Racing εξοπλισμός για gaming υψηλών οκτανίων!

by Aggeliki Tsoukana

 

Τα πλήκτρα WASD στα gaming πληκτρολόγια, ή οι αναλογικοί μοχλοί στα gaming controllers, μας επιτρέπουν να παίζουμε με άνεση μια πληθώρα action ή adventure τίτλων. Αλλά όταν πρόκειται για παιχνίδια αγώνων με αυτοκίνητα, τα παραπάνω περιφερειακά gaming στερούνται ρεαλισμού. Αν είσαι ο τύπος του gamer που θέλει να απολαμβάνει στο έπακρο εμβυθιστικά παιχνίδια εξομοίωσης, όπως τα εκπληκτικά Forza Horizon και Project Cars, θα πρέπει να έχεις τα σωστά περιφερειακά για το gaming PC σου ή την κονσόλα σου.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να βιώνεις την απόλυτη εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης στο σαλόνι σου, με κορυφαίες τιμονιέρες και racing καθίσματα. Επίλεξε τιμόνι και κάθισμα που ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό σου στυλ και νιώσε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη!

 

 

Όλα ξεκινούν από το κάθισμα

Για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρον ένα πλήρες σετ, τιμονιέρα, πεντάλ και αλλαγή ταχυτήτων, θα χρειαστείς και το κατάλληλο κάθισμα. Μπορείς να εξετάσεις την αγορά μιας gaming καρέκλας όπως η Arozzi Monza Black ή μια από τις προτάσεις της ADX. Μερικά από τα βασικά τους χαρακτηριστικά, η εργονομία τους αλλά και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου Rally Car ή στο πιλοτήριο ενός μονοθέσιου της F1. Πρόκειται για gaming καρέκλες που μπορείς να τις αξιοποιήσεις τόσο για πολύωρη εργασία μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, όσο και για άνετο gaming.

Αν, ωστόσο, θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, και να βιώνεις αγωνιστική εμπειρία κάθε φορά που παίζεις ένα racing game, τότε ίσως πρέπει να εξετάσεις την επιλογή ενός racing καθίσματος όπως το Κάθισμα Challenge της Playseat. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδυάσεις την υπάρχουσα gaming καρέκλα σου με ένα Racing Simulator Stand όπως οι προτάσεις της Arozzi.

Τέλος, αν δεν έχεις χώρο για ένα κάθισμα αγώνων, με προτάσεις όπως το GXT 1150 Pacer θα μετατρέψεις οποιαδήποτε καρέκλα γραφείου ή gaming καρέκλα σε ένα πλήρες αγωνιστικό κάθισμα με χώρο για το αγαπημένο σου τιμόνι, σετ πεντάλ και αλλαγή ταχυτήτων. Ρύθμισε το ύψος και την απόσταση του τιμονιού καθώς και τη γωνία την απόσταση πεντάλ και σύνδεσε τον μοχλό αλλαγής ταχυτήτων στην αριστερή ή δεξιά πλευρά.

 

Τιμονιέρα, Πεντάλ και Λεβιές

Οι τιμονιέρες, τα πεντάλ και οι μοχλοί ταχυτήτων είναι περιφερειακά gaming που απευθύνονται κυρίως στους ενθουσιώδεις λάτρεις των racing games. Για τους gamers που αφιερώνουν πολλές ώρες μπροστά από το τιμόνι των ψηφιακών τους αυτοκινήτων αγωνιζόμενοι με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ενάντια σε αντιπάλους από όλο τον κόσμο.

Έτσι, σου προτείνουμε να επενδύσεις σε μια ανθεκτική, στιβαρή και υψηλής ακρίβειας τιμονιέρα όπως η Logitech G920 Driving Force. Εάν είσαι κάτοχος κονσόλας PlayStation, ρίξε μια ματιά στην Τιμονιέρα Logitech G29 Racing.

Οι εν λόγω τιμονιέρες παρέχουν πλήρης περιστροφή 900 μοιρών και σύστημα ανάδρασης για ρεαλιστική οδήγηση, πράγμα που σημαίνει ότι προσομοιώνουν ρεαλιστικά τον τύπο του οδοστρώματος και τις δυνάμεις της φύσης, έτσι ώστε να μπορείς να ανταποκρίνεσαι με ακρίβεια.

Επιπλέον, συνοδεύονται από μονάδα πεντάλ που περιλαμβάνει γκάζι, φρένο και συμπλέκτη, ενώ προσφέρουν ασφαλή στερέωση στο τραπέζι, ή στο σύστημα αγωνιστικής οδήγησης μέσω των ενσωματωμένων στηριγμάτων ή των σημείων στερέωσης με βίδες. Οι πιο ενθουσιώδεις gamers μπορούν να τις συνδυάσουν με το κάθισμα Playseat Evolution PlayStation και με ένα λεβιέ ταχυτήτων όπως ο Λεβιές Logitech G Driving Force Shifter.

 

Διαρρύθμισε σωστά τον χώρο σου

Διαμόρφωσε κατάλληλα τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν τα αξεσουάρ που έχεις επιλέξει. Η τιμονιέρα χρειάζεται χώρο ακριβώς μπροστά από την οθόνη σου, και κατά προτίμηση ελαφρώς μετατοπισμένη προς τα αριστερά για να προσομοιώσει σωστά την πραγματική οδήγηση. Και βεβαιώσου ότι το δάπεδο κάτω από το περιφερειακό πεντάλ είναι επίπεδο και σταθερό – Θα πρέπει να είσαι σε θέση να πατάς τα πεντάλ και να παραμένουν σταθερά.

Καλή διασκέδαση!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη