Nintendo Direct: Τα πάντα για το ολοκαίνουργιο Super Mario Bros. Wonder

by Zikou Stella

Τον Οκτώβριο ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη νέα γενιά των 2D Mario games. Η Nintendo ανακοίνωσε το Super Mario Bros. Wonder πριν από λίγους μήνες, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τις καινούργιες περιπέτειες που περιμένουν τον Mario και την παρέα του. Το πρώτο trailer ήταν γεμάτο πληροφορία: Νέο look για τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, ανεξερεύνητοι και πανέμορφοι κόσμοι που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές μας στο platforming, πρωτοεμφανιζόμενα power-ups για σούπερ δυνάμεις και co-op για έως τέσσερις παίκτες. Βέβαια, η επιστροφή του περίφημου Ιταλού υδραυλικού στα 2D games είναι ένα μεγάλο γεγονός από μόνη της, αφού ο πιο πρόσφατος πραγματικά νέος τίτλος της σειράς είναι το New Super Mario Bros. U του 2012. Το ίδιο παιχνίδι επέστρεψε ανανεωμένο για το Nintendo Switch το 2019, με την ονομασία New Super Mario Bros. U Deluxe.

 

 

Νέο Nintendo Direct, νέες πληροφορίες

Πριν από λίγες μέρες η Nintendo ανακοίνωσε ένα καινούργιο Nintendo Direct για τις 31 Αυγούστου, το οποίο θα ήταν αφιερωμένο στο πλέον αναμενόμενο παιχνίδι του Nintendo Switch, το Super Mario Bros. Wonder. Το συγκεκριμένο Direct διήρκησε 15 λεπτά και μας έδωσε μπόλικες χρήσιμες πληροφορίες για τον νέο τίτλο, για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του gameplay του.

Στο Super Mario Bros. Wonder ταξιδεύουμε στο Flower Kingdom, όπου ο Bowser θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη των Wonder flowers για να γίνει ακόμα πιο δυνατός. Το κάστρο του νέου χαρακτήρα Prince Florian που δεσπόζει στην καρδιά του νέου βασιλείου, ενσωματώθηκε στο κάστρο του Bowser, βοηθώντας τον να σκορπίσει παντού το χάος. Κάπου εδώ έρχεται η σειρά μας να αναλάβουμε δράση, παίζοντας μόνοι ή με παρέα σε co-op. Οι χαρακτήρες που έχουμε διαθέσιμους για παιχνίδι είναι οι Mario, Luigi, Peach, Daisy, Yoshi και Toad. Όλοι τους παίζουν με τον ίδιο τρόπο, δίχως ξεχωριστές ικανότητες – πλην του Yoshi, που μπορεί να κουβαλήσει έναν χαρακτήρα πάνω του και που δεν δέχεται χτυπήματα. Οι πίστες των έξι διαφορετικών κόσμων του Flower Kingdom μπορούν να παιχτούν με όποια σειρά θέλουμε εμείς, ενώ όσο παίζουμε online, βλέπουμε παντού γύρω μας σκιές άλλων παικτών, με τους οποίους μπορούμε να ανταλλάξουμε power-ups ανά πάσα στιγμή.

 

 

Ένα από τα καινούργια power-ups είναι το Elephant form, που μετατρέπει τον χαρακτήρα μας σε ελέφαντα, κάνοντάς τον δυνατότερο και επιτρέποντάς του να αποθηκεύσει νερό στην προβοσκίδα του, ως όπλο. Το Bubble form δημιουργεί φούσκες που είτε εγκλωβίζουν και εξουδετερώνουν εχθρούς, είτε λειτουργούν ως πλατφόρμες για να σκαρφαλώσουμε κάπου ψηλά. Άλλα power-ups, όπως το Drill form, έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εφευρετικότητα του νέου 2D Mario game. Επιπρόσθετα των power-ups είναι τα Badges, τα οποία δίνουν έξτρα ικανότητες στον χαρακτήρα μας, εφόσον τα έχει εξοπλισμένα πάνω του. Μόνο που, σε κάθε πίστα μπορούμε να εξοπλίσουμε στον χαρακτήρα μας μόλις ένα Badge, γι’ αυτό και θα πρέπει κάθε φορά να επιλέγουμε με προσοχή.

Τα Wonder Flowers που είναι διασκορπισμένα σε όλες τις πίστες του νέου τίτλου, αλλάζουν τα δεδομένα προσφέροντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, οι γνωστοί πράσινοι σωλήνες ζωντανεύουν και κάνουν βόλτες, κοπάδια εχθρών εμφανίζονται ξαφνικά, οι πίστες γέρνουν δραματικά προς τα δεξιά ή τα αριστερά και χιλιάδες φούσκες μας πάνε ψηλά. Στο trailer είδαμε επίσης πτήση στο διάστημα που μας θύμισε Super Mario Galaxy, αλλά και μια απότομη ελεύθερη πτώση, με σύννεφα που μας κόβουν τη φόρα και νομίσματα για να συλλέξουμε. Μόλις βρούμε ένα Wonder Seed, τα πάντα επιστρέφουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

 

 

Και νέα έκδοση για το Nintendo Switch OLED

Εκτός των όσων είδαμε από το Super Mario Bros. Wonder, το Nintendo Direct της 31ης Αυγούστου μας επιφύλασσε ακόμα μια έκπληξη. Το Nintendo Switch OLED θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση Mario Red, φέροντας τη χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του εμβληματικού χαρακτήρα της ιαπωνικής εταιρείας. Το νέο πακέτο έρχεται με κόκκινα Joy-Cons και κόκκινο dock για την κονσόλα, η οποία φέρει τον ίδιο ακριβώς χρωματισμό στο πίσω μέρος της. Μια φιγούρα του Mario και τα κλασικά χρυσά νομίσματα που συλλέγουμε στα περισσότερα από τα παιχνίδια του, κοσμούν την πίσω όψη του νέου dock.

Το Super Mario Bros. Wonder έρχεται στις 10 Οκτωβρίου 2023 για το Nintendo Switch. Ετοιμάσου να υποδεχτείς τη νέα γενιά 2D Mario games, απολαμβάνοντας την ξεχωριστή και μαγευτική εμπειρία που μόνο αυτό μπορεί να σου προσφέρει.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη