Ποιον πολυκόφτη να διαλέξω;

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Είναι μικροί κι ευέλικτοι, πιάνουν ελάχιστο χώρο στον πάγκο και εύκολα γίνονται το δεξί μας χέρι που ανά πάσα στιγμή και με το πάτημα ενός κουμπιού αναμιγνύουν, κόβουν, ψιλοκόβουν, αλέθουν και μας βοηθούν να πετυχαίνουμε μικρά και μεγάλα θαύματα στην κουζίνα μας καθημερινά!

Η ποικιλία που διατίθεται στην αγορά είναι τεράστια, αλλά ποιος είναι στα μέτρα μας; Για να το βρούμε θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εστιάσουμε στην ανάγκη μας.

  • Αν αυτή περιορίζεται στο να ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι για το φαγητό και τα αμύγδαλα για τον μπακλαβά ή να φτιάχνουμε μια στο τόσο ένα ποτήρι smoothie ή να πολτοποιήσουμε 1 φλιτζάνι ρεβίθια για το χούμους και αν προκύψει ανάγκη για μεγαλύτερες ποσότητες να μην μας πειράζει να κάνουμε τη δουλειά μας σε δόσεις λερώνοντας τον πάγκο και τα χέρια μας, τότε 1 συσκευή με κάδο χωρητικότητας έως 500ml, μοτέρ με ισχύ έως 500 watt και χαμηλή τιμή είναι ό,τι καλύτερο!
  • Αν επεξεργαζόμαστε συχνά μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων και δεν θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά σε δόσεις, αν θέλουμε να φτιάξουμε με την ησυχία μας μια ταραμοσαλάτα ή μια μαγιονέζα, να κόβουμε με ευκολία τυρί ή πιο σκληρά τρόφιμα, ακόμη και πάγο, τότε χρειαζόμαστε συσκευή με πιο δυνατό μοτέρ και μεγαλύτερη χωρητικότητα κάδου έως και 1 λίτρο.
  • Εάν οι ανάγκες μας είναι ακόμη μεγαλύτερες, υπάρχουν πολυκόφτες με μεγάλο γυάλινο κάδο 2 λίτρων, ισχυρότατα μαχαίρια και μοτέρ ακόμη πιο ισχυρό που θα κάνει ό,τι κάνουν και οι μικρότερες συσκευές, με τη διαφορά ότι αυτές μας διευκολύνουν αφάνταστα ενώ συχνά μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμα και μαρέγκα με κάποια έξτρα εξαρτήματα που διαθέτουν.

 

 

  • Εάν έχουμε αδυναμία στις βελουτέ σούπες και τις φτιάχνουμε συχνά, ένας μεγάλος πολυκόφτης θα κάνει τη δουλειά, αλλά επειδή εύκολα μπορεί να καούμε, να λερώσουμε και να κάνουμε χαμό στην κουζίνα, η χρήση ενός ραβδομπλέντερ είναι απαραίτητη. Το ραβδομπλέντερ θα πολτοποιήσει τη σούπα μας εύκολα και απευθείας μέσα στην κατσαρόλα, ενώ θα κάνει τους πουρέδες λαχανικών σκέτο παιχνιδάκι!

 

 

  • Αν πάλι έχουμε αδυναμία στα γκασπάτσο και γενικότερα στις κρύες σούπες, στα σορμπέ φρούτων ή συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες smoothie, τότε πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την αγορά ενός δυνατού μπλέντερ. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ανάλογα τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε νδιαφέρουν εδώ: πολυκόφτης, ραβδομπλέντερ, μπλέντερ.

Μπορείς να δεις ακόμη