Όλες οι λεπτομέρειες του Unpacked event της Samsung

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Σε τέσσερα προϊόντα επέλεξε να επικεντρωθεί η Samsung στο Unpacked event της που διεξήχθη πριν από μερικές ώρες.

Χωρίς εκπλήξεις ως προς το ποια θα ήταν αυτά τα προϊόντα μιας και οι φήμες είχαν αρχίσει εδώ και μήνες να αποκαλύπτουν σιγά σιγά τα σχέδια της εταιρίας. H Samsung ανακοίνωσε τα Galaxy Fold 3 και Flip 3, το νέο Galaxy Watch 4 καθώς και τη δεύτερη γενιά Galaxy Buds.

 

Galaxy Watch 4

Ξεκινώντας απο το Galaxy Watch 4 αυτό θα έρχεται σε δυο διαφορετικές εκδόσεις, το Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 4 Classic με δυο διαφορετικές επιλογές μεγέθους έκαστο. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν μιας και φέρουν τον Exynos W920 επεξεργαστή της Samsung που μόλις ανακοινώθηκε, διαθέτουν 16GB μνήμη αποθήκευσης και 1,5 GB RAM ενώ σημαντική νέα προθήκη είναι η δυνατότητα για μέτρηση της μυϊκής μάζας και του λίπους του σώματος σε συνδυασμό με τους αισθητήρες που υπήρχαν ήδη στα ρολόγια της Samsung και προσέφεραν λειτουργίες παλμομέτρησης, οξυγόνου στο αίμα κ.α.

Τα Galaxy Watch 4  έρχονται με μια κρυστάλλινη οθόνη AMOLED 1.4inc για το μεγάλο μοντέλο και 1.2inc για το μικρότερο. Η πιστοποίηση IP68 τα κάνει ανθεκτικά σε νερό και σκόνη ενώ η μεγάλη μπαταρία τους, εξασφαλίζει στον χρήστη άνετα μερικές μέρες χρήσης αφού η εταιρία ισχυρίζεται ότι κρατάει για περισσότερες απο 40 ώρες ενώ το fast charging της συσκευής επιτρέπει το φόρτισμα της σε μόλις 1,5ωρα.

Στα του λογισμικού, η Google και η Samsung έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και εδώ και μερικούς μήνες έχουν ανακοινώσει πως όλα τα νέα smartwatches της δεύτερης θα κάνουν χρήση του Wear OS της Google. Αυτό θα δημιουργήσει ένα οικοσύστημα στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν πολύ εύκολα να συγχρονίζουν εφαρμογές και ρυθμίσεις, από το κινητό τους τηλέφωνο στο ρολόι, αυτόματα χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω ρύθμιση.

Αναμενόμενη ημερομηνία διάθεσης για τα Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 4 Classic ειναι η 27 Αυγούστου.

 

 

Galaxy Fold 3

Ο πρωταγωνιστής του Unpacked event δεν ήταν άλλος απο το νέο Galaxy Fold 3. Η τρίτη προσπάθεια της Samsung στο κομμάτι των foldable smartphones φέρει πολλές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο της. Στην καρδιά του νέου κινητού χτυπάει ο Snapdragon 888 με 12GB RAM και δυο επιλογές σε διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης, 256GB ή 512GB. Τεχνικά εντυπωσιακές είναι και οι δύο οθόνες της συσκευής. Πέρα απο τη δυνατότητα της μεγαλύτερης, 7.6inc Dynamic AMOLED οθόνης να διπλώνει  στη μέση, αυτή μπορεί και κρύβει πλέον την μπροστινή κάμερα για selfies όταν ανάβει, δίνοντας στον χρήστη μια εμπειρία θέασης που δεν αποσπάται από notches και μαύρες τρύπες στη γωνία της συσκευής.

