικού χώρου, ξεκινάνε από τα 8GB RAM/ 128GB. Το μοντέλο με Snapdragon SQ3 διαθέτει ένα Neural Processing Unit (NPU) με τεχνολογίες που ενισχύουν τις λειτουργίες της κάμερας στο μπροστά μέρος, όπως Auto framing και Super Resolution enhancement. Ακόμα, υπάρχει και σύστημα ακύρωσης θορύβων, όπως αυτό που έχουν αναπτύξει το Discord και η Nvidia.

Η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία διαφέρει πολύ ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Αυτό με επεξεργαστή Intel προσφέρει 15,5 ώρες και εκείνο με 5G Snapdragon έως και 19 ώρες. Μια ακόμα διαφορά εντοπίζεται στην υποστήριξη για USB-C. Η παραλλαγή με 5G έχει δύο θύρες Thunderbolt 3.2 και εκείνη με Intel, δύο θύρες Thunderbolt 4.

Το μοντέλο με επεξεργαστή Intel υποστηρίζει LPDDR5 RAM, στα 8GB, 16GB ή 32GB. Το 5G έρχεται είτε με 8GB είτε με 16GB LPDDR4X RAM. Το δεύτερο σηκώνει ως 512GB αποθηκευτικού χώρου και το πρώτο έως 1TB.

 

Surface Studio 2 Plus

To Surface Studio 2 Plus είναι σχεδόν το ίδιο εξωτερικά με τον προκάτοχό του. Έρχεται με επεξεργαστή 11th Gen Intel i7-11370H και τη φορητή έκδοση της Nvidia GeForce RTX 3060 με 6GB video memory. Ακόμα, είναι εφοδιασμένο με 32GB DDR4 RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Η 28” τύπου Pixel Sense οθόνη του υποστηρίζει τις χρωματικές παλέτες sRGB και DCI-P3, έχει αναλογία πλευρών 3:2 και μέγιστη ανάλυση 4500 x 3000 px. Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για Dolby Vision και Dolby Atmos.

Η συσκευή έχει τρεις θύρες USB-C Thunderbolt 4 για υποστήριξη έως και τριών εξωτερικών οθονών 4Κ ταυτόχρονα, δύο θύρες USB-A 3.1, υποδοχή 3.5mm για σύνδεση ακουστικών και θύρα για gigabit Ethernet.

Το Surface Studio 2 Plus συνοδεύεται από ένα Surface Pen, Surface Keyboard, Surface Mouse και καλώδιο τροφοδοσία ρεύματος.

 

 

Surface Laptop 5

Μικρή ανανέωση για το Surface Laptop 5. Το μοντέλο των 13,5” έρχεται είτε με επεξεργαστή Intel Core i5-1235U, είτε με Intel Core i7-1255U. Από την άλλη η έκδοση των 15” έρχεται αποκλειστικά με επεξεργαστή Core i7-1255U. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν 8GB, 16GB ή 32GB LPDDR5x RAM και έως 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Το πρώτο μοντέλο έχει αυτονομία 18 ωρών με τυπική χρήση και το άλλο 17 ωρών. Η αναλογία της οθόνης και των δύο είναι 3:2 και προστατεύονται από Gorilla Glass 5. Όμως η έκδοση Alcantara έρχεται με Gorilla Glass 3.

Το Surface Laptops 5 έχει μία θύρα USB-C Thunderbolt 4, μία USB-A, μία Surface Connect και υποδοχή 3,5mm για σύνδεση ακουστικών.

 

Microsoft Audio Dock

Το Microsoft Audio Dock είναι ένα σύστημα ηχείων που λειτουργεί και ως USB-C hub για οποιοδήποτε laptop. Διαθέτει ένα ηχείο 20W και ένα 5W subwoofer. Είναι εφοδιασμένο με μικρόφωνα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεδιασκέψεις. Στο πάνω μέρος του υπάρχουν δύο μεγάλα πλήκτρα. Με το πρώτο ενεργοποιείται το Microsoft Teams και με το άλλο το μικρόφωνο. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς Windows ή Teams. Το Audio Dock υποστηρίζει MacOS και συνεργάζεται με μια σειρά από σύγχρονα εργαλεία τηλεδιασκέψεων.

Ακόμα, η συσκευή έχει έξοδο για HDMI με σκοπό την υποστήριξη εξωτερικών οθονών, δύο θύρες USB-C και μία USB-A. Τέλος έχει αυτόνομο σύστημα ρύθμισης της έντασης του ήχου και της αναπαραγωγής περιεχομένου.

Μπορείς να δεις ακόμη