Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αγοράς ενός κλιματιστικού;

by Aggeliki Tsoukana

Φανταζόσουν ποτέ ότι το κλιματιστικό θα ήταν η ιδανική επιλογή για να ζεσταθείς τον χειμώνα; Κι όμως! Με τις τιμές των καυσίμων να είναι στα ύψη, η επιλογή του air condition για τις ανάγκες θέρμανσης είναι κατάλληλη, μιας και αποδεικνύεται μία οικονομική λύση. Αποτελεί όμως και μονόδρομο, καθώς πολλές πολυκατοικίες επιλέγουν να μην ανάβουν καθόλου την κεντρική θέρμανση – ή να την ανοίγουν πολύ λίγες ώρες μέσα στη μέρα – λόγω της ακρίβειας στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη όμως επιλογή κρύβει πολλά παραπάνω πλεονεκτήματα.

 

 

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη και γιατί αξίζει να προβείς στην αγορά νέου κλιματιστικού για σκοπούς θέρμανσης;

 

1. Προσιτό κόστος αγοράς

Η αγορά ενός κλιματιστικού είναι πολύ πιο οικονομική συγκριτικά με άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πόσο μάλλον σε σχέση με το αέριο, το πετρέλαιο ή τα καυσόξυλα. Μεγάλη είναι επίσης και η γκάμα κλιματιστικών που υπάρχουν σήμερα, ώστε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή με βάση τις ανάγκες σου.

 

2. Γρήγορη απόδοση

Ο χώρος θερμαίνεται αμέσως αφότου ανοίξεις τη συσκευή, εύκολα και γρήγορα. Δεν απαιτείται κάποια προθέρμανση του κλιβάνου ούτε κάποια συσσώρευση ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

3. Δεν υπάρχουν απώλειες

Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δεν ανησυχείς για τυχόν απώλειες που μπορεί να προκύψουν αντίστοιχα στην απόδοση του καυστήρα ή των σωληνώσεων λόγω κακής συντήρησης. Ειδικά αν επιλέξεις μοντέλο Inverter, εξασφαλίζεις διπλάσια απόδοση και τη μισή κατανάλωση ενέργειας.

 

 

4. Ανεξάρτητη χρήση

Με το κλιματιστικό, έχεις την ανεξαρτησία σου! Το κόστος δεν επιβαρύνει την υπόλοιπη πολυκατοικία και προγραμματίζεις εσύ – και μόνο­ – το πότε θα ενεργοποιήσεις ή θα απενεργοποιήσεις τη συσκευή.

 

5. Χρηστικές λειτουργίες

Ένα κλιματιστικό δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο διαμέρισμά σου και πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να μεταφερθεί από έναν χώρο σε έναν άλλον μέσα στο σπίτι έτσι ώστε να ζεσταίνονται επαρκώς όλα τα δωμάτια. Αν πάλι δεν θέλεις να μπαίνεις στον κόπο της μεταφοράς της συσκευής, μπορείς να ανοίξεις περισσότερες από μία οπές από αυτές που διαθέτει το κλιματιστικό, έτσι ώστε να θερμάνεις περισσότερα τετραγωνικά του σπιτιού σου.

 

6. Ασφάλεια

Τα σύγχρονα κλιματιστικά αποτελούν έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο θέρμανσης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης. Δεν ενέχουν κάποιον κίνδυνο πυρκαγιάς ή υπερθέρμανσης ούτε παράγουν στάχτη ή σκόνη. Ειδικά τα καινούργια μοντέλα κλιματισμού που διαθέτουν φίλτρα και ιονιστές εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς και βοηθάνε στη μακροζωία και στη μέγιστη απόδοση της συσκευής.

 

 

7. Διπλή λειτουργία

Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια! Η αγορά ενός air condition είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για το σπίτι σου, καθώς σε βοηθά για να αντέχεις το αφόρητο κρύο τους χειμερινούς μήνες αλλά και την ανυπόφορη ζέστη τους θερινούς. Είναι η μόνη συσκευή που θα σου φανεί χρήσιμη όλη τη διάρκεια του έτους.

 

8. Δεν απαιτείται αγορά κάποιας έξτρα συσκευής

Με την επιλογή ενός κλιματιστικού, καθάρισες. Η χρήση του για τις ανάγκες θέρμανσης είναι πολύ λογική αφού δεν χρειάζεται η αγορά καμίας επιπλέον συσκευής, όπως συμβαίνει με άλλους τρόπους θέρμανσης.

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες το κατάλληλο κλιματιστικό εδώ.

Μπορείς να δεις ακόμη