Οικογένεια είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινό DNA

by Aggeliki Tsoukana

 

Οικογένεια δεν είναι μόνο ο δεσμός αίματος που υπάρχει ανάμεσα σε πρόσωπα. Είναι όλοι εκείνοι που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η 15η Μαΐου είναι αφιερωμένη στον θεσμό της οικογένειας και η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος στις πιο όμορφες και ξεκαρδιστικές οικογενειακές στιγμές!

 

 

Η μαμά που έκανε Facebook και WhatsApp και σε τρελαίνει στα gifs
Επιτέλους έμαθε να στέλνει μηνύματα

Είναι δύσκολο να εξηγηθεί το ποιος έχει μεγαλύτερη χαρά. Εσύ που κατάφερες να «μυήσεις» τη μαμά στον κόσμο του διαδικτύου και των social media; Ή μήπως η μαμά που μπορεί με ένα «tap» στην οθόνη του smartphone ή του tablet να σου στείλει το πιο πολύχρωμο και έντονο «Σ’ αγαπώ»; Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η τεχνολογία είναι προσβάσιμη για όλους, μικρούς, μεγάλους, μεγαλύτερους. Κι ο ενθουσιασμός της μαμάς δεν περιγράφεται!

 

 

Ο μπαμπάς που πειραματίζεται στην κουζίνα και σου φτιάχνει λαχταριστές λιχουδιές
…τις περισσότερες φορές

Οι σύγχρονες συσκευές κουζίνας έχουν γκρεμίσει τον μύθο ότι οι μπαμπάδες δεν μπορούν να βοηθήσουν στη διατροφή της οικογένειας. Αρπάζουν την ποδιά της κουζίνας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιουργούν γευστικές περιπλανήσεις!

Ο μπαμπάς γνωρίζει ότι με ένα μίξερ θα φτιάξει θρεπτικά κολατσιό για το σχολείο, ή αλμυρά και γλυκά σνακ για μία συναρπαστική movie night με φίλους. Στο προσκήνιο, έρχονται και οι ειδικές συσκευές κουζίνας όπως βαφλιέρα, συσκευές για muffins, donuts, και πολλές άλλες για να φτιάξει τις πιο λαχταριστές λιχουδιές για σένα και τους φίλους σου. Τις ημέρες που θέλει να διευρύνει τις μαγειρικές του ικανότητες, ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί την κουζινομηχανή για να σου φτιάξει ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

 

 

Ο διπλανός σου στο γραφείο που στέλνετε συνέχεια αστεία
Μια αληθινή φιλία γεννιέται, χάρη στην τεχνολογία

Αληθινή φιλία, ή ειδύλλιο. Όπως και να ‘χει, η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά. Όταν η διά ζώσης επικοινωνία δεν είναι εφικτή, ένα μήνυμα στο Viber, στο Messenger, στο WhatsApp, αρκεί για να σου χαρίσει ένα χαμόγελο, και να σου φτιάξει την ημέρα.

Φαντάσου όταν το άγχος στη δουλειά έχει φτάσει στο ζενίθ και δεν περισσεύει χρόνος για δεύτερο “break”, τι καλύτερο από το να ανταλλάξεις με τον διπλανό σου τα πιο ξεκαρδιστικά emojis, να μοιραστείτε καταστάσεις, ή να ταυτιστείτε με τα πιο viral memes. Είναι η καλύτερη αρχή για ένα δυνατό boding. Μη ξεχάσεις μονάχα να ανανεώνεις τακτικά τα mobile data στο κινητό!

 

 

Ο ξάδερφος που είναι στην ίδια ηλικία με σένα και παίζετε μαζί παιχνίδια
Οικογένεια και gaming. Challenge accepted!

Ο όρος «gaming» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα videogames. Το gaming είναι μία εξαιρετική μορφή διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Διάλεξε παιχνιδομηχανή, όπως Nintendo Switch, PS5, Xbox Series X, βάλε την κάτω από την τηλεόραση στο σαλόνι ή στο δωμάτιο και απογείωσε τη διασκέδαση. Προμηθεύσου μερικά έξτρα controllers και βάλε τους όλους στο παιχνίδι. Συναγωνίσου σε αθλήματα, γέλα μέχρι δακρύων με τα θεότρελα κατορθώματα του ήρωά σου, ή παίξε στο πιο ξεκαρδιστικό παιχνίδι γνώσεων.

Παίξε με τους αγαπημένους σου τα πιο σύγχρονα online shooters, MOBA, ή ΜΜΟ, όπου κι αν βρίσκεσαι. Τα πιο σύγχρονα gaming laptop μπορούν να σηκώσουν χωρίς πρόβλημα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να σε έχουν δεμένο σε μία καρέκλα και σε ένα σταθερό σημείο.

 

 

Ο κολλητός που σε ξεσηκώνει σε νέες περιπέτειες
Τι θα καταγράψει η κάμερα αυτήν τη φορά;

Οι εξορμήσεις με παρέα μπορούν να σε βοηθήσουν να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να δημιουργήσεις τις ομορφότερες αναμνήσεις. Βόλτα στην πόλη, στην εξοχή, ή μια απόδραση στη θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι, με ένα selfie stick για το smartphone θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με τον κολλητό ή την κολλητή.

Είτε επιλέξεις να μοιραστείς με τον κολλητό σου μια αθλητική δραστηριότητα είτε ανέμελες στιγμές γεμάτες παιδικότητα, θα θες να μοιραστείς στιγμιότυπα και με τους υπόλοιπους φίλους σου στα social media. Σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό το κινητό σου, αλλά μία action camera έχει σχεδιαστεί για να σου προσφέρει εξαιρετικές λήψεις στις εξορμήσεις σου με πολύ πιο ευκρινείς εικόνες. Είναι μικρές κι ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα.

Αν όμως τα βίντεο που σου προσφέρουν τα smartphones ή οι action cams δεν είναι αρκετά για να εντυπωσιάσεις τους διαδικτυακούς σου φίλους, σκέψου ότι υπάρχουν και τα drones. Κι αν δεν το έχεις με την αεροφωτογράφιση, μην ανησυχείς. Όλα τα σύγχρονα drones έρχονται με ειδικές λειτουργίες και αυτοματισμούς για να μπορεί να τα χειριστεί ακόμα κι ο πιο αρχάριας. Έτσι θα μπορείς να καταγράψεις καταπληκτικά βίντεο σαν επαγγελματίας και να τα μοιραστείς στα social media με το smartphone σου.

 

 

Το πρώτο παιδί που ήρθε στην παρέα και σου μαθαίνει καινούργια πράγματα
Νιώθεις πάλι παιδί, αλλά και μεγάλος ταυτόχρονα

Δεν έχει σημασία αν το έχεις ή όχι με την τεχνολογία. Το παιδί ή και ο φίλος του παιδιού σου, ένα ανίψι ή το εγγόνι, έχουν να σου διδάξουν πολλά. Παίξτε videogames στην κονσόλα και μάθε τις πιο απίθανες gaming ορολογίες, ζήτησέ του να σου δείξει τα πιο εντυπωσιακά smartphone lifehacks, πώς να τραβάς τις πιο εντυπωσιακές selfies, ή πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου έξυπνο ξεκινώντας από ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής. Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Κι όταν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο σε σχέση με την τεχνολογία, τότε όλα γίνονται συναρπαστικά!

 

 

Ο παλιός φίλος του μπαμπά που σου λέει τις πιο απίθανες ιστορίες

Πώς θα κρατήσεις τις πιο έντονες αναμνήσεις σου ζωντανές;

Ο νέος είναι ωραίος. Ο παλιός, όμως, είναι αλλιώς, κι έχει να σου διηγηθεί πολλές ιστορίες. Ιστορίες από τα «τότε» φοιτητικά χρόνια, από την πενταήμερη σε κάποιο νησί, ή ιστορίες από τον στρατό. Όσο κι αν σιγοντάρει ο μπαμπάς, ήρθε η στιγμή να τους διδάξεις ότι οι καλύτερες ιστορίες είναι αυτές που έχουν εικόνα ή, ακόμα καλύτερα, εικόνα και ήχο!

Φρόντισε, λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να γίνεις εσύ ο «παλιός φίλος του μπαμπά» να έχεις καταγράψει τις συναρπαστικές στιγμές της ζωής σου. Το smartphone είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου, ενώ πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν απίστευτους φακούς για φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας. Απαθανάτισε τις πιο τρελές περιπέτειες με μία action camera, κατάγραψε τις πιο όμορφες ιστορίες και ταυτόχρονα διεύρυνε τις φωτογραφικές σου ικανότητες με μία ψηφιακή κάμερα. Και μην ανησυχείς για το πού θα αποθηκεύσεις όλο αυτό το υλικό. Έχεις πληθώρα επιλογών σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κάρτες SD ενώ υπάρχει και το «cloud». Για άφθονο αποθηκευτικό χώρο, εύκολη δημιουργία άλμπουμ και, φυσικά, για να εξασφαλίσεις ότι τα πολύτιμα αρχεία σου θα είναι πάντα ασφαλή.

 

Μπορείς να δεις ακόμη