Η εξωτερική οθόνη ίδιας τεχνολογίας έχει διάμετρο 6.2inc ενώ και οι δυο διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση 2208×1768. Στα των καμερών, η κρυμμένη κάτω από την οθόνη κάμερα ειναι ανάλυσης 4MP ενώ μια δεύτερη κάμερα για selfies βρίσκεται τοποθετημένη στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής πάνω απο τη δεύτερη οθόνη και είναι ανάλυσης 10MP. Οι τρεις εναπομείναντες κάμερες ειναι οι βασικές της συσκευής και είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος. Έχουν ανάλυση 12MP η κάθε μια, με τη μια να χρησιμοποιείται για κανονικές φωτογραφίες, τη δεύτερη για Ultrawide και τη τρίτη για macro 2x λήψεις.

Το Galaxy Z Fold 3 διαθέτει  4.400mAh μπαταρία ικανή για να βγάλει πάνω απο μια μέρα απαιτητικής χρήσης. Στα χνάρια του S21 Ultra και με την έλλειψη Note μοντέλου από τη Samsung, το Fold 3 διαθέτει υποστήριξη για το S pen της Samsung για να ανεβάσει την παραγωγικότητα των χρηστών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τέλος, πρόκειται για την πρώτη foldable συσκευή που διαθέτει πιστοποίηση για αντοχή σε νερό και σκόνη, IPX8.

Η διάθεση του Samsung Galaxy Watch Fold 3 στα ράφια των καταστημάτων αναμένεται να γίνει στις 27 Αυγούστου.

 

Galaxy Z Flip 3

Το δεύτερο foldable κινητό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι το Galaxy Z Flip 3. Το μικρό αναδιπλούμενο κινητό της Samsung έχει δεχτεί και αυτό μερικές βελτιώσεις ενώ παραμένει εξίσου μικρό ώστε να χωράει στην παλάμη ενός χεριού. Στο εξωτερικό του μέρος έχει προστεθεί μια νέα, μεγαλύτερη, οθόνη Super AMOLED 1.9 ιντσών, 60Hz, ικανή να δείξει όλες τις ειδοποιήσεις του χρήστη αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη για τις selfie φωτογραφίες με την εξωτερική, μεγάλης ανάλυσης, κάμερα.

Η εσωτερική οθόνη είναι μια Dynamic AMOLED 2Χ, 6,7inc με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση Full HD plus συγκεκριμένα 2640×1080. Το Galaxy Z Flip 3 διαθέτει και αυτό πιστοποίηση IPX8 για αντοχή σε νερό και σκόνη. Εσωτερικά κρύβει τον Snapdragon 888, με 8GB RAM, και επιλογή σε μέγεθος μνήμης μεταξύ 128GB ή 256GB. Οι κάμερες είναι δύο των 12 MP, για wide και ultra-wide λήψεις ενώ η μπροστινή κάμερα για selfies ειναι ανάλυσης 10MP. Η μπαταριά της συσκευή έχει μέγεθος 3.300mAh.

Και το Galaxy Z Flip 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου.

 

 

Galaxy Buds 2

Τέλος την παρουσίαση έκλεισαν τα Galaxy Buds 2. Η νέα γενιά ασύρματων in-ear ακουστικών της Samsung ήρθε για να προφέρει νέα άνεση περισσότερη διάρκεια και καλύτερη απομόνωση απο το περιβάλλον. Τα Galaxy Buds 2 διαθέτουν Active Noise Cancellation το οποίο η Samsung λέει πως μπλοκάρει μέχρι και το 98% των ήχων του περιβάλλοντος. Η νέα ανανεωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ικανή να προφέρει στα ακουστικά 7 ώρες χρήσης υπό κανονικές συνθήκες ενώ αν το ANC είναι ενεργοποιημένο η διάρκεια πέφτει στις 5 ώρες.

Η θήκη των ακουστικών, με την οποία έρχονται, λειτουργεί ως φορτιστής αλλά και power bank και είναι ικανή να προφέρει έως και 20 έξτρα ώρες για χρήση χωρίς ANC ή 13 ώρες με χρήση ANC. H θήκη υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση για πιο εύκολη ανανέωση της μπαταρίας των ακουστικών.

Η διάθεση τους έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου, ενώ θα διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, λευκό, μαύρο, χρυσό και μωβ.

Μπορείς να δεις ακόμη