Nintendo Switch: Πρώτη ματιά στη νέα κονσόλα της Nintendo

by K Admin

nintendoswitch_hardware-copy

 

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα το Nintendo Switch, το οποίο αποτελεί τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας (γνωστό μέχρι σήμερα με την κωδική ονομασία «ΝΧ»). Οι fans της Nintendo περίμεναν πολύ καιρό γι’ αυτή την ανακοίνωση και φαίνεται πως άξιζε τον κόπο η αναμονή, αφού η εταιρεία του Κιότο καινοτομεί για ακόμα μία φορά, αποκαλύπτοντας μία υβριδική κονσόλα που έρχεται να ταράξει τα νερά της βιομηχανίας.

 

Οικιακή και φορητή κονσόλα μαζί!

Ένας από τους λόγους που το Nintendo Switch αποτελεί μεγάλη καινοτομία στο χώρο των video games, είναι ο υβριδικός του χαρακτήρας. Η νέα κονσόλα μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση στο σαλόνι σου, ενώ με μόλις δύο κινήσεις μετατρέπεται σε φορητό σύστημα ψυχαγωγίας!

Όταν απολαμβάνεις το παιχνίδι σου στο σπίτι, το Nintendo Switch «κάθεται» σε ένα docking station που συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση σου και σου επιτρέπει να παίξεις video games όπως μία τυπική κονσόλα παιχνιδιών. Όταν αποσυνδέεις το Switch από τη βάση του, το μετατρέπεις αμέσως σε μια φορητή συσκευή που προσφέρει την ίδια ακριβώς εμπειρία σε μια μικρή οθόνη, η οποία μάλιστα διαθέτει τη δική της βάση στήριξης.

 

Χειριστήριο με πολλαπλές επιλογές παραμετροποίησης

Όπως οι προηγούμενες κονσόλες της Nintendo, έτσι και το Nintendo Switch έρχεται με ένα ιδιαίτερο χειριστήριο, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε επίπεδο παραμετροποίησης. Το χειριστήριο περιλαμβάνει δύο modular mini-controllers τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, τα αποσπόμενα Joy-Con controllers λειτουργούν ταυτόχρονα ως δύο τμήματα για έναν παίκτη (ένα σε κάθε χέρι), ενώ, αν θέλεις να παίξεις με ένα φίλο σου, τα δύο mini-controllers μετατρέπονται σε αυτόνομα χειριστήρια για να έχει ο καθένας το δικό του. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις τα controllers πάνω στο Joy-Con Grip και να λειτουργήσουν ως ένα τυπικό χειριστήριο. Όπως και με το Wii U, η Nintendo θα προσφέρει επίσης ένα προαιρετικό Nintendo Switch Pro Controller, για όσους παίκτες χρειάζονται ένα «παραδοσιακό» χειριστήριο.

 

Cartridges αντί για δίσκους

Τα παιχνίδια του Nintendo Switch θα έρχονται σε μικρά cartridges, τα οποία η Nintendo αποκαλεί «Game Cards» και φαίνονται πολύ παρόμοια σε μέγεθος με τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται για το Nintendo 3DS. Ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από ορισμένα games που θα συνοδεύσουν το λανσάρισμα της κονσόλας, αφού στο reveal trailer εμφανίστηκαν διάφοροι τίτλοι όπως το νέο Zelda game, ένα νέο Mario game, το ΝΒΑ 2Κ17 και το Skyrim της Bethesda Softworks!

 

 

Μία φορητή κονσόλα που θα προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά

Οι κάτοχοι του Nintendo Switch μπορούν να απολαύσουν τα ίδια γραφικά τόσο στην τηλεόραση τους όσο και στη μικρή οθόνη της φορητής κονσόλας. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Tegra της Nvidia. Ο υψηλής απόδοσης επεξεργαστής περιλαμβάνει μία GPU που βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με τις κορυφαίες κάρτες γραφικών GeForce της Nvidia. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να απολαμβάνεις παιχνίδια όπως το Skyrim στο μικρό handheld σου.

Φυσικά, μέχρι το Μάρτιο του 2017, όπου και αναμένεται η κυκλοφορία του Nintendo Switch, θα έχουμε μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη νέα κονσόλα της Nintendo και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη