Πλυστικό μηχάνημα: Το δεξί σου χέρι για κάθε εργασία καθαρισμού στο σπίτι

by K Admin

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εποχή αυτή σε βρίσκει ν’ ασχολείσαι ξανά με τη βεράντα, ή τον κήπο σου που χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα – αφού ο χειμώνας σίγουρα θ’ άφησε τα «ίχνη» του – και μια σωστή προετοιμασία για να υποδεχτεί το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με λεκέδες σκουριάς, βρώμικα κάγκελα, ή βρώμικες λιθόστρωτες επιφάνειες, και πολλές άλλες… δύσκολες καταστάσεις. Φέτος, όμως, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη, χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα υψηλής πίεσης (ή αλλιώς πλυστικό μηχάνημα).

 

Τα πλυστικά μηχανήματα δεν είναι πλέον πολυτέλεια για λίγους, ούτε απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες. Τώρα μπορείς κι εσύ ν’ αξιοποιήσεις τη δύναμη ενός καλού και ποιοτικού πλυστικού μηχανήματος, για –σχεδόν- οποιαδήποτε εργασία καθαρισμού. Φράκτες, παράθυρα και πλάκες, μπαλκόνια, έπιπλα κήπου, ποδήλατα, μοτοσυκλέτα, ή αυτοκίνητο, όλα μπορείς να τα καθαρίσεις εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

 

 

Τα οφέλη του καθαρισμού με πλυστικό μηχάνημα

 

Ευκολία και υψηλή απόδοση καθαρισμού

 

Αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να καθαρίσεις τη βρωμιά από τις λιθόστρωτες επιφάνειες στον κήπο, ή ν’ απομακρύνεις τα βρύα από τα σκαλιά, τότε γνωρίζεις από πρώτο χέρι τα όρια της καθαριστικής δύναμης ενός λάστιχου νερού. Αλλά ακόμα κι αν θέλεις να πλένεις μόνος σου το αυτοκίνητο, ή τη μοτοσυκλέτα, αντί να πληρώνεις χρήματα στα πλυντήρια αυτοκινήτων, ξέρεις πόσο περιορισμένη κι ανεπαρκής είναι η απόδοση καθαρισμού ενός λάστιχου νερού.

 

Αντίθετα, η καθαριστική δύναμη ενός πλυστικού μηχανήματος είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ’ αυτή ενός λάστιχου νερού. Συγκεκριμένα, το πλυστικό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με αντλία υψηλής πίεσης η οποία δημιουργεί πίεση νερού που -ανάλογα το μοντέλο- φτάνει μέχρι και 180 bar. Το νερό, κρύο ή ζεστό, εκτοξεύεται από ένα στενό πίδακα υψηλής πίεσης σε μορφή δέσμης και «χτυπάει» τη βρώμικη επιφάνεια με υψηλή κινητική ενέργεια, απομακρύνοντας έτσι ακόμα και τους πιο επίμονους ρίπους.

 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα ενός πλυστικού μηχανήματος παίζουν και οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούν ορισμένες κορυφαίες εταιρείες όπως η Karcher και η Bosch στα μηχανήματά τους ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την καθαριστική τους δύναμη.

 

 

Εξοικονομείς χρόνο, χρήμα και νερό

 

Τα πλυστικά μηχανήματα είναι ευέλικτα και ιδιαίτερα εύχρηστα. Απλά συνδέεις το μηχάνημα με την παροχή νερού, το βάζεις στην πρίζα, γυρίζεις το διακόπτη και ξεκινάς να καθαρίζεις, στον ελάχιστο χρόνο, με τον ελάχιστο κόπο και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, εξοικονομείς έως και 80% λιγότερο νερό σε σύγκριση με το συνηθισμένο λάστιχο νερού. Ενδεικτικά, τα πλυστικά μηχανήματα της Karcher εξοικονομούν μέχρι και 3.100 λίτρα νερό την ώρα, σε σύγκριση με το κοινό λάστιχο νερού.

 

Προστατεύεις το περιβάλλον, φροντίζεις την υγεία σου

 

Τα πλυστικά μηχανήματα, εκτός από πολύτιμο χρόνο, εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια και νερό, οπότε έχουν από μικρή έως μηδαμινή επίπτωση στο περιβάλλον. Παράλληλα, εάν εσύ, ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο πάσχει από αλλεργίες, ή θέλεις να βεβαιωθείς ότι το σπίτι σου είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό, το πλύσιμο με υψηλή πίεση μπορεί να λύσει πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα.

 

Το πλυστικό μηχάνημα θα σε βοηθήσει ν’ απομακρύνεις αποτελεσματικά το χώμα, τα στρώματα σκόνης, τη μούχλα, κι άλλα αλλεργιογόνα, ακόμα και από τα πιο δύσκολα σημεία στον κήπο, ή στη βεράντα, εξασφαλίζοντας έτσι πιο υγιεινό περιβάλλον για σένα και την οικογένειά σου.

 

 

Γιατί η καθαριότητα δεν θέλει κόπο…

 

Οι πιθανές εφαρμογές των πλυστικών μηχανημάτων είναι σχεδόν ατελείωτες. Μένει μονάχα να κάνεις το σωστό συνδυασμό πλυστικού μηχανήματος κι εξαρτημάτων, έτσι ώστε να μπορείς να βγάλεις εις πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες οικιακές εργασίες, χωρίς κόπο και χρόνο.

 

Στον Κωτσόβολο, θα βρεις μια πληθώρα πλυστικών μηχανημάτων για όλες τις ανάγκες και γούστα. Από μικρά συστήματα καθαρισμού με μπαταρία ιόντων λιθίου και δεξαμενή νερού για κινητή εφαρμογή, μέχρι πλυστικά μηχανήματα για κάθε οικιακή εργασία. Για εκείνους που έχουν υψηλές απαιτήσεις από πλευράς καθαριότητας υπάρχουν τα ειδικά πλυστικά μηχανήματα τα οποία έρχονται με υψηλό επίπεδο ισχύος και μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για κάθε χρήση.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη