Προετοίμασε το σπίτι σου για το καλοκαίρι

by K-Admin 1

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Είναι η εποχή που μας φτιάχνει τη διάθεση, που μας αλλάζει την ψυχολογία, αλλά και η κατάλληλη περίοδος για να κάνουμε το σπίτι μας να δείξει πιο καλοκαιρινό, αλλά και να το προστατεύσουμε από κάποια συχνά προβλήματα του ελληνικού καλοκαιριού, όπως είναι οι πυρκαγιές ή κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα που το τελευταίο διάστημαλόγω της κλιματικής αλλαγής κάνουν την εμφάνισή τους χειμώνα-καλοκαίρι. 

 

 

Πρόληψη και προστασία από φωτιά

Επειδή οι πυρκαγιές είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα του καλοκαιριού, εξαιτίας του κλίματος της χώρας μας, της κωνοφόρου βλάστησης, αλλά και της ανθρώπινης παρέμβασης ή αμέλειας, χρειάζεται να προστατεύσεις την περιουσία σου από μία ενδεχόμενη φωτιά, ειδικά αν βρίσκεται κοντά σε δασική έκταση. Αν λοιπόν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κήπο ή αυλή, φρόντισε να κλαδεύσεις τα δέντρα, ώστε να μην ακουμπούν στο κτίριο του σπιτιού σου και να καθαρίσεις τη γύρω περιοχή από ξερά χόρτα, φύλλα και οποιοδήποτε άλλο εύφλεκτο αντικείμενο. 

Φρόντισε ακόμη να είναι σε εμφανές σημείο η πινακίδα με την οδό και τον αριθμό του σπιτιού σου και τοποθέτησε τα καυσόξυλα που έχουν ξεμείνει από τον χειμώνα, σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. 

 

 

Φρόντισε φρεάτια και λούκια

Επειδή όπως είπαμε τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα και μία πλημμύρα μπορεί να γίνει αιτία για να καταστραφούν σημαντικά αντικείμενα του σπιτιού σου, έλεγξε τα φρεάτια για να διαπιστώσεις αν φύλλα ή άλλα αντικείμενα εμποδίζουν να φύγει το νερό σε μία ενδεχόμενη δυνατή βροχή. Αν καταλάβεις ότι κάποιο φρεάτιο είναι φραγμένο, ενημέρωσε άμεσα τον Δήμο, για να αναλάβει τον καθαρισμό του.  

 

 

Ανανέωσε τον κήπο ή το μπαλκόνι σου

Εκτός από τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι ευκαιρία να προμηθευτείς φυτά και λουλούδια που αντέχουν την πολλή ζέστη και να δώσεις άλλον αέρα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Προτίμησε χρωματιστές γλάστρες και στόλισέ τες με λευκές διακοσμητικές πέτρες. Επιπλέον, τα αρωματικά κεριά σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα θα μετατρέψουν το μπαλκόνι σου στον πιο στυλάτο χώρο του σπιτιού σου. 

 

 

Κράτα το σπίτι σου δροσερό

Το θερμόμετρο κάθε καλοκαίρι ανεβαίνει επικίνδυνα! Για να μπορέσεις λοιπόν να μειώσεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου, κατέβασε τις τέντες τις μεσημεριανές ώρες και κλείσε τα παντζούρια σε χώρους που δε χρησιμοποιείς, για να έχει σκιά και δροσιά το σπίτι σου τα καυτά ελληνικά μεσημέρια. Επίσης, τοποθέτησε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως μυρτιά, λεμονιά, αλόη, που θα το κρατήσουν δροσερό και θα φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέεις, διώχνοντας την υγρασία. 

 

 

Άλλαξε χρώματα, άλλαξε διάθεση

Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι, για να ξεκινήσεις το βάψιμο στο σπίτι σου, γιατί αν δεν είναι τώρα, που είναι όλα ανοιχτά, η κατάλληλη περίοδος για να το βάψεις πότε είναι; Επίλεξε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν με τον χώρο και το στυλ του σπιτιού σου και άλλαξε διάθεση.  

 

 

Απόλαυσε το καλοκαίρι ξένοιαστος & ασφαλής! 

Με την Ασφάλιση Περιεχομένου Σπιτιού της Anytime που έχεις επιλέξει από την Κωτσόβολος, απολαμβάνεις ξέγνοιαστα το Καλοκαίρι, καθώς έχεις εξασφαλίσει ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά σου στοιχεία, από ένα ευρύ φάσμα πιθανών κινδύνων. 

Από τα έπιπλα στο καθιστικό και στα δωμάτια, μέχρι τις πολύτιμες ηλεκτρονικές συσκευές σου σε όλους τους χώρους του σπιτιού, όλα αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο. Φαντάζεσαι να πάθαιναν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά; Πόσο εύκολο θα ήταν να τα αντικαταστήσεις άμεσα; Η απάντηση απλή, καθόλου εύκολο έως και αδύνατο. 

Έτσι λοιπόν με την Ασφάλιση Περιεχομένου Σπιτιού της Anytime, που έχεις αποκτήσει από την Κωτσόβολος, έχεις προστατευμένο το περιεχομένου του σπιτιού σου, από φωτιά, καιρικά φαινόμενα, κλοπή και ληστεία, διαρροή ή θραύση σωληνώσεων, καθώς και από πτώση δένδρων και στύλων. 

 

  

Μπορείς να δεις ακόμη