Electrolux Ideas Lab: Φέρνει το υγιεινό, σπιτικό φαγητό σε κάθε σπίτι.

by K Admin

coverphoto_fb_dough

 

 

Είμαστε ότι τρώμε αλλά οι διατροφικές συνήθειες του κόσμου αλλάζουν. Η υγιεινή, βιώσιμη διατροφή αποτελεί σταθερό κομμάτι του καθημερινού μας διαιτολογίου, γι’ αυτό και η Electrolux αναζητά καινοτόμες ιδέες που εμπνέουν το μαγείρεμα στο σπίτι, σε ένα νέο παγκόσμιο διαγωνισμό. Ο νικητής θα λάβει €10,000 μετρητά και μια μοναδική εμπειρία να μετατρέψει την ιδέα του σε πραγματικότητα.

 

Το πάθος μας για το φαγητό ανθίζει. Ψάχνουμε για τοπικά προϊόντα, μοιραζόμαστε τα γεύματά μας στα  social media, ταξιδεύουμε για να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και αγοράζουμε όλο και περισσότερα βιβλία μαγειρικής.

Αλλά την ίδια στιγμή το φαγητό έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία και απειλή για τον πλανήτη μας.

Τα απορρίμματα των τροφών και οι εκπομπές του CO2 αυξάνονται ενώ η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο υποσιτισμός τείνουν να γίνουν τεράστιο πρόβλημα. Με απλά λόγια η όρεξή μας για καλό φαγητό αυξάνεται αλλά είμαστε και πεινασμένοι για αλλαγή.

Η Electrolux έχει δεσμευτεί για την προώθηση της υγείας και ευεξίας για όλους και το περιβάλλον τους και έχει πρωτοπορήσει στις οικιακές συσκευές για σχεδόν έναν αιώνα. Με το Ideas Lab, η Electrolux πάει την καινοτομία ένα βήμα παραπέρα και κάνει την τροφή αντικείμενο σκέψης μεταξύ των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Το σημερινό πάθος για τη διατροφή είναι βασικό συστατικό για ένα πιο υγειές, βιώσιμο αύριο και όλα ξεκινούν από την καρδιά κάθε σπιτιού – την κουζίνα.

Με το Electrolux Ideas Lab, έχουμε ως στόχο να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητα και την out-of-the-box σκέψη γύρω από θέματα που αφορούν το σπίτι και την καθημερινή ζωή. Ο διαγωνισμός τιμά τα δημιουργικά μυαλά των συμμετεχόντων και τους βοηθά να πάνε τις ιδέες τους ένα βήμα παραπέρα.

Το Electrolux Ideas Lab είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να “μαγειρέψει” δημιουργικές ιδέες που εμπνέουν τους ανθρώπους ανά τον κόσμο για να απολαύσουν γευστικότερο, πιο υγιεινό  και πιο βιώσιμο μαγείρεμα στο σπίτι. Οι συνταγές της επιτυχίας είναι απεριόριστες και καλωσορίζουμε όλες τις ιδέες όπως smartphone  εφαρμογές, προγράμματα διανομής φαγητού, πρωτοποριακές συλλογές συνταγών, κουζινικά σκεύη και εργαλεία, τρικς και ολοκληρωμένα επιχειρηματικά μοντέλα.

 

Πως λαμβάνω μέρος ;

Το Electrolux Ideas Lab είναι ανοικτό για όλους άνω της ηλικίας των 18 ετών και συμμετοχές μπορούν να σταλούν έως τις 3 Οκτωβρίου. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι μεμονωμένες ή σε γκρουπ των 2 ατόμων. Πείτε μας για την ιδέα σας σε ένα βίντεο των 30 δευτερολέπτων, γράψτε μια μικρή περιγραφή και ανεβάστε το στο www.electroluxideaslab.com.  Να είστε όσο το δυνατό πιο δημιουργικοί με το βίντεο και να εξηγείτε την ιδέα σας με τον πιο πειστικό τρόπο. Δε χρειάζεται να είστε ειδικοί στη δημιουργία βίντεο – μπορείτε απλά να βιντεοσκοπήσετε την ιδέα σας με το κινητό σας.

 

Ημερομηνίες:

18 Οκτωβρίου: Ανακοίνωση των 50 επικρατέστερων

17 Νοεμβρίου: Ανακοίνωση των 10 επικρατέστερων

28 Νοεμβρίου: Ανακοίνωση νικητή

 

Και ο νικητής…;

Ο τελικός νικητής θα  επιλεγεί από μια επιτροπή ειδικών της Electrolux και θα λάβει χρηματικό έπαθλο €10,000. Επιπλέον, μια πρόσκληση για μια εβδομάδα στη Στοκχόλμη, θα του δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει, να πραγματοποιήσει και να λανσάρει την ιδέα του. Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία, ο νικητής (ές) θα συναντηθεί με τους επικεφαλής και τους ειδικούς της Electrolux και μερικούς από τους πιο επιτυχημένους Σκανδιναβούς start-ups για να διαμορφώσει τις ιδέες του και να ακούσει εμπνευσμένες ιδέες λανσαρίσματος στην αγορά.

 

Τι θα συμβεί με όλες τις ιδέες;

Ως παγκόσμιος διαγωνισμός, αναμένουμε και ελπίζουμε σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών από ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, μαγειρικές εμπειρίες και δημιουργικές φιλοδοξίες που είναι χειροπιαστές για τους καταναλωτές του σήμερα και του αύριο. Θα θεωρήσουμε όλες τις ιδέες ως πηγή έμπνευσης για το συνεχιζόμενο έργο μας με την καινοτομία. Για κάθε ιδέα που θα ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Electrolux και είναι δυνατή η περαιτέρω ανάπτυξή της, θα ακολουθήσει συζήτηση απευθείας με τον ιδιοκτήτη της ιδέας.

 

Θέλεις να μοιραστείς την ιδέα σου; Μπες στο https://www.electroluxideaslab.com και πάρε μέρος! 

Μπορείς να δεις ακόμη