Οι 2+1 συσκευές που μαγειρεύουν υγιεινά για να είσαι fit

by Aggeliki Tsoukana

Εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος στην παγκόσμια κοινότητα για το κατά πόσο τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στην υγεία των καταναλωτών συνδέονται με το σωστό μαγείρεμα ή τη γενικότερη προετοιμασία των προϊόντων που βάζουμε στο τραπέζι μας.

Αδιαμφισβήτητα η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή επιδεινώνουν την υγεία. Τα τηγανητά φαγητά είναι μεν νόστιμα είναι όμως και επιβαρυντικά, με πολλές ιατρικές έρευνες να συσχετίζουν για παράδειγμα τη συχνή κατανάλωση τηγανιτών με πολλές παθήσεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής ή μονίμως σε δίαιτα, να είσαι vegan ή κρεατοφάγος, για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, επιτυγχάνοντας το τέλειο αποτέλεσμα. Η πιο υγιεινή ζωή δεν σημαίνει απαραιτήτως θυσίες, ούτε ραγδαία αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες για να είσαι fit. Χρειάζεσαι μόνο τις σωστές συσκευές με την ειδική τεχνολογία ώστε να εξασφαλίσεις ένα καλό, υγιεινό και προπάντων νόστιμο γεύμα.

Το air fryer κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και βρίσκεται ψηλά στη λίστα καταναλωτών. Αυτή η συσκευή έχει μεγάλη απήχηση καθημερινά στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα και χιλιάδες καταναλωτές έχουν αναδείξει τις πιο υγιεινές συνταγές φαγητών που είναι ακόμη πιο νόστιμα από το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεις με τις συμβατικές συσκευές για ψήσιμο.

Η φριτέζα αέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για το τηγάνισμα, μειώνοντας την πρόσληψη λίπους και θερμίδων. Επιπλέον, η απουσία της μεγάλης ποσότητας λαδιού καθιστά τα φαγητά πιο ασφαλή σε σχέση με τις παραδοσιακές φριτέζες.

Νο1 επιλογή για μαγείρεμα στον ατμό είναι ο ατμομάγειρας. Τοποθετείς την τροφή στο καλάθι του ατμομάγειρα μαζί με τη σωστή ποσότητα νερού, και απλά κάνει όλη τη δουλειά. Τόσο απλά, και χωρίς να ανησυχείς να μην σου καεί το φαγητό. Σημειώνεται δε ότι μπορείς να μαγειρέψεις ταυτόχρονα διάφορα είδη τροφίμων στα διάφορα επίπεδα της συσκευής χρησιμοποιώντας τον ίδιο ατμό, χωρίς το ένα φαγητό να παίρνει μυρωδιά από το άλλο, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας και χρόνου.

Τέλος, ο πολυμάγειρας είναι μία αξιόπιστη επιλογή, καθώς με αυτήν τη συσκευή μπορείς να μαγειρεύεις υγιεινά φαγητά, που περιέχουν βιταμίνες, χωρίς πολύ λάδι. Με ένα κουμπί μπορείς να ψήσεις, βράσεις, τηγανίσεις, μαγειρέψεις στον ατμό.

Από την πρώτη στιγμή θα δεις τη διαφορά και θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο, παρασκευάζοντας παράλληλα νόστιμα και υγιεινά γεύματα, χωρίς κόπο και άγχος. Δίχως αμφιβολία, ο πολυμάγειρας θα γίνει αμέσως ο τέλειος σύμμαχός σου στο μαγείρεμα, αφού θα μπορείς κάθε μέρα να ετοιμάζεις γρήγορα και οικονομικά τα γεύματα για όλη την οικογένεια!

Όταν εφαρμόσεις τις σωστές μεθόδους μαγειρέματος θα επιτύχεις τη διατροφική και τη θερμιδική αξία των γευμάτων σου. Με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών, όπως ο ατμός και το air frying, η διαδικασία του μαγειρέματος έχει αλλάξει δραματικά. Και όλα αυτά πανεύκολα, οικονομικά και πιο γρήγορα από ποτέ. Ο Κωτσόβολος διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για συσκευές ατμού, air fryer αλλά και φούρνους με ενσωματωμένες αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες.

 

 

Τσέκαρε τις επιλογές σου

 

Αir frying

Οι φριτέζες αέρος ή αλλιώς air-fryers κερδίζουν έδαφος καλύπτοντας την ανάγκη για ένα θρεπτικό και πιο υγιεινό μαγείρεμα, ως μια οικονομική και αξιόπιστη λύση.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φαγητά χρειάζονται τηγάνισμα, όπως πατάτες τηγανιτές, κοτομπουκιές κτλ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα. Αν και μπορεί να προστεθεί λάδι για τραγανιστό αποτέλεσμα, συγκριτικά με μια κλασική φριτέζα χρειάζεσαι πολύ μικρότερη ποσότητα. Το air frying είναι ο νέος τρόπος μαγειρικής που χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για να μαγειρέψει τα τρόφιμα. Ουσιαστικά, συνδυάζει τη θερμική ενέργεια με την κυκλοφορία του αέρα σε πολύ μικρό χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το γρήγορο μαγείρεμα των τροφίμων χωρίς την προσθήκη λαδιού ή με ελάχιστο λάδι.

