Το Halo Infinite θα αποκτήσει επιτέλους co-op mode

by Aggeliki Tsoukana

Η λατρεμένη σειρά Halo δεν χρειάζεται συστάσεις! Είναι από τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών (και όχι μόνο για κονσόλες XBOX, στις οποίες αρχικά και αποκλειστικά κυκλοφόρησε), ενώ αποτελεί μέρος πλέον της pop, αλλά και της nerd culture.

Έτσι, όταν μιλάει κανείς για το Halo αυτόματα έχει θέσει τον πήχη ψηλά, ενώ όλοι περιμένουν το καλύτερο! Άρα, οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες, αλλά και οι κριτικές θα είναι το λιγότερο έντονες.

Η αλήθεια βέβαια είναι το τελευταίο game της σειράς, το Halo Infinite, μπορεί να μην είναι το καλύτερο παιχνίδι του franchise, αλλά σίγουρα είναι αξιοπρεπές και αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Δηλαδή, το τελικό πρόσημο (ύστερα από πολλές καθυστερήσεις και γκρίνια) είναι θετικό.

Άλλωστε, πολλά από τα θέματα για τα οποία υπήρχε δίκαιη ανησυχία και κριτική λύθηκαν σταδιακά. Για παράδειγμα, τα γραφικά είναι πλέον μία χαρά, το gameplay κάτι παραπάνω από solid και ευχάριστο, ενώ και τα multiplayer modes βελτιστοποιήθηκαν και άλλαξαν με βάση την κριτική των παιχτών.

Όμως, δεν έχουν λυθεί όλα τα θέματα και το μεγάλο αγκάθι είναι το γεγονός ότι ένα Halo game κυκλοφόρησε χωρίς υποστήριξη για co-op mode (συνεργατικό παιχνίδι στο campaign). Αυτό ήταν σαφώς ένα είδος ιεροσυλίας και δίκαια προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες!

Τουλάχιστον, φαίνεται και αυτό το θέμα να λύνεται στη σεζόν 3 του multiplayer, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου. Ήδη κυκλοφορούν βίντεο από τους XBOX insiders, όπου μέχρι και 4 διαφορετικά άτομα παίζουν στο ίδιο παιχνίδι και γίνεται αναφορά σε περιορισμούς και άλλες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, θα υπάρχει friendly fire, οι παίχτες δεν θα μπορούν να είναι περισσότερο από 300 μέτρα μακριά στις ανοιχτές περιοχές, ενώ και το επίπεδο δυσκολίας των εχθρών θα προσαρμόζεται αυτόματα.

Και ενώ όλα φαίνονταν μία χαρά, δυστυχώς μόνο το online co-op θα προσφερθεί! Δηλαδή, το local co-op που θα σου επέτρεπε να παίξεις στην «ίδια κονσόλα και καναπέ» με έναν φίλο (γνωστό και ως split screen) ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμο οριστικά και αμετάκλητα.

Μάλιστα, στελέχη της 343 δήλωσαν online ότι πήραν την απόφαση να μην προσφέρουν αυτή τη λειτουργικότητα και τους αντίστοιχους πόρους να τους αφιερώσουν στην προσπάθεια να πολεμήσουν τους cheaters, να διορθώσουν bugs, να βελτιώσουν τη σταθερότητα, να δημιουργήσουν εξτρά περιεχόμενο κτλ.

ΟΚ, το σήριαλ τελικά μπορεί να μην έχει το απόλυτα αίσιο τέλος και όλα να μην έγιναν ολόσωστα ή σύμφωνα με την επιθυμία των fan, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει σύντομα η online co-op δυνατότητα για να παίξεις το Halo Infinite με φίλους και το παιχνίδια αποκτά replay value.

Μπορείς να δεις ακόμη