Πλυντήρια που γνωρίζουν πόσο απορρυπαντικό χρειάζεται κάθε πλύση

by K Admin

shutterstock_172135133

 

Δεν έχεις βαρεθεί κάθε φορά να ψάχνεις το μπουκάλι ή το κουτί για τη σωστή δοσολογία είτε υγρού είτε σε σκόνη απορρυπαντικού για την πλύση σου; Δεν έχεις κουραστεί να κυνηγάς τα παιδιά που παίρνουν τους δοσομετρητές απορρυπαντικών για παιχνίδι και σε αφήνουν να ψάχνεις πού και πώς θα βάλεις το υγρό στο πλυντήριο;

Από την άλλη κάθε φορά πρέπει να αποφασίζεις, πόσο βρώμικα είναι τα ρούχα, κάποιες φορές εάν είναι σκληρό το νερό, ενώ ακόμα και ο όγκος των ρούχων που πρόκειται να πλύνεις έχει τη σημασία του για την ποσότητα του απορρυπαντικού που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις.

Από την άλλη στις εποχές που ζούμε, σίγουρα θα ήθελες να περιορίσεις το διόλου ευκαταφρόνητο έξοδο του απορρυπαντικού, που πιθανά να ξοδεύεις χωρίς λόγο μην υπολογίζοντας σωστά τις πλύσεις σου, για να μη μιλήσουμε και για την πιθανή ζημιά που προκαλείς στη συσκευή σου «σπαταλώντας» απορρυπαντικό. Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου η υπ’ αριθμόν ένα αιτία βλάβης σε πλυντήρια ρούχων είναι η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού, η οποία, μεταξύ άλλων σκληραίνει τα ρούχα και μειώνει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής του πλυντηρίου. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι ειδικοί του χώρου που συνιστούν λιγότερο απορρυπαντικό, ακόμα και από τις συστάσεις των κατασκευαστών, για καλύτερα αποτελέσματα, μιας και πολλές φορές παράγοντες όπως η όποια σκληρότητα ή μαλακότητα του νερού επηρεάζουν τις παραμέτρους της χρήσης.

Όμως η τεχνολογία έχει προχωρήσει και έρχεται να σε απαλλάξει από ένα παραπάνω μπελά, με νέα πρωτοποριακά συστήματα αυτόματης επιλογής της ποσότητας του απορρυπαντικού που χρειάζεται το ίδιο το πλυντήριο. Τα συστήματα αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Siemens/ Bosch, με το σύστημα να έχει την κωδική ονομασία i-Dos, και τη Miele με το σύστημα TwinDos. Τι πετυχαίνουν όμως αυτά τα συστήματα για να κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη;

 

Σύστημα TwinDos της Miele

Σύστημα TwinDos της Miele

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις το ειδικό δοχείο υγρού απορρυπαντικού ή σκόνης με ποσότητα αρκετή για είκοσι πλύσεις και το πλυντήριο σου, εάν είναι εξοπλισμένο με τα ανωτέρω συστήματα, θα κάνει τα υπόλοιπα. Για να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές, ζυγίζοντας τα ρούχα, υπολογίζοντας πόσο βρώμικα είναι και καθορίζοντας τη σκληρότητα του νερού, το σύστημα αυτό δεν θα υπολογίσει απλά πόσο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσει, αλλά και πόσο νερό, ρυθμίζοντας με το σωστό τρόπο τον αριθμό των προπλύσεων και ξεβγαλμάτων που απαιτούνται για κάθε ξεχωριστό φορτίο ρούχων.

Όλο αυτό, πέρα από την ξενοιασιά που προσφέρει, μιας και το μόνο που κάνεις εσύ είναι να γεμίζεις το δοχείο μια φορά κάθε είκοσι πλύσεις, προσφέρει οικονομία σε πολλαπλά επίπεδα, σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν τις πλύσεις του πλυντηρίου. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία της Bosch η χρήση του i-dos εξοικονομεί έως και 11 λίτρα απορρυπαντικού, με το ακόμα πιο εντυπωσιακό νούμερο που εξοικονομείται να είναι αυτό της ποσότητας του νερού, που μπορεί να φτάσει και τα 7.000 λίτρα.

Ταυτόχρονα, πέρα από το όλο ζήτημα της οικονομίας και ξενοιασιάς που προσφέρουν, τα συστήματα αυτά, επιλέγοντας τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες πλύσης, προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των λεκέδων και στη γενικότερη αποτελεσματικότητα της πλύσης σε όλα τα επίπεδα, διασφαλίζοντας πέρα από περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και πιο καθαρά ρούχα.

Τι λες λοιπόν, δεν ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα παραπάνω και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να δρέψει τους καρπούς της σύγχρονης τεχνολογίας, επιλέγοντας ένα πλυντήριο που θα παίρνει αντί για σένα όλες τις δύσκολες αποφάσεις, χαρίζοντάς σου χρόνο που μπορείς να διαθέσεις είτε για να διασκεδάσεις είτε για να τον περάσεις με τα παιδιά και την οικογένειά σου. Η νέα τεχνολογία και στα πλυντήρια ρούχων είναι εδώ. Μην χάνεις χρόνο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη