Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Δύο περίπου εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας υποδέχτηκε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης.

Η πρωτοφανής πανδημία που πλήττει τον κόσμο δεν επέτρεψε την παρουσία θεατών όμως οι σκέψεις όλων βρίσκονται μαζί με τους αθλητές. Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο έδωσε το σήμα για να ξεκινήσουν και επίσημα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Ο ουρανός φώτισε από τα 378 πυροτεχνήματα και όλα μοιάζουν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις. Μπορεί το στάδιο να παρέμεινε σιωπηλό όμως το θέαμα που δημιούργησαν οι αθλητές όλων των χωρών μαζί με τους συνοδούς τους ήταν φαντασμαγορικό και αξιέπαινο. Ήταν η 2η φορά που το Τόκιο ανέλαβε χρέη διοργανώτριας χώρας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τον Εθνικό Ύμνο της Ιαπωνίας τραγούδησε η τυφλή τραγουδίστρια Χίραι Σάτο. Οι Αγώνες ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου και αναμένεται να ρίξουν αυλαία στις 5 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου είναι και η πρεμιέρα των αθλημάτων ενώ 22 είναι συνολικά τα σπορ που θα δούμε στους φετινούς αγώνες.

 

 

 Η ελληνική αποστολή

 Σε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα η ελληνική αποστολή ‘‘φώναξε’’ δυνατά για ακόμη μια φορά το ‘‘παρών’’. Με σημαιοφόρους τους Παραολυμπιονίκες Άννα Ντέντα και Θανάση Κωνσταντινίδη η Ελλάδα έκανε την είσοδο της.

Στο σύνολο 46 αθλητές ετοιμάζονται να βάλουν τα δυνατά τους και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Σε 11 αθλήματα το ελληνικό επιτελείο καλείται να αγωνιστεί και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Η Ελλάδα στοχεύει σε μια εξίσου καλή πορεία όσο αυτή στους αγώνες του Ρίο όπου κατέλαβε την 24η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αναμετρήσεις με την κολύμβηση, την ξιφασκία με αμαξίδιο και την επιτραπέζια αντισφαίριση να ανοίγουν την πρεμιέρα για τους Έλληνες αθλητές. Συνολικά τα σπορ που συμμετέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας είναι ο στίβος, η κολύμβηση, η άρση βαρών σε πάγκο, η μπότσια, η ξιφασκία με αμαξίδιο, η σκοποβολή, η τοξοβολία, η αντισφαίριση με αμαξίδιο, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η ποδηλασία και το τζούντο.

Μπορείς να δεις ακόμη