PS5: νέα δυνατότητα να παίξεις τα παλιά δισκάκια σου

by Zikou Stella

Είναι γνωστό ότι ένας gamer στις σύγχρονες κονσόλες έχει δύο επιλογές για να αγοράσει και για να παίξει το αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι: είτε να το αγοράσει σε φυσική μορφή (δηλαδή σε δίσκο ή αλλιώς retail έκδοση), είτε ψηφιακά μέσα από το αντίστοιχο store.

 

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι παρόλο που οι ψηφιακές συναλλαγές και αγορές κερδίζουν συνεχώς έδαφος, δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα προτιμούν τις «φυσικές» εκδόσεις (ειδικά για Συλλεκτικές κυκλοφορίες).

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο παιχνίδι να θεωρείται διαφορετικό ανάλογα με το αν είναι σε δίσκο ή ψηφιακό, δηλαδή μιλάμε για δύο οντότητες πράγμα καθόλου πρακτικό.

 

Φαίνεται λοιπόν, η Sony να βρήκε τη λύση για το PS5 μέσω ενός firmware update. Συγκεκριμένα, η νέα αυτή ενημέρωση επιτρέπει και διευκολύνει την αναπαραγωγή της ψηφιακής έκδοσης ενός παιχνιδιού εάν είσαι κάτοχος του Blu-Ray δίσκου. Συνεπώς, μπορείς να παίξεις την ψηφιακή έκδοση ενός παιχνιδιού που είχες εγκαταστήσει στο PS5 σου τοποθετώντας παλιότερα το αντίστοιχο δισκάκι. Επιπλέον, αυτό θα ισχύει και για τους άλλους χρήστες της ίδιας κονσόλας, εφόσον δεν έχει αξιοποιηθεί ο δίσκος σε άλλη κονσόλα (για οποιοδήποτε λόγο).

Μοιάζει να μην είναι σημαντική ή κύρια αλλαγή, όμως κάνει τη ζωή πολλών κατόχων PlayStation πιο εύκολη και τελικά ήταν κάτι που το ζητούσε η κοινότητα!

Μπορείς να δεις ακόμη