Ολυμπιακοί Αγώνες 2021. Η πορεία των αθλητών μας.

by K-Admin 1

 

Με μεγάλη επιτυχία και χωρίς προβλήματα την Παρασκευή 23 Ιουλίου έλαβε χώρα στο Τόκιο η Τελετή Έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει όλος ο πλανήτης, το τεράστιο αυτό αθλητικό γεγονός δεν γινόταν να πάρει άλλη αναβολή.

Με απόλυτη ασφάλεια και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, αθλητές, διοργανωτές, ιθύνοντες και ηγέτες όλων των χωρών συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η απουσία των θεατών που εδώ και δεκαετίες έδινε το παρόν στηρίζοντας τους αθλητές. Σιγή μερικών λεπτών τηρήθηκε από όλο το στάδιο προς τιμήν των ανθρώπων που έχασαν την άνιση μάχη με την πανδημία. Μεγάλη ήταν η τιμή για την Ελλάδα και φέτος, αφού οι Ολυμπιονίκες μας, Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πρώτοι την παρέλαση των αθλητών έπειτα από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εμφανώς συγκινημένοι οι δυο σημαιοφόροι της Ελλάδας, ‘‘άνοιξαν’’ τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Τόκιο αναμένεται να υποδεχτούν πάνω από 11.000 αθλητές και αθλήτριες, από 206 χώρες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα 339 αγωνίσματα των 33 αθλημάτων της διοργάνωσης.

Την ελληνική εκπροσώπηση έχουν αναλάβει 83 αθλητές και αθλήτριες.

 

 

Παρασκευή 23 Ιουλίου, πρόγραμμα και αποτελέσματα

Μπορεί τυπικά η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων να πραγματοποιήθηκε στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), όμως νωρίς το πρωί είχαν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές.

Ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου στην κωπηλασία και η Ψαρρά Ευαγγελία στην τοξοβολία. Ο Ντούσκος με χρόνο 6:59.49 πήρε την 1η θέση στο μονό σκιφ ανδρών στην 2η προκριματική σειρά, ενώ η Κυρίδου τερμάτισε 3η με χρόνο 7:54.28 στο μονό σκιφ γυναικών στην 2η προκριματική σειρά. Για την Ψαρρά ήταν η 6η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέλαβε την 44η θέση με 630 και θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αναμέτρηση την Πέμπτη 29 Ιουλίου την LIN Chia En από το Ταιπέι.

 

 

Σάββατο 24 Ιουλίου, πρόγραμμα και αποτελέσματα

Στη 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων είχαμε για ακόμη μια φορά ισχυρή ελληνική συμμετοχή με αυτή του Λευτέρη Πετρούνια να συζητείται πολύ για την επίδοση του.

Στην κωπηλασία το ζευγάρι Κυρίδου Μαρία-Μπούρμπου Χριστίνα πήρε την 5η θέση με χρόνο 7:33.94.

Η Μαρία Σάκκαρη στην αντισφαίριση πέτυχε μια σημαντική νίκη με 2-0 σετ.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην ποδηλασία δρόμου στην τελική κατάταξη βγήκε 63ος με χρόνο 6:21:46.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή προσπάθεια και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ως 1ος.

Ο Γκιώνης Παναγιώτης στην επιτραπέζια αντισφαίριση πήρε μια νίκη 4-0 και ο Απόστολος Παπαστάμος στην κολύμβηση πήρε την 14η θέση στην τελική κατάταξη. Η ημέρα έκλεισε με την Άννα Ντουντουνάκη στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα να καταλήγει 13η στο σύνολο.

 

 

Κυριακή 25 Ιουλίου, αποτελέσματα

Γεμάτη και η 3η ημέρα των αγώνων με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις. Στη σκοποβολή, στην 1η φάση η Άννα Κορακάκη τερμάτισε 2η ενώ στην επόμενη βγήκε 6η. Στο ίδιο αγώνισμα ο Νικόλας Μαυρομάτης τερμάτισε 26ος και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Το ζευγάρι Μπούρμπου-Κυρίδου τερμάτισαν 1ες και συνεχίζουν στον ημιτελικό. Η Άννα Ντουντουνάκη στην κολύμβηση κατέβαλε πολύ καλή προσπάθεια όμως τερμάτισε 5η στον ημιτελικό και αποκλείστηκε.

Στο ταεκβοντό, στην κατηγορία -57kg η Φανή Τζέλη ηττήθηκε με 15-7, συνέχισε σε Repechage και ηττήθηκε ξανά 2-0.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια ακόμη σημαντική νίκη που του ανοίγει τον δρόμο για τη συνέχεια, με 2-1 σετ. Στην κωπηλασία η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε 3η με χρόνο 8:02.19 και συνεχίζει στον ημιτελικό και η υδατοσφαίριση ανδρών νίκησε 9-10 και συνεχίζει την πορεία της.

Ξανά στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό ως 2ος με χρόνο 7:12.77.

Η Βασιλεία Καραχάλιου στην ιστιοπλοΐα τερμάτισε 2η, προκρίθηκε και έπειτα από 2 ιστιοδρομίες τερμάτισε 5η στην γενική κατάταξη. Στο ίδιο άθλημα ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 8ος, προκρίθηκε, τερμάτισε 17ος και έπειτα από 3 ιστιοδρομίες βγήκε 11ος στην γενική κατάταξη.

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε στους 32 με νίκη 4-1 ενώ στην ιστιοπλοΐα η Κατερίνα Δίβαρη τερμάτισε δύο φορές 19η και έπειτα από 3 διαδρομές στην γενική κατάταξη βγήκε 23η. Όσον αφορά την κολύμβηση στα 200 μέτρα ελεύθερο, ο Μάρκος Δημήτρης τερμάτισε 1ος, όμως στην τελική κατάταξη βγήκε 31ος  και αποκλείστηκε. Ο συναθλητής του Απόστολος Χρήστου τερμάτισε 5ος και 15ος στην τελική κατάταξη και συνεχίζει την πορεία του.

Την ημέρα έκλεισαν στο 4×100 ελεύθερο οι Βαζαίος, Γκολόμεεβ, Μελαδίνης και Χρήστου τερματίζοντας 8οι και 15οι στην τελική κατάταξη. Το πρώτο τριήμερο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους αθλητές της χώρας μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι καταβάλλουν πολύ σημαντικές προσπάθειες και τιμούν την ελληνική σημαία.

 

 

Δευτέρα 26 Ιουλίου, 4η κατά σειρά ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, περίληψη της ημέρας

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη ημέρα αγωνισμάτων για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν θα μπορούσε να λείπει η ελληνική παρουσία με τους αθλητές της να προσπαθούν για το ένα βήμα παρακάτω. Στην περίληψη της ημέρας το πρόγραμμα είχε τένις , σκοποβολή, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, ξιφασκία και ορεινή ποδηλασία. Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε τις καλές εμφανίσεις αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την Νίνα Στογιάνοβιτς της οποίας και επικράτησε 2-0 σετ και κατάφερε να προκριθεί στους ‘’16’’ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Έπειτα από τέσσερις ιστιοδρομίες η Βασιλεία Καραχάλιου στην ιστιοπλοΐα συνεχίζει την καλή της πορεία καθώς βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Ο συναθλητής της Κοκκαλάνης μετά από την ολοκλήρωση της 6ης διαδρομής έπεσε στην 13η θέση. Στα ίδια ‘‘νερά’’ η Κατερίνα Δίβαρη σκαρφάλωσε 2 θέσεις και πήγε στην 21η της γενικής κατάταξης.

Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση, ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό 100μ. ύπτιο.

Μια άσχημη ημέρα για την Δώρα Γκουντούρα που ηττήθηκε με 15-8 από την Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα στην ξιφασκία και αποκλείστηκε στη φάση των ‘‘32’’. 20η θέση στην τελική κατάταξη για τον Νικόλα Μαυρομάτη στη σκοποβολή που είχε 119/125 βολές και 35η θέση για τον Περικλή Ηλία στην ορεινή ποδηλασία.

 

 

Πρόγραμμα Τρίτης 27 Ιουλίου και συνέχεια

Με απόλυτη επιτυχία και χωρίς κάποιο αναπάντεχο γεγονός συνεχίζεται η διαδικασία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Αθλητές, θέαμα, προκρίσεις, συγκινήσεις και πολλά αθλήματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Για αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ιστιοπλοΐα, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, τζούντο, υδατοσφαίριση και κολύμβηση. Αρκετές αναμετρήσεις  θα παρακολουθήσουμε αύριο και ιδιαίτερα στο τζούντο.

Μέχρι στιγμής δίπλα στους Έλληνες αθλητές έχουν βρεθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Χαιρέτησαν, ευχήθηκαν και εμψύχωσαν τους Έλληνες εκπροσώπους και

θα παρακολουθήσουν από κοντά πολλές συμμετοχές, καθώς η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Μπορείς να δεις ακόμη