Οι φίλοι με τα δώρα

 

Η περίοδος των εορτών είναι μια μικρή σπαζοκεφαλιά. Προσπαθείς κάθε χρόνο να σκεφτείς ποιά θα είναι τα κατάλληλα δώρα για τους φίλους σου, ανάλογα με την προσωπικότητά τους αφού στον καθένα ταιριάζει κατι διαφορετικό. Ένας τρόπος για να καταλάβεις τι θα μπορούσε να αρέσει στον κάθε ένα, είναι να τους διαχωρίσεις ανάλογα με τον χαρακτήρα τους. Δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι ακριβώς θέλουν όμως μπορείς να καταλάβεις τι θα τους ταιριάζει ιδανικά βάσει συμπεριφοράς κι ενδιαφερόντων.

 

 

Ο Εφευρετικός

Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον έναν που του αρέσει να ανακατεύεται με τα πάντα. Ο εφευρετικός θέλει να σκαλίζει έξυπνες συσκευές και να τις βάζει να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο εφευρετικός σου φίλος αποτελεί ίσως την πιο εύκολη επιλογή δώρου και θα είναι ευχαριστημένος ακόμη και με κάτι απλό, σαν ένα set από έξυπνες λάμπες για το σπίτι. Κάθε συσκευή IOT είναι ικανή να τον κρατήσει απασχολημένο για πολλές ημέρες.

 

 

Ο «Ψαγμένος»

Τίποτα δεν είναι αρκετά ιδιαίτερο για τον ψαγμένο. Είναι ικανός να σου μιλάει για ώρες για ένα αντικείμενο που δεν το έχεις ακούσει ποτέ ξανά. Αυτός ο χαρακτήρας θα σε δυσκολέψει για του βρεις το κατάλληλο δώρο. Κάτι που σίγουρα θα του αρέσει είναι μια retro gaming κονσόλα. Δείξ’ του ότι ξέρεις κι εσύ κάτι παραπάνω.

 

 

 

Ο Γευσιγνώστης

Το σπίτι του είναι γεμάτο με βαζάκια από άγνωστα υλικά. Όταν βγαίνετε έξω σε πηγαίνει σε μυστήρια μέρη για να δοκιμάσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Στον γευσιγνώστη δεν έχεις πολλές επιλογές αφού η κουζίνα του είναι σίγουρα ολοκληρωμένη. Μία καλή λύση είναι η ζυγαριά ακριβείας, ή ένα πολύ καλό smoothie blender. Ίσως κάτι από αυτά να το έχει ήδη και να σκεφτόταν να το αντικαταστήσει μ’ ένα καλύτερο.

 

 

Ο Αυτάρκης

Μπορεί να μην έχουν όλα τα σπίτια αυλή ούτε κήπο. Το δικό του όμως έχει. Ακόμα και το μπαλκόνι του είναι γεμάτο με φυτά και γλάστρες. Ίσως να πηγαίνει συχνά στο εξοχικό του και να αφιερώνεται με τις ώρες στις ντομάτες του, τα φρούτα και τα δέντρα του. Ο Αυτάρκης πάντα χρειάζεται περισσότερα εργαλεία για τον κήπο του.

 

 

Η ψυχή της παρέας

Ο αγαπημένος φίλος όλων. Αυτός που κάθε Κυριακή μαζεύει όλη την παρέα στο σπίτι του για φαγητό και ταινία. Κάνε ένα δώρο σε όλους διαλέγοντας την επόμενη ταινία που θα δείτε μαζί.

 

 

 

O Γκρινιάρης

Κάθε παρέα έχει έναν γκρινιάρη. Είναι το αλάτι που δίνει ιδιαιτερότητα σε κάθε συνάντηση. Παρόλο που αγαπάμε τον ιδιαίτερο αυτό φίλο, δεν μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε τι θα ήθελε για δώρο. Μία είναι η σίγουρη λύση, η «δωροκάρτα». Του δείχνουμε ότι τον σκεφτόμαστε και του δίνουμε μια ευκαιρία να διαλέξει ο ίδιος αυτό που αγαπά.

 

 

Ο Παντογνώστης 

Τον παντογνώστη δεν μπορείς να τον ικανοποιήσεις ποτέ. Έχει άποψη ακόμα και για πράγματα που δεν γνωρίζει. Ένα πολύ καλό κι ογκώδες βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον βάλεις στη θέση του. Ψάξε για θεματολογίες που δεν τον έχεις ακούσει να αναφέρει ποτέ. Θυμήσου όμως να του δώσεις και μια κάρτα αλλαγής ώστε να μπορέσει να πάρει κάτι που πραγματικά του αρέσει.