Η Tefal Easy Fry & Grill Digital φριτέζα αέρα είναι δύο συσκευές σε μία. Μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό μαγείρεμα, καθώς συνδυάζει φριτέζα αέρα και γκριλ για υγιεινό τηγάνισμα με ελάχιστο έως καθόλου λάδι, μαζί με άψογο ψήσιμο στη σχάρα από την άνεση της κουζίνας σου. Τα 8 αυτόματα προγράμματά της κάνουν τα τέλεια αποτελέσματα παιχνιδάκι, ενώ η επιλογή για σνακ θα σου εξασφαλίσει νόστιμα σπιτικά σνακ με μεγάλη ευκολία. Ένα air fryer με άψογο xl… design και smart λειτουργία αποτελεί το Philips HD9280/90 Airfryer XL. Eπίλεξε ανάμεσα σε εκατοντάδες γευστικά πιάτα που προτείνονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αντιστοίχισε με την εφαρμογή NutriU, επίλεξε μια συνταγή και στείλε την στο Airfryer. Μέσω της σύνδεσης Wi-Fi, παρακολούθησε το γεύμα σου από την άνεση του καναπέ σου και η εφαρμογή θα σε ενημερώσει μόλις το φαγητό σου είναι έτοιμο!

Ο εντοιχιζόμενος φούρνος Davoline DBSA 1073 Black έχει χωρητικότητα 72 λίτρα, 10 λειτουργίες και προσφέρει τέλεια θερμομόνωση και προστασία χάρη στην πόρτα τριπλού κρυστάλλου. Επιπλέον διαθέτει ειδικό καλάθι Air fry για να ετοιμάζει τραγανά απέξω και ζουμερά από μέσα φαγητά χωρίς λάδι και χωρίς την ανάγκη για αγορά ξεχωριστής φριτέζας αέρος.

 

Στον… ατμό

Η τεχνολογία ατμού βρίσκει ολοένα και περισσότερες εφαρμογές στην καθημερινότητα μας. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Ο ατμομάγειρας σαν συσκευή αλλά και οι φούρνοι με λειτουργία ατμού αποτελούν σύμμαχο για το ποιοτικό φαγητό σου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το τρόφιμο τοποθετείται πάνω από το νερό και όχι μέσα, και η θερμότητα μεταφέρεται σε αυτό μέσω του ατμού. Η θερμοκρασία του τροφίμου φτάνει τους 100°C (μέγιστο). Έτσι ουσιαστικά μιλάμε για μια επεξεργασία χαμηλής θερμοκρασίας και συντόμου χρόνου. Έρευνα σε μπρόκολο έδειξε απώλεια της βιταμίνης C σε ποσοστό 14% σε σύγκριση με απώλεια 54% με βρασμό. Εν κατακλείδι το μαγείρεμα στον ατμό είναι υγιεινό και διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες των τροφών.

Ο ατμομάγειρας Inox IZ8205 Izzy με ισχύ 1000W, είναι ιδανικός για μαγείρεμα στον ατμό, διατηρώντας στο μέγιστο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες των τροφών, όπως ρύζι, λαχανικά και ψάρι. Αποκλειστικά στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ θα βρεις και τον ατμομάγειρα MC9SSM22G της Mics για υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Διαθέτει 3 επίπεδα για παράλληλο μαγείρεμα για να ετοιμάζεις άνετα και εύκολα τα γεύματα σου. Επιπλέον, περιλαμβάνει και χρονοδιακόπτη 60min, για να αφήνεις το μαγείρεμα στον αυτόματο!

Αν θες κάτι πιο μόνιμο στη νέα σου κουζίνα, τότε ένας εντοιχιζόμενος φούρνος ατμού σου ταιριάζει. Ο εντοιχιζόμενος Electrolux EOA9S31CX χωρητικότητας 70lt, ενεργειακής κλάσης Α++, με προγράμματα ατμού και δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi και ενσωματωμένη κάμερα στο εσωτερικό του για να βλέπεις τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα.

 

 

+1 επιλογή

Ο πολυμάγειρας είναι το πολυεργαλείο που ψάχνεις. Με έναν πολυμάγειρα εξοικονομείς χώρο στην κουζίνα σου, ενώ εξοικονομείς και budget, καθώς αγοράζεις μία συσκευή για κάθε χρήση.

Καταρχάς, εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει, εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα ενώ σχεδόν όλα τα μοντέλα διαθέτουν λειτουργίες τσιγαρίσματος, σοταρίσματος, αργού μαγειρέματος, βρασίματος/ατμού, ρυζιού, σούπας, ριζότου, πιλαφιού, χυλού βρώμης, ψησίματος και γιαουρτιού.

Με τον Bosch MUC11W12 AutoCook πολυμάγειρα μπορείς να μαγειρέψεις ελληνικές και όχι μόνο συνταγές, χωρίς περιθώριο λάθους και με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα. Φτιάξε μαγειρευτά κατσαρόλας, κοκκινιστά, λαδερά, όσπρια, σούπες, μουσακά, γεμιστά, μαρμελάδα και σπιτικό γιαούρτι ακόμα και αν δεν γνωρίζεις καθόλου από μαγειρική. Επιπλέον μπορείς να τηγανίσεις σε λίγο λάδι, να μαγειρέψεις στον ατμό και να απολαύσεις μια μεγάλη ποικιλία νόστιμων πιάτων από κρέας έως ζυμαρικά, επιδόρπια και μαγείρεμα sous vide.

Όλες οι παραπάνω συσκευές και οι φούρνοι με τις τεχνολογίες ατμού δεν αποτελούν το next big thing της κουζίνας και της μαγειρικής. Είναι ήδη εδώ. Άλλαξε τις συνήθειες σου γύρω από τον τρόπο ψησίματος και θα αντιληφθείς ότι μπορείς με υγιεινό τρόπο να απολαύσεις πεντανόστιμα φαγητά.

Μπες στο kotsovolos.gr ή επισκέψου το πιο κοντινό κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Think healthy…

Μπορείς να δεις ακόμη