Ώρα για καλοκαιρινές εξορμήσεις στη θάλασσα, με προσοχή στον ήλιο!

by Aggeliki Tsoukana

Το καλοκαιράκι κάνει δυναμικά την εμφάνισή του κι εσύ ετοιμάζεσαι να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα!

Είναι γεγονός ότι κάθε επαφή με το υδάτινο στοιχείο είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και την ψυχή σου, ενώ οι αχτίδες του ηλίου σε πλημμυρίζουν κάθε καλοκαίρι με μια όμορφη διάθεση και σε αναζωογονούν.

Οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους από τις αρχές Ιουνίου κι εσύ, το μόνο που ονειρεύεσαι είναι να κάνεις βουτιές στην απέραντη ελληνική θάλασσα, λίγη ηλιοθεραπεία και να επιδοθείς σε ατελείωτα θαλάσσια σπορ!

Ήδη έκανες τις πρώτες κινήσεις για να οργανώσεις τις θερινές σου διακοπές, έψαξες νησί, κατάλυμα, έξοδα μετακίνησης κ.ο.κ. και πλέον βρίσκεσαι πολύ κοντά στο να κλείσεις τις διακοπές των ονείρων σου μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και μπορεί οι τιμές να είναι λίγο ανεβασμένες, όμως εσύ νιώθεις ότι αξίζεις ό,τι καλύτερο αυτό το καλοκαίρι, έπειτα από μια κοπιαστική χρονιά, γεμάτη άγχος και ευθύνες.

Και αφού τα κλείσεις όλα, πρέπει στη συνέχεια να σκεφτείς τι θα χρειαστεί να πάρεις μαζί σου. Θα γεμίσεις τις βαλίτσες σου με τα απαραίτητα: Ρούχα, παπούτσια, είδη πρώτης ανάγκης, first aid kit, σύνεργα καλλωπισμού είναι κάποια από τα αντικείμενα που θα πάρεις μαζί σου, όμως νιώθεις ότι κάτι ξεχνάς!

Και τότε σου έρχεται στο μυαλό ότι η εκτεταμένη ηλιοφάνεια καθώς και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι, συνέπεια και της Κλιματικής Αλλαγής, εγκυμονούν κινδύνους που δεν πρέπει να παραβλέψεις. Κι αυτό διότι εάν αμελήσεις να προστατευθείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τότε κινδυνεύεις να αποκτήσεις προσωρινά ή ακόμη και χρόνια προβλήματα υγείας του δέρματος, των ματιών, ακόμη και του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Πρέπει σίγουρα να αγοράσεις ένα προστατευτικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μιας και τα παλιά σου έχουν φθαρεί και παράλληλα να μεριμνήσεις για την αντιηλιακή προστασία του δέρματός σου.

Πέραν αυτών, στην παραλία θα χρειαστείς έξτρα εξοπλισμό. Ομπρέλες, σκίαστρα, καρεκλάκια για να κάθεσαι κάτω από τη σκιά είναι κάποια από τα απαραίτητα αντικείμενα παραλίας.

Ο Κωτσόβολος σου παρέχει μια ευρεία γκάμα από τέτοιου είδους αντικείμενα και παρακάτω σου παραθέτουμε κάποια από αυτά.

 

 

Σκίαστρα

Είτε επιλέξεις να κάνεις ελεύθερο ή οργανωμένο κάμπινγκ, είτε προτιμάς την ευκολία ενός καταλύματος, το σκίαστρο θα γίνει σίγουρα σύμμαχος στις εξορμήσεις σου. Για να επιλέξεις το καλύτερο για σένα πρέπει να σκεφτείς μια σειρά παραγόντων όπως ο τύπος σκιάστρου, το μέγεθός του ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες 2-5 και πλέον ατόμων, ανάλογα με το πόσο μεγάλη παρέα θα έχεις.

Επιπλέον, πρέπει να μεριμνήσεις για την ανθεκτικότητα των υλικών του σκιάστρου καθώς και για την ευκολία χρήσης, δεδομένου ότι κάποια ανοίγουν και στήνονται αυτόματα. Τέλος, σημαντικό είναι να διαθέτουν παράθυρα με σίτα, για ασφαλή αερισμό.

Σου προτείνουμε το Campus Monterey ένα αυτόματο σκίαστρο, πανεύκολο στη χρήση, με Hub System για υπεραυτόνομο άνοιγμα πλαϊνών και οροφής. Διαθέτει παράθυρα με κουνουπιέρες, περιμετρικό εξαερισμό και 2 σπαστές αυτόματες μπανέλες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανθεκτικό σκίαστρο, φτιαγμένο από Polyester 190T εξωτερικά, με αδιάβροχο υλικό. Μια σχετικά πιο οικονομική λύση που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα είναι το Panda Outdoor Parasol με μηχανισμό τύπου ομπρέλας, με αδιαβροχοποίηση 400mm και προστασία UV+30.

 

 

Ομπρέλες

Για τους πιο… παραδοσιακούς, που επιλέγουν την κλασική ομπρέλα θαλάσσης, είναι καλό να λαμβάνουν υπόψη κατά την επιλογή τους τον δείκτη UPF δηλαδή την προστασία που παρέχει έναντι των υπεριώδων ακτινών του ηλίου, καθώς και την ανθεκτικότητα της ομπρέλας. Προσπάθησε να βρεις μια “στιβαρή” ομπρέλα με ευλίγιστες ακτίνες που στο τέλος τους θα συνδέονται με το πανί με πλαστικό φινίρισμα (οι ακτίνες να “κουμπώνουν” στο τελείωμα μέσω πλαστικής υποδοχής, ραμμένης στην ομπρέλα).

Η ομπρέλα θαλάσσης Velco Αλουμινίου είναι πολύ στιβαρή, με ακτίνες από ατσάλι και εγγύηση 2 ετών. Για μια ακόμη πιο ευχάριστη εμπειρία συνδύασέ την με ένα βοηθητικό τραπεζάκι όπως το Velco Πλαινό με Θήκη Ποτηριού Τραπέζι και μια καρέκλα όπως η Velco Παραλίας Μεταλλική με Μπράτσα και δεν θα σου λείψει τίποτα ακόμα και όταν δεν βρίσκεσαι σε κάποια οργανωμένη παραλία!

Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις την Campus Μεταλλική Λαχανί – Ασημί 2m η οποία σου εξασφαλίζει τη σιγουριά που χρειάζεσαι χάρη στον μεταλλικό ιστό και τις μεταλλικές ακτίνες της.

 

 

Καρέκλες-ξαπλώστρες

Μπορείς να μετατρέψεις την παραλία σε ένα αυτοσχέδιο beach bar για εσένα και την παρέα σου; H απάντηση είναι ασφαλώς και ναι, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα αντικείμενα μαζί σου. Έτσι, πέραν του σκιάστρου ή της ομπρέλας, μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια την παραλία που επέλεξες έχοντας μαζί σου τα αγαπημένα σου ροφήματα, όπως καφές ή αναψυκτικά (δες εδώ τσάντες – ψυγεία) και φυσικά καρεκλάκια παραλίας ή ξαπλώστρες. Η Summer Club Αλουμινίου Textilene Μπλε είναι μια ξαπλώστρα παραλίας με μαξιλάρι για άνεση ενώ ξαπλώνεις, είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και είναι ιδιαίτερα εύκολη στην αναδίπλωση για άνετη μεταφορά.

Η myResort Θαλάσσης είναι μια καρέκλα παραλίας King Size, σε funky λαχανί χρώμα, με ψηλή πλάτη, ιδανική για παραλία ή Camping. Έχει 2 χρόνια εγγύηση και αντέχει βάρος έχως 110 κιλά. Για απαράμιλλο, διαχρονικό στιλ εξοπλίσου με μια καρέκλα σκηνοθέτη όπως η Summer Club Σκηνοθέτη Aλουμινίου σε Πράσινο Χρώμα, με σκελετό από αλουμίνιο και αφρώδη επένδυση στα μπράτσα, για περισσότερη άνεση.

Βάλε και λίγη μουσική από το κινητό σου ή από ένα ηχείο, σε χαμηλή ένταση για να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους λουόμενους, και το beach bar είναι έτοιμο!

Μετά από μια φορτωμένη χρονιά, το καλοκαίρι έφτασε κι εσύ ετοιμάζεσαι να ξεχυθείς στις παραλίες για ατελείωτα μακροβούτια και παιχνίδι στη θάλασσα. Φρόντισε τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου και προστάτεψέ τους με τα κατάλληλα αντικείμενα, για ανέμελες διακοπές. Εξοπλίσου με γυαλιά ηλίου, καπέλα, αντιηλιακά και φυσικά με ομπρέλα ή σκίαστρο, καρέκλες και ξαπλώστρες. Και μην ξεχνάς, ο ήλιος είναι σύμμαχός μας αρκεί να ξέρουμε να προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα του Κωτσόβολου για να λάβεις τις κατάλληλες συμβουλές έτσι ώστε να πάρεις τον εξοπλισμό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, ή διαφορετικά περιηγήσου στην ιστοσελίδα kotsovolos.gr.

Μπορείς να δεις ακόμη