ΟΤΑΝ ΤΑ VIDEO GAMES ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ LIVE ACTION

by Manos Kavvalos

Κάποτε, οι ταινίες ήταν μια από τις βασικές πηγές έμπνευσης για επιτυχημένα video games, όπως το Platoon, το Terminator, το Predator, το Alien     , το Bladerunner, το Hunt for the Red October και πολλά άλλα. Ναι μεν τη δεκαετία του ’90 υπήρξαν μερικές απόπειρες μεταφοράς video games στη μεγάλη οθόνη, όπως συνέβη με τις ταινίες Mortal Kombat, όμως οι προσπάθειες ήταν περιορισμένες και δεν υπήρχε μια σταθερή συνέχεια. Όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας και παράλληλα η τεράστια εξάπλωση της δημοτικότητας των video games, που στις μέρες μας διεκδικούν μια μεγάλη μερίδα από τα έσοδα της βιομηχανίας διασκέδασης και οι συνδρομητικές πλατφόρμες όπως το Netflix, το Disney+, το Prime Video, το Cruncyroll κλπ, ήταν η αφορμή για να δούμε επιτυχημένα video game franchises να μεταφέρονται στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Πάμε να δούμε μερικά που είτε αναμένονται, είτε είναι ήδη διαθέσιμα προς παρακολούθηση.

 

The Legend of Zelda

Ταινία live action εμπνευσμένη από τα video games The Legend of Zelda ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Nintendo, σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment. Κανείς δεν γνωρίζει ούτε ποιο θα είναι το σενάριο, ούτε τους ηθοποιούς, ούτε και το πότε θα κάνει πρεμιέρα το φιλμ. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto και ο βετεράνος του Hollywood, Avi Arad με την εταιρεία του, Arad Productions. Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στον Wes Ball, που έχει στο βιογραφικό του την τριλογία Maze Runner και την ταινία Kingdom Of The Planet Of The Apes που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2024.

 

Twisted Metal

Η σειρά Twister Metal βασίζεται στο ομώνυμο video game franchise του PlayStation και τα δέκα επεισόδιά της είναι διαθέσιμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Peacock.

“Το σενάριο ακολουθεί έναν περιθωριακό τύπο που του προσφέρεται η ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, αλλά μόνο εάν μπορέσει να παραδώσει με επιτυχία ένα μυστηριώδες πακέτο σε μια μετά-αποκαλυπτική έρημο. Με τη βοήθεια μιας σκληροτράχηλης κλέφτρας αυτοκινήτων που λύνει τους λογαριασμούς της με τσεκούρι θα αντιμετωπίσει άγριους επιδρομείς που οδηγούν οχήματα έτοιμα να σπείρουν την καταστροφή και πολλούς άλλους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυχικά διαταραγμένου κλόουν που οδηγεί ένα φορτηγό με παγωτά”.

Πρωταγωνιστούν οι: Anthony Mackie, Stephanie Beatriz, Thomas Haden Church, Will Arnett και Joe Seanoa.

 

One Piece

Η σειρά live action One Piece, που σημειώνει ήδη επιτυχία στο Netflix, βασίζεται στο ομώνυμο manga που ξεκίνησε ο Eiichiro Oda το 1997.

“Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες των Straw Hat Pirates οι οποίοι εξερευνούν τους ωκεανούς αναζητώντας το “One Piece”, έναν θρυλικό θησαυρό που θα δώσει στον αρχηγό τους, Monkey D. Luffy, τον τίτλο του “King of the Pirates”. Όμως στον δρόμο τους θα βρεθούν οι Marines καθώς και άλλοι επίδοξοι πειρατές οι οποίοι επίσης ψάχνουν το “One Piece”. Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τους και τη δύναμη της φιλίας τους, οι Straw Hats είναι έτοιμοι για το μεγάλο ταξίδι αλλά και για τις μάχες που θα χρειαστεί να δώσουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα”.

 

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από οκτώ επεισόδια και πρωταγωνιστούν οι: Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Jacob Gibson, Taz Skylar, Vincent Regan, Jeff Ward και Morgan Davies.

 

Uncharted

Πρόσφατα προστέθηκε στο Netflix η ταινία Uncharted. Βασίζεται στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της Naughty Dog, που αποτελείται από πέντε κύριους τίτλους, το Uncharted: Drake’s Fortune (PS3), το Uncharted 2: Among Thieves (PS3), το Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3), το Uncharted: Golden Abyss (PS Vita) και το Uncharted 4: A Thief’s End (PS4), συν το ανεξάρτητο expansion Uncharted: The Lost Legacy.

Πρωταγωνιστής είναι ο κυνηγός θησαυρών Nathan Drake, που ξεκινάει την καριέρα του από μπάρμαν στη Νέα Υόρκη και κατά τη διάρκεια του ωραρίου του δεν παραλείπει να αφαιρεί πολύτιμα αντικείμενα από τους πλούσιους πελάτες του. Εκεί θα γνωρίσει τον τυχοδιώκτη  Victor “Sully” Sullivan, που είχε συνεργαστεί με τον αδερφό του Nethan, Sam, με σκοπό να βρούνε τον θησαυρό που είχε κρύψει το πλήρωμα του Μαγγελάνου. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει μια περιπέτεια γεμάτη εξερεύνηση, καταδιώξεις, πυροβολισμούς και σκηνές που κόβουν την ανάσα.

Πρωταγωνιστούν οι: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle και Antonio Banderas.

 

 

God of War

Η Amazon ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τις περιπέτειες του Θεού του Πολέμου Kratos και του γιού του, Atreus. Όμως το σενάριο δεν περιλαμβάνει τα πρώτα του χρόνια στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά τα γεγονότα ξεκινάνε από το video game God of War που κυκλοφόρησε για το PlayStation 4 το 2018.

O Kratos αυτοεξορίζεται από την Ελλάδα και ταξιδεύει για το νορβηγικό βασίλειο της Midgard, όπου θέλει να ζήσει ειρηνικά και να κρεμάσει μια για πάντα τα όπλα του. Κάνει οικογένεια, όμως με τη μοίρα που κουβαλάει, η ευτυχία του δεν διαρκεί για πολύ. Όταν η αγαπημένη του σύζυγος πεθαίνει, ο Kratos ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τον γιο του Atreus για να σκορπίσει τις στάχτες της από την ψηλότερη κορυφή. Να εκπληρώσει δηλαδή την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του. Ο Kratos σύντομα συνειδητοποιεί ότι το ταξίδι κρύβει κάτι τελείως διαφορετικό. Από τη μία δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ πατέρα και γιου, από την άλλη θα αναγκάσει τον Kratos να πολεμήσει ξανά νέους θεούς και τέρατα για τη μοίρα του κόσμου.

Την παραγωγή της σειράς, που θα προβληθεί μέσω του Prime Video, έχουν αναλάβει η Amazon Studios και η Sony Picture Television, σε συνεργασία με την PlayStation Productions. Ο creative director του God of War, Cory Barlog θα έχει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού στο project.

 

Fallout

H τηλεοπτική σειρά Fallout θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Prime Video της Amazon στις 12 Απριλίου 2024. Βασίζεται στη γνωστή σειρά video games της Bethesda και έρχεται από τους δημιουργούς του επιτυχημένου Westworld, Jonathan Nolan και Lisa Joy.

Ο κόσμος του Fallout είναι αυτός όπου το μέλλον που φαντάστηκαν οι Αμερικάνοι στα τέλη της δεκαετίας του 1940, καταλήγει σε έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο το 2077. Η μαγεία του κόσμου του Fallout είναι η σκληρότητα του ερημωμένου τοπίου, που έρχεται σε αντίθεση με την ουτοπική ιδέα της προηγούμενης γενιάς για έναν καλύτερο κόσμο μέσω της πυρηνικής ενέργειας. Το σκηνικό τοποθετείται στο μελλοντικό μετά-αποκαλυπτικό Los Angeles. Οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να κατοικούνε σε υπόγεια καταφύγια, για να αποφεύγουν τους κακοποιούς, τους μεταλλαγμένους και την ακτινοβολία. Το σενάριο είναι μέρος της βασικής ιστορίας του video games και όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτά θα καταλάβουν τη σημασία του Vault 33, από όπου ξεκινάει η ιστορία.

 

Πρωταγωνιστούν οι Walton Goggins, Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones, Aaron Moten, Moises Arias, Johnny Pemberton, Aixa Kendrick, Leer Leary, Dave Register και Rodrigo Luzzi.

 

 

The Last of Us

Η σειρά The Last of Us βασίζεται στα ομώνυμα video games της Sony Interactive Entertainment και της Naughty Dog. Έγινε επιτυχία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την πρώτη σεζόν μέσω του Vodafone TV. Στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Το σενάριό του θα βασίζεται στο The Last of Us Part II, που κυκλοφόρησε το 2020 για το PlayStation 4 και στις 19 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται σε μορφή remastered για το PlayStation 5.

Η Αμερική έχει μπει σε νέα εποχή μετά την εξάπλωση μιας επιδημίας που μετατρέπει τους ανθρώπους σε zombies και άλλων ειδών παρόμοια τέρατα. Στην πρώτη σεζόν είδαμε τον Joel (Pedro Pascal) να αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να μεταφέρει την Ellie (Bella Ramsey), που έχει ανοσία στον ιό, από τη μια άκρη των Η.Π.Α. στην άλλη. Για πολλούς, η Ellie είναι η ελπίδα να αναβιώσει ο ανθρώπινος πολιτισμός που καταστράφηκε πριν από 20 χρόνια, οπότε η επιβίωσή της είναι ύψιστης σημασίας.

 

 

Halo

H τηλεοπτική σειρά Halo βασίζεται στο γνωστό video game franchise του Xbox. Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσω της COSMOTE TV.

Τα γεγονότα τοποθετούνται στον 26ο αιώνα. Την περίοδο εκείνη ξεσπάει πόλεμος ανάμεσα στη United Nations Space Command και την Covenant, μια θεοκρατική στρατιωτική συμμαχία εξωγήινων φυλών, που έχουν βάλει στόχο να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα.

Τον ρόλο του Master Chief έχει ο Pablo Schreiber. Στο πλευρό του βρίσκονται οι: Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, Jen Taylor, Bokeem Woodbine και Natascha McElhone.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη