O Οδηγός σου για το Τέλειο Χριστουγεννιάτικο Πάρτι στο Σπίτι!

by Zikou Stella

Πλησιάζουν Χριστούγεννα! Ήρθε η ώρα για γιορτή! Σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις το πιο εκπληκτικό πάρτι της χρονιάς στο σπίτι σου; Έχουμε για σένα όλες τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να μετατρέψεις τον χώρο σου σε μια μαγική γωνιά ζεστασιάς, χαράς και γιορτινής διασκέδασης!

 

Προετοιμασία του χώρου

Καθαριότητα: Φρόντισε ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενήσεις τους καλεσμένους σου να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Ξεσκόνισε, καθάρισε με την ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά, τα δάπεδα και τις ταπετσαρίες των επίπλων και προμηθεύσου κεριά με χριστουγεννιάτικα αρώματα, όπως κανέλλα, γαρύφαλλο και εσπεριδοειδή.

Ζεστασιά: Φρόντισε για την κατάλληλη θέρμανση. Καθώς οι φίλοι σου θα μαζεύονται γύρω από το ζεστό τζάκι ή τη σόμπα, θα νιώσουν αμέσως την άνεση και τη φιλοξενία που προσφέρεις. Η θέρμανση είναι κλειδί για έναν άνετο χώρο γεμάτο θαλπωρή όπου τα γέλια και οι ευχάριστες συζητήσεις θα ευδοκιμούν. Μην ξεχνάς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία σε ένα ευχάριστο επίπεδο, ώστε όλοι να νιώθουν άνετα.

 

 

Οργάνωση Χώρου

Διακόσμηση: Ξεκίνα με το στόλισμα! Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φώτισέ το και επίλεξε μερικά ακόμα διακοσμητικά στοιχεία για να στολίσεις την εξώπορτα, το τζάκι και την τραπεζαρία. Κάτι που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου είναι ο στολισμός με έξυπνο φωτισμό Twinkly  που μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θέλεις, αλλάζει χρώματα μέσω app και μπορεί να χορεύει σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής!

Διάταξη των Επίπλων: Κάνε χώρο για το χορό! Κάνε στην άκρη μερικά έπιπλα για να ανοίξεις τον χώρο ώστε να κινείστε πιο ελεύθερα και όταν ανάψει το κέφι να χορέψετε άνετα!

 

 

Φαγητό και Ποτό

Μενού: Προετοιμάσου να εντυπωσιάσεις με εκπληκτικές γεύσεις! Σχεδίασε το μενού, κάνε τις αγορές σου και ξεκίνησε τις ετοιμασίες από την προηγούμενη ημέρα, τουλάχιστον για τις παρασκευές που δεν χρειάζεται να είναι «της ώρας», όπως πίτες, τζατζίκι, αλοιφές, γλυκά κ.α. Προσάρμοσε το μενού στους καλεσμένους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, όπως ηλικιωμένους, παιδιά ή χορτοφάγους, ώστε να υπάρχουν γευστικές επιλογές και για εκείνους.

Ποτά: Για τα ποτά, ας έχεις τα πάντα! Από κρασί και χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ – με ή χωρίς αλκοόλ – μέχρι χυμούς για τους μικρούς μας φίλους. Στήσε ένα ξεχωριστό τραπέζι για τα ποτά ώστε οι καλεσμένοι σου να σερβίρονται μόνοι τους με ευκολία.

Σερβίρισμα: Στα πάρτι το φαγητό σερβίρεται συνήθως σε μπουφέ. Φρόντισε να τον έχεις στήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεις το σερβίρισμα. Τοποθέτησε στην αρχή του τα μαχαιροπίρουνα και τα πιατικά, στη συνέχεια τις σαλάτες και τα ορεκτικά, στη μέση τα κύρια εδέσματα και στο τέλος τα γλυκά και τα φρούτα.

 

 

Διασκέδαση και Δραστηριότητες

Μουσική: Η λίστα αναπαραγωγής σου θα είναι η ψυχή της παρέας. Ετοιμάσου για εορταστικές μελωδίες, αλλά και για κάθε είδος μουσικής που θα φέρει κέφι και θα σας κάνει να χορεύετε μέχρι το πρωί! Ανέβασε την ένταση των ηχείων στο φουλ και προσπάθησε να καλύψεις όλα τα γούστα σε μουσική για να τους ευχαριστήσεις όλους!

Δραστηριότητες: Παίξτε κάτι διασκεδαστικό! Παντομίμα, ταμπού, παιχνίδια γνώσεων, videogames ή ό,τι άλλο θέλει η παρέα!

 

 

Φροντίδα για τους Καλεσμένους

Καλωσόρισε θερμά τους καλεσμένους : Υποδέξου τους καλεσμένους σου με ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα ποτό καλωσορίσματος. Ένα ελαφρύ κοκτέιλ με βάση τη σαμπάνια, εμπλουτισμένο με κομματάκια φράουλας ή με χυμό πορτοκαλιού είναι ιδανικό για να τους δροσίσει, χωρίς να τους κόψει την όρεξη για φαγητό.

Φρόντισε τις ανάγκες τους: Φρόντισε να έχουν ό,τι χρειάζονται για να αισθάνονται άνετα, προτού καν στο ζητήσουν. Ένα στρωμένο κρεβάτι για έναν ηλικιωμένο που μπορεί να κουραστεί ή ένα ήσυχο σημείο για μια γυναίκα που θέλει να θηλάσει και να κοιμίσει το μωρό της είναι πράγματα για τα οποία θα πρέπει να έχεις μεριμνήσει από πριν και να έχεις ενημερώσει τους καλεσμένους σου ότι είναι διαθέσιμα για εκείνους. Φρόντισε επίσης για την υγιεινή και την άνεση στο μπάνιο των επισκεπτών, έχοντας επιμεληθεί να υπάρχει χαρτί, σαπούνι και ατομικές πετσέτες χεριών.

 

 

Δημιουργία Αναμνήσεων

Είναι βέβαιο πως ένα τέτοιο πάρτι θα χαραχτεί βαθιά στη μνήμη των καλεσμένων σου. Τώρα φαντάσου ότι έχεις τη δυνατότητα να «παγώσεις» αυτές τις στιγμές για πάντα, μέσα από τη φωτογραφία. Με τον φακό σου, μπορείς να καταγράψεις κάθε χαμόγελο, κάθε αντίδραση, κάθε ξεχωριστό στολίδι. Σε κάθε εικόνα, θα ανακαλύπτεις κάτι νέο, μια λεπτομέρεια που δεν είχες προσέξει, έναν αυθόρμητο γέλιο. Αυτές οι εικόνες θα γίνουν ένα πολύτιμο μέρος της ιστορίας σου, ένας τρόπος να θυμάσαι και να μοιράζεσαι τις χαρές σου με τους αγαπημένους σου για πολλά χρόνια.

 

 

 

Κλείσιμο της Βραδιάς

Αποχαιρετισμός: Μην ξεχάσεις να αποχαιρετήσεις τους καλεσμένους σου με τον ίδιο ενθουσιασμό που τους υποδέχθηκες.

Δώρα Αποχαιρετισμού: Ένα μικρό δωράκι ή σουβενίρ είναι η τέλεια πινελιά για το τέλος της βραδιάς σου.

Και να θυμάσαι, το πιο σημαντικό σε ένα εορταστικό πάρτι δεν είναι το φαγητό ούτε η διακόσμηση, αλλά οι στιγμές που μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου. Με λίγο προγραμματισμό και πολλή αγάπη, το πάρτι σου θα μείνει αξέχαστο. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη