Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα και λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Για τη μαρέγκα

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την Γκανάς

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 220γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 170 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • φρέσκα raspberries
  • blackberries
  • μύρτιλα
  • κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
  • δυόσμος φρέσκος

 

Εκτέλεση

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μαζί με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στην κουζινομηχανή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τις μαρέγκες σε ένα ταψί.
  • Τις ψήνουμε για 2 ώρες.

 

Για την γκανάς

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, για να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 220 γρ. από την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν προσθέτουμε την μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάμε με σύρμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει.
  • Βάζουμε την γκανάς σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις μαρέγκες.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα (φράουλες, φρέσκα raspberries, blackberries, μύρτιλα), λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και φύλλα δυόσμου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη