OnePlus 9 και 9 Pro

by K-Admin 1

 

Η OnePlus είναι μία από τις πλέον αξιόλογες εταιρείες με πολύ καλά και ενδιαφέροντα προϊόντα, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Οπότε, τα νέα μοντέλα smartphone OnePlus 9 και 9 Pro, σίγουρα αξίζουν της προσοχής σου!

Άλλωστε, πρόκειται για high end κινητά με σκοπό η Pro έκδοση να ανταγωνιστεί το iPhone 12 ή το Samsung Galaxy S21 Ultra, ενώ την ίδια στιγμή το απλό OnePlus 9 είναι σαφώς πιο οικονομικό.

 

 

 

OnePlus 9

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, με ανάλυση 2400 x 1080 pixels και 120 Hz ρυθμό ανανέωσης HD AMOLED (με Gorilla Glass) οθόνη. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά ποιοτική, ευανάγνωστη και με γρήγορη απόκριση (ειδικά για gamers), ενώ υποστηρίζει διάφορα features (όπως Reading Mode, Night Mode, Vibrant Color Effect και Ultra-high Video Resolution).

Eξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κάμερά του, η οποία μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό. Έτσι, υποστηρίζει κύρια κάμερα στα 48 MP, ευρυγώνια στα 50 MP, μονοχρωματική στα 2 MP και μπροστινή για selfies στα 16 MP. Να σημειωθεί ότι η χρωματική απόδοση και η ευκολία χρήσης είναι εξαιρετικές, ότι διαθέτει και ρυθμίσεις για προχωρημένους, αλλά και διάφορες λειτουργίες, όπως είναι το εξαιρετικό Nightscape Mode ή τα Super Macro, UltraShot HDR, Focus Tracking, Timelapse και Hyperlapse. Σαφώς, είναι από τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά της αγοράς!

 

 

Αξιόλογο είναι και το hardware. Ο επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 888 με GPU την Adreno 660. Παράλληλα, διαθέτει μνήμη RAM (LPDDR5) 8 GB ή 12 GB και αποθηκευτικό χώρο (ROM) από 128 GB έως 256 GB (UFS 3.1 2-LANE). Αυτό σου επιτρέπει να τρέξεις με άνεση οποιοδήποτε πρόγραμμα και φυσικά videogames.

H μπαταρία του είναι στα 4,500 mAh και προσφέρει ικανοποιητική αυτονομία σε  συνδυασμό με την καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι υποστηρίζει ταχυφόρτιση (μπορεί να φορτίσει από το 1 μέχρι το 100% σε μόλις 29 λεπτά) και πωλείται μαζί με φορτιστή (σε αντίθεση με τη νέα τάση που πάει να επικρατήσει στην αγορά), ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και 15W Wireless Charging!

Ακόμη, ενσωματώνει Dual Stereo ηχεία με υποστήριξη για Noise cancellation και Dolby Atmos. Φυσικά, διαθέτει USB 3.1 Type-C θύρα και υποστηρίζει το σύγχρονο 5G.

Τέλος, ως λειτουργικό έχει το OxygenOS που είναι βασισμένο στην έκδοση 11 του γνωστού μας Android.

 

 

 

OnePlus 9 Pro

Προφανώς, είναι η πιο επαγγελματική έκδοση του OnePlus 9 για πιο απαιτητικούς χρήστες με κάπως μεγαλύτερο budget. Μάλιστα, διατηρεί όλα τα καλά στοιχεία που προαναφέρθηκαν για το 9, ενώ ταυτόχρονα έχει και κάποιες επιπλέον βελτιστοποιήσεις.

Έτσι, θα έλεγε κανείς ότι οι φωτογραφικές του δυνατότητες είναι από τα μεγάλα του ατού. Βέβαια, αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της μακροχρόνιας σχέσης της OnePlus με τον θρυλικό κατασκευαστή επαγγελματικών φωτογραφικών συσκευών Hasselblad. Αν δεν το γνωρίζεις, πρόκειται για εταιρεία θρύλο, με μεγάλη ιστορία, της οποίας οι κάμερες έχουν αποθανατίσει ιστορικά γεγονότα, όπως είναι και τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι!

 

 

Ειδικότερα, η αποκλειστική κάμερα Hasselblad για κινητά, προσφέρει ποιότητα και πολλές καινοτομίες, όπως είναι για παράδειγμα η εξαιρετική βαθμονόμηση του φυσικού χρώματος. Αυτό έχει οδηγήσει σε ακόμα πιο αληθινά χρώματα που θα ικανοποιούν ακόμα και επαγγελματίες φωτογράφους. Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον έλεγχο, ρυθμίσεις και επιλογές για φωτογραφικό έλεγχο (ώστε για να τελειοποιείται το φωτογραφικό αποτέλεσμα), όπως είναι για παράδειγμα η δυνατότητα προσαρμογής ISO, της ισορροπίας του λευκού, της εστίασης και του χρόνου έκθεσης. Οι αισθητήρες είναι εξαιρετικής ακρίβειας και ειδικά ο ultrawide είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχει τοποθετηθεί σε κινητό. Επίσης, μπορείς να τραβάς φωτογραφίες σε μορφή RAW 12-bit, δηλαδή με υποστήριξη για πολλαπλάσια χρώματα σε σχέση με τα περισσότερα κινητά στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο. Θα λέγαμε ότι προσφέρει κινηματογραφική αποτύπωση της ζωής ακόμα και σε συνθήκες κακού φωτισμού ή νύχτας. Από πλευράς specs υποστηρίζει κύρια κάμερα στα 48 MP, εξαιρετικά ευρυγώνια κάμερα στα 50 MP, τηλεσκοπική στα 8 MP, μονόχρωμη στα 3P και μπροστινή στα 16 MP. Δίκαια λοιπόν η εταιρία στηρίζει τη φράση : “Με κάμερα της Hasselblad για να καταγράφεις εύκολα τις καλύτερες στιγμές σου!”

Από την άλλη, αυτή η κορυφαία φωτογραφική απόδοση των χρωμάτων φαίνεται και στην εξαιρετική οθόνη που διαθέτει. Αναλυτικότερα, σου προσφέρει εμπειρία θέασης (ειδικά σε video και gaming), έχει μέγεθος 6,7 ίντσες, είναι κυρτή LTPO AMOLED, με 20.1:9 aspect ratio και UHD ανάλυση στα 3,216 x 1,440 (με 525 ppi). Φυσικά, ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει στα 120 Hz, ενώ με τη χρήση της τεχνολογίας LPTO ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να προσαρμοστεί δυναμικά και σε χαμηλότερες τιμές (ανάλογα βέβαια με το προβαλλόμενο στην οθόνη περιεχόμενο) ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Αν σε αυτό συνυπολογίσεις και την υποστήριξη για HDR10+, τη φωτεινότητα των 1300 nits, features όπως Vibrant Color Effect Pro, Motion Graphics Smoothing ή Ultra-high Video Resolution,αλλά και την πολύ υψηλή απόκριση και στο άγγιγμα (δηλαδή στον χειρισμό), καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε για Pro έκδοση!

 

 

Γενικότερα, πρόκειται για ένα κινητό με κορυφαία σχεδίαση, καλό φινίρισμα, ελαφρύ και με ισορροπημένο και άνετο κράτημα. Το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο και παράλληλα, προσφέρει υποστήριξη IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Έχει ενσωματώσει ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψύξης ώστε η συσκευή να διατηρεί χαμηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ακόμα και όταν γίνεται έντονη χρήση. Αυτό θα σε βολέψει σε απαιτητικά tasks, αλλά και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (αφού η χώρα μας γενικά φημίζεται για τις κάπως μεγαλύτερες θερμοκρασίες της).

Κάτι άλλο που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι ότι το OnePlus 9 Pro μπορεί να φορτίσει ασύρματα και μάλιστα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φορτίζει wireless ανεξάρτητα από το αν το έχεις τοποθετηθεί με οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό!

 

Τέλος, είναι Dual nano-SIM (αν σε ενδιαφέρει να μην κουβαλάς δύο κινητά μαζί σου), διαθέτει ταχυφορτιστή στο κουτί και φυσικά υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία 5G.

 

Μπορείς να δεις ακόμη