 

 

O Fit – Freak      

Μπορεί να ζει μέσα στο γυμναστήριο, ή να ξεκινάει τώρα τη γυμναστική. Μπορείς να του κάνεις ένα δώρο που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής του. Κάτι που να μπορεί να κρατήσει μέσα στο σπίτι και να αθλείται όταν δεν προλαβαίνει να πάει στο γυμναστήριο. Ακόμα και ένα απλό fitness tracker θα τον κάνει να χαρεί που τον σκέφτηκες και τον καταλαβαίνεις.

 

 

Το παιδί της selfie

Όταν ανοίγεις το feed στο Instagram ξέρεις ποια post θα προβάλλουν πρώτα. Όταν βγαίνετε έξω πρέπει να έχεις σκεφτεί τι θα φορέσεις γιατί σίγουρα θα βγεις και εσύ στο Facebook. Τίποτα δεν είναι καταλληλότερο για δώρο σε αυτή την περίπτωση από ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας.

 

 

Ο Κρυουλιάρης

Ποιος δεν θέλει να ξοδέψει λίγα λεπτά παραπάνω στο κρεβάτι; Ποιος έχει το θάρρος να αφήσει τα ζεστά του παπλώματα και να βγει έξω στο κρύο; Ίσως να είσαι κι εσύ ευαίσθητος στο κρύο και να φοράς ό,τι πιο ζεστό μπορείς να βρεις. Ο κρυουλιάρης φίλος σου δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιακά δώρα αλλά από κάτι πρακτικό. Μια ζεστή ηλεκτρική κουβέρτα είναι ένα δώρο που θα το εκτιμήσει όσο τίποτε άλλο!

 

 

Ο ταξιδιώτης 

Το παιδί που δεν κάθεται ποτέ σε ένα σημείο. Με την πρώτη ευκαιρία σκαρφαλώνει σε βουνά, βουτάει σε παραλίες και γενικά βρίσκεται από εδώ και από εκεί. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Σίγουρα θα χρειάζεται μια καλή βαλίτσα και ένα καλό power-bank. Επίσης μια Micro-SD Card μεγάλης χωρητικότητας για τη φωτογραφική μηχανή είναι ένα πολύ καλό δώρο. Αν θέλεις πραγματικά να τον εντυπωσιάσεις μπορείς να το κάνεις με μια καλή Action – Camera.

 

 

 

Ο μουσικόφιλος

Δύσκολα τα πράγματα για τον μουσικόφιλο. Αυτός ο φίλος σου έχει επενδύσει σε ηχεία και ακουστικά άριστης ποιότητας. Έχει γεμίσει τη συλλογή του με τους δίσκους που προτιμά. Δύσκολα θα μπορέσεις να του αγοράσεις κάτι που δεν έχει, ή κάτι που πραγματικά θέλει και χρειάζεται. Μπορείς όμως να του βρεις εισιτήρια για μια μουσική παράσταση από αυτές που παίζονται μόνο τώρα στις γιορτές. Θα δεις πως θα κρατήσει το απόκομμα του εισιτηρίου για ενθύμιο!

 

 

Τα πιτσιρίκια

Κατά βάθος είμαστε όλοι παιδιά. Αλλά υπάρχουν και οι πραγματικά μικρές ηλικίες που θέλουν τα δικά τους παιχνίδια. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Σ’ ένα πιτσιρίκι τα πάντα γίνονται παιχνίδι. Διάλεξε από επιτραπέζια μέχρι φιγούρες χαρακτήρων. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

 

 

Εσύ

Να μην πάρεις κάτι και για τον εαυτό σου; Αφού θα κάνεις την κίνηση για τους φίλους σου, γιατί να μην την κάνεις και για εσένα; Προσπάθησε να πάρεις όλα τα δώρα από ένα κατάστημα. Συνήθως τώρα στις γιορτές υπάρχουν πακέτα προσφορών κι ειδικές εκπτώσεις. Ίσως να μπορείς να εξαργυρώσεις πόντους αγορών αν χρησιμοποιήσεις κάρτα για τις αγορές σου. Αυτούς τους πόντους κι όλες τις προσφορές αν θέλεις, θα τις εξαργυρώσεις για εσένα!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη