|  | 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Προετοίμασε τον αφυγραντήρα σου για το φθινόπωρο

Οι μέρες που έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο μικρές σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας δείχνουν πως έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, για τη στιγμή που θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς και φέτος τον αφυγραντήρα σου. Αφαιρεί την υπερβολική ποσότητα υδρατμών από τον αέρα και είναι από τις καλύτερες και πιο οικονομικές λύσεις, για να εξασφαλίζεις άνετο και ευχάριστο περιβάλλον το φθινόπωρο. Για να απολαύσεις και φέτος τα οφέλη του, θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις να τον καθαρίσεις σχολαστικά.

Η συντήρηση της συσκευής σου είναι απαραίτητη έπειτα από τους μήνες που έχει να χρησιμοποιηθεί, ακόμη κι αν την είχες καθαρίσει πριν την αποθηκεύσεις. Κι αυτό γιατί η σκόνη και τα χνούδια που έχουν στο μεταξύ συγκεντρωθεί πάνω της απειλούν να μειώσουν την απόδοσή της. Επίσης, αν δεν απομακρυνθούν οι ρύποι, τότε μόλις πρωτοχρησιμοποιήσεις τον αφυγραντήρα θα αρχίσουν να διαχέονται μαζί με τον αέρα που ανακυκλώνεται, με συνέπεια να επιβαρύνουν την υγιεινή της ατμόσφαιρας στον χώρο.

 

Καθάρισε τα εξωτερικά μέρη

Φυσικά σε όλη τη διάρκεια της συντήρησης της συσκευής θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται εκτός πρίζας. Επίσης, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις νερό, αφού υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος ή να προκληθεί σκουριά.

Άρχισε με τις περσίδες από τις οποίες εισέρχεται και εξέρχεται ο αέρας, όπου το πιθανότερο είναι να εντοπίσεις και την περισσότερη σκόνη. Η καλύτερη λύση για αποτελεσματικό καθάρισμα είναι να «επιστρατεύσεις» την ηλεκτρική σκούπα σου ή ένα σκουπάκι. Χρησιμοποίησε κάποιο από τα εξαρτήματα που διαθέτει για να απορροφά τη σκόνη και τα χνούδια από γωνίες. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια μαλακή βούρτσα, «περνώντας» όμως τις γρίλιες με προσοχή, ώστε να μην σπρώξεις τους ρύπους προς το εσωτερικό του αφυγραντήρα. Με τη σκούπα ή το σκουπάκι μπορείς στη συνέχεια να «σαρώσεις» και το υπόλοιπο «σώμα» της συσκευής. Όταν τελειώσεις, «πέρασε» όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με ένα στεγνό, μαλακό πανί, για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα σκόνης που έχουν παραμείνει.

 

 

Φρόντισε τα φίλτρα

Για τον καθαρισμό των φίλτρων θα πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κι αυτό γιατί κάθε μεμβράνη χρειάζεται ειδική περιποίηση ανάλογα με το υλικό της, από το οποίο εξαρτάται ο ρόλος που παίζει στον καθαρισμό του αέρα. Σίγουρα ο αφυγραντήρας σου διαθέτει τουλάχιστον ένα φίλτρο συγκράτησης της σκόνης, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς και φέτος τη συσκευή σου. Κατά κανόνα, το φίλτρο αυτό πλένεται με νερό και κάποιο ήπιο απορρυπαντικό. Θα πρέπει να προσέξεις να έχει στεγνώσει εντελώς, πριν το τοποθετήσεις ξανά στον αφυγραντήρα.

Αν ο αφυγραντήρας σου περιέχει άλλα φίλτρα που κατακρατούν μικροσωματίδια ή οσμές (π.χ. HEPA, ενεργού άνθρακα), αυτές οι μεμβράνες δεν είναι πλενόμενες. Θα πρέπει να τις καθαρίσεις «περνώντας» τα με την ηλεκτρική σκούπα απαλά, ώστε να μην τις τραυματίσεις.

 

Πλύνε τη δεξαμενή νερού

Ακόμη κι αν η δεξαμενή νερού είναι απολύτως καθαρή, καλό είναι να την πλύνεις ξανά. Ο λόγος είναι πως, από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή, το δοχείο θα έρχεται συνέχεια σε επαφή με νερό. Επομένως, με ένα καλό καθάρισμα νωρίτερα, θα εξασφαλίσεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν σύντομα στο εσωτερικό του βακτήρια και μύκητες. Οι δεξαμενές των αφυγραντήρων δεν καθαρίζονται στο πλυντήριο πιάτων. Για να την πλύνεις, αφαίρεσέ την από τη συσκευή, γέμισέ την μέχρι περίπου τη μέση με φρέσκο νερό και πρόσθεσε λίγο ήπιο απορρυπαντικό. Ανακίνησέ την καλά, άδειασε το σαπουνόνερο, και ξέπλυνέ την καλά με άφθονο νερό. Άφησέ την να στεγνώσει και τοποθέτησέ την ξανά στον αφυγραντήρα.

Δείτε ακόμη

 • E3 2021: Sea of Thieves a Pirates Life

  E3 2021: Sea of Thieves a Pirates Life

    Μια απο τις εκπλήξεις της παρουσίασης της Microsoft στην Ε3 2021 ήταν η ανακοίνωση της  πρώτης συνεργασίας με την

 • E3 2021: Halo Infinite

  E3 2021: Halo Infinite

    Ένα από τα μεγάλα χαρτιά της Microsoft για την Ε3 2021 ήταν το Halo Infinite. Μετά από την ακύρωση

 • E3 2021: Guardians Of The Galaxy

  E3 2021: Guardians Of The Galaxy

      Την παρουσίαση της Square Enix άνοιξε ένας νέος τίτλος στο σύμπαν της Marvel. Το Guardians of The Galaxy

 • E3 2021: Morza Horizon 5

  E3 2021: Morza Horizon 5

    Ένα ολοκαίνουριο Forza με άρωμα Λατινικής Αμερικής παρουσίασε η Microsoft στην Ε3 2021. Microsoft και Forza Horizon αποτελούν αναπόσπαστο

 • E3 2021: Redfall

  E3 2021: Redfall

    Η συνδυασμένη παρουσίαση Microsoft και Bethesda στο πλαίσιο της Ε3 2021 έκλεισε με μια έκπληξη. Η ομάδα ανάπτυξης Arkane

 • E3 2021: Contraband

  E3 2021: Contraband

    Το ολοκαίνουριο Contraband ανακοίνωσε η Microsoft σε συνεργασία με την Avalanche Studios στη φετινή παρουσίαση της Ε3 μεταξύ άλλων.

 • Ε3 2021: Outer Worlds 2

  Ε3 2021: Outer Worlds 2

    Microsoft και Obsidian ανακοίνωσαν το Outer Worlds 2 κατά τη διάρκεια της Ε3 2021. Όπως και ο πρώτος τίτλος,

 • E3 2021: Back 4 Blood

  E3 2021: Back 4 Blood

    Την άμεση κυκλοφορία του Back 4 Blood στο Xbox Game Pass, ανακοίνωσε στην παρουσίαση της Microsoft, η Turtle Rock

 • E3 2021: Starfield

  E3 2021: Starfield

    Με παρουσίαση ενός νέου τίτλο έκανε την εισαγωγή της η Microsoft με την Bethesda στα πλαίσια της φετινής Ε3.

 • E3 2021: Battlefield 2042

  E3 2021: Battlefield 2042

    Μπορεί το Battlefield 2042 να ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από την ΕΑ χωρίς gameplay βίντεο, η εταιρία όμως

 • E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

  E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

    Με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων ξεκίνησε η παρουσίαση της Microsoft για την Ε3 2021. Μια απο τις ανακοινώσεις ήταν και

 • E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

  E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

    Το δεύτερο trailer για το επερχόμενο Shadow Warrior 3 έδωσε στη δημοσιότητα η Devolver Digital, publisher του παιχνιδιού. Η

 • E3 2021: Wizard with a Gun

  E3 2021: Wizard with a Gun

    Wizard with a Gun, ένα online co-op παιχνίδι από τη Galvanic Games και την Devolver Digital. Το Wizard with

 • E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

  E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

    Η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC του Watch Dogs Legion ονόματι Bloodline.  Πρόκειται για prequel του τρίτου παιχνιδιού της σειράς