Δες πλάνα από το Doom 4 που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

by Aggeliki Tsoukana

Η id Software έχει συνδέσει το όνομάς της με την κατηγορία των FPS, όσο καμία άλλη εταιρεία παραγωγής video games. Από το Wolfenstein του 1992 μεχρι το Doom Eternal του 2020, γενιές και γενιές gamers έχουν γαλουχηθεί με τις δημιουργίες της. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι μπορεί η σειρά Doom να έκανε reboot το 2016 με τον ομώνυμο τίτλο, όμως το αρχικό πλάνο της εταιρείας ήταν να κυκλοφορήσει το Doom 4, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι βρισκόταν υπό ανάπτυξη από το 2007.

Σύμφωνα με τις τότε εξαγγελίες του συνιδρυτή της εταιρείας John Carmack, το παιχνίδι θα ήταν τρεις φορές καλύτερο οπτικά από το Rage – ένα νέο FPS ΙP της εταιρείας που κυκλοφόρησε για τα PC και τις κονσόλες της εποχής το 2011 – με μόνο μειονέκτημα ότι θα μπορούσε να τρέξει μόνο στα 30fps σε PS3 και Xbox 360, με το gameplay στα 60fps να είναι αποκλειστικό προνόμιο των πιο ισχυρών PC.

Το 2011 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε νέα γλώσσα προγραμματισμού για το παιχνίδι που θα ήταν βασισμένη στην C++ και κάπου εκεί φάνηκε ότι το project είχε σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης. Τελικά ο τίτλος εγκαταλείφθηκε, ενώ και ο John Carmack αποχώρησε από την id Software για να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας VR, πηγαίνοντας να εργαστεί για την Oculus Rift.

Μέχρι σήμερα λοιπόν δεν είχαμε δει ποτέ gameplay πλάνα από το Doom 4, αλλά αν σε ενδιαφέρει η ιστορία των video games και του Doom, μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το πρόσφατο βίντεο του YouTuber Noclip, όπου θα δεις, για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά, in game footage από τον ακυρωμένο τίτλο.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη