Πώς να αναβαθμίσεις δωρεάν στις εκδόσεις PS5 και Xbox Series τα παιχνίδια του PS4 και του Xbox One

by Aggeliki Tsoukana

 

Η διάθεση των PlayStation 5 και Xbox Series X|S στην αγορά έφερε στον gaming κόσμο δύο συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας, που έχουν ως στόχο να εξελίξουν το gaming και να προσφέρουν νέες, υπέροχες εμπειρίες με ανάλυση 4K, υψηλά frame rates, τεχνολογία ray tracing και πολλά ακόμα. Και ενώ παιχνίδια νέας γενιάς έχουν κυκλοφορήσει ήδη ή έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες και για τις δύο κονσόλες, υπάρχει μια δυνατότητα που υποστηρίζουν, η οποία δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία και σε αυτές αλλά και στα παιχνίδια της παλιάς βιβλιοθήκης σου.

Τα PS5 και Xbox Series υποστηρίζουν τη δυνατότητα “backward compatibility”, δηλαδή έχουν την ικανότητα να αναπαράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει για τα PlayStation 4 και Xbox One. Για να κάνεις χρήση αυτής της τόσο χρήσιμης δυνατότητας, δεν έχεις παρά να τοποθετήσεις το Blu-ray του παιχνιδιού στην κονσόλα σου -ή να κατεβάσεις από το PlayStation Store ή το Microsoft Store το παιχνίδι στην κονσόλα σου- και αμέσως αυτή θα μπορεί να το τρέξει χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι, η επένδυση που έχεις κάνει τα προηγούμενα χρόνια θα αποκτήσει αξία, αφού τα παιχνίδια σου θα συνεχίσουν να σε ακολουθούν και στη νέα γενιά.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιχνίδια των PS4 και Xbox One, όμως, δέχονται κάποια βελτιωτικά αρχεία (patches), τα οποία τους δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται καλύτερα όταν αναπαράγονται στα PS5 και Xbox Series. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μιλάμε για αναβάθμιση έκδοσης, αλλά για εκδόσεις των PS4 και Xbox One που απλά εκμεταλλεύονται την τεράστια ιπποδύναμη των νέων συστημάτων για να σου προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία.

Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε να κάνουμε αναβάθμιση ενός παιχνιδιού που έχουμε ήδη στο PS4 και στο Xbox One, στις αντίστοιχες εκδόσεις του για τα PS5 και Xbox Series; Στην περίπτωση του Xbox Series η κατάσταση είναι αρκετά απλή και βασίζεται στη λειτουργία “Smart Delivery”. Αν έχεις ένα παιχνίδι Xbox One και τοποθετήσεις το Blu-ray του ή το κατεβάσεις από το Microsoft Store στο Xbox Series, η κονσόλα αυτόματα θα ανιχνεύσει αν υπάρχει έκδοση νέας γενιάς (Xbox Series) για το συγκεκριμένο παιχνίδι, και θα τη φέρει αυτόματα στην κονσόλα σου, δωρεάν.

Δωρεάν, όμως, μπορείς να αναβαθμίσεις και αρκετά παιχνίδια του PS4 στην έκδοσή τους για το PS5. H διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του Xbox Series, αλλά με ένα επιπλέον βήμα. Απλά, λοιπόν, τοποθετείς το Blu-ray του παιχνιδιού σου ή το βρίσκεις από τη βιβλιοθήκη σου στο PlayStation Store. Αφού γίνει αυτό το βήμα, πρέπει να πας στην ψηφιακή σελίδα του παιχνιδιού (πάντα μέσα από τα μενού της κονσόλας και του PSN) και εκεί να διαλέξεις ποια από τις δύο εκδόσεις (PlayStaion 4 ή PlayStation 5) θέλεις να διαλέξεις για να εγκαταστήσεις στην κονσόλα σου.

Προσοχή όμως, δεν διαθέτουν όλα τα παιχνίδια του PS4 και του Xbox One, εκδόσεις PS5 και Xbox Series, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παιχνιδιών όπου η αναβάθμιση από την παλιά στη νέα γενιά δεν είναι δωρεάν και απαιτείται κάποια χρέωση. Τώρα, όμως, που ξέρεις ποιες είναι οι δυνατότητες και η διαδικασία, μπορείς να απολαύσεις ξανά τα παλιά σου παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά μέσα από ένα “next-gen” πρίσμα!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη