Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου με περισσότερα χαμόγελα!

by Aggeliki Tsoukana

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του Guru του γέλιου, ιατρό παθολόγο, δρ. Μαντάν Κατάρια. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε πάνω από 105 χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Είναι, λοιπόν, και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το γέλιο απαλύνει τη διάθεση, είναι έκφραση της ευτυχίας, και είναι μεταδοτικό! Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάσουμε.

 

 

Είμαστε πάντα σε επαφή με τους αγαπημένους μας

Η επικοινωνία με αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν μακριά είναι ακόμα μία αφορμή για χαμόγελα. Ένα μήνυμα στο Viber, στο Messenger, στο WhatsApp, αρκεί για να σου χαρίσει ένα χαμόγελο, και να σου φτιάξει την ημέρα.

Μύησε και τους γηραιότερους της οικογένειας στον κόσμο του ίντερνετ και των social media. Φαντάσου τον ενθουσιασμό της μαμάς όταν με ένα “tap” στην οθόνη του smartphone σου στέλνει κάθε πρωί το πιο πολύχρωμο και έντονο «Σ’ αγαπώ».

 

Ένα “emoji” είναι αρκετό

Το smartphone είναι πολύ-εργαλείο. Όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Ακόμα και με το πιο οικονομικό smartphone ή tablet μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο βασικά, είναι η επικοινωνία. Με φωνή, με εικόνα, με μηνύματα, με emojis, με gifs.

Φαντάσου όταν το άγχος στη δουλειά έχει φτάσει στο ζενίθ και δεν περισσεύει χρόνος για δεύτερο “break”, τι καλύτερο από το να ανταλλάξεις με τον διπλανό σου τα πιο ξεκαρδιστικά emojis, να μοιραστείτε καταστάσεις, ή να ταυτιστείτε με τα πιο viral memes. Είναι η καλύτερη αρχή για ένα δυνατό boding. Μη ξεχάσεις μονάχα να ανανεώνεις τακτικά τα mobile data στο κινητό σου.

 

 

Μία “feel-good movie” στην τηλεόραση

Τα κυριακάτικα απογεύματα προσφέρονται για ταινίες στην τηλεόραση, υπό τη συνοδεία αγαπημένων σνακ. Χαμήλωσε τα φώτα στο σαλόνι και δείτε μαζί με τους αγαπημένους σου τις πιο διασκεδαστικές ρομαντικές κομεντί στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου.

 

 

Το παιχνίδι είναι χαρά

Ο όρος «gaming» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα videogames. Το gaming είναι μία εξαιρετική μορφή διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Διάλεξε παιχνιδομηχανή, όπως Nintendo Switch, PS5, Xbox Series X, βάλε την κάτω από την τηλεόραση στο σαλόνι ή στο δωμάτιο και απογείωσε τη διασκέδαση. Προμηθεύσου μερικά έξτρα controllers και βάλε τους όλους στο παιχνίδι. Συναγωνίσου σε αθλήματα, γέλα μέχρι δακρύων με τα θεότρελα κατορθώματα του ήρωά σου, ή παίξε το πιο ξεκαρδιστικό παιχνίδι γνώσεων.

 

 

Περισσότερες βόλτες, περισσότερα χαμόγελα

Μια βόλτα με τον κολλητό ή την κολλητή σου μπορεί να σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να νιώσετε και πάλι παιδιά. Μια βόλτα στις ομορφιές της πόλης θα σας ανανεώσει. Άλλωστε, αυτές οι μικρές στιγμές δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις. Τώρα, μάλιστα, που έχει ανοίξει κι ο καιρός, τα ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα γίνονται ακόμη πιο απαραίτητα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη!

 

Βάλε στη ζωή σου τη… γιόγκα γέλιου

Αν χαμογελάς καθημερινά, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Βιντεάκια στο YouTube ή εφαρμογές στο κινητό, θα βρεις εκατοντάδες ασκήσεις γέλιου που θα σε βοηθήσουν να χαμογελάς περισσότερο. Ρύθμισε στόχους, όρισε υπενθυμίσεις και φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα υγείας-γέλιου.

 

 

Όμορφα και λαμπερά χαμόγελα κάθε μέρα

Ένα χαμόγελο μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω απ’ όσα πιστεύεις. Ακόμα και τις μέρες που σου φαίνεται δύσκολο, μόνο η κίνηση του να χαμογελάσεις μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και την ευεξία σου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να διατηρείς το χαμόγελό σου όμορφο και υγιές, μέσα από σωστή στοματική υγιεινή. Σε αυτό, μπορεί να βοηθήσει μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Ειδικά τώρα που υπάρχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με Τεχνητή Νοημοσύνη! Αναγνωρίζει τον τρόπο του βουρτσίσματός σου και σε καθοδηγεί, για να απολαμβάνεις τα καλύτερα αποτελέσματα κάθε μέρα.

Απόλαυσε μια κωμωδία στην τηλεόραση, επικοινώνησε με τους αγαπημένους σου, βρες τρόπους που μπορούν να σε κάνουν να γελάς και απόλαυσε μια καλύτερη ζωή. Μην αφήνεις να περνά ούτε μια μέρα χωρίς να χαμογελάς!

Μπορείς να δεις ακόμη