Netflix Gaming και… επίσημα!!!

by Aggeliki Tsoukana

 

Τελικά οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από την ίδια την εταιρεία: το Netflix επεκτείνεται και στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και θα προσπαθήσει το συντομότερο να αποκτήσει μία πλούσια για το είδος βιβλιοθήκη! Μάλιστα, όλα αυτά κάτω από έναν λογαριασμό, χωρίς επιπλέον χρέωση και με την υπόσχεση στους gamers ότι βλέπει τα videogames με το ίδιο πάθος που έβλεπε τα animation και το πρωτότυπο – δημιουργικό περιεχόμενο πριν γίνει top συνδρομητική υπηρεσία για σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ…

 

Πώς θα δουλέψει η νέα υπηρεσία

Η αλήθεια είναι ότι ως χρήστης θα πρέπει να περιμένεις λίγους μήνες ακόμα ώστε να δεις την υπηρεσία πιο λειτουργική και ολοκληρωμένη, ενώ σύντομα θα έχουμε και καλύτερη ενημέρωση για τους τίτλους των παιχνιδιών, αλλά και για το πώς θα υποστηρίζεται το gaming στην πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε με σιγουριά πλέον τα εξής: δεν θα υπάρξουν εξτρά κόστη ή κρυφές χρεώσεις και θα πρόκειται για έναν λογαριασμό Netflix με διάφορες υπηρεσίες από κάτω (σε αυτή την φάση streaming video και videogames).

Επιπρόσθετα, τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα είναι τύπου mobile βασισμένα στις δικές του σειρές και ταινίες. Ίσως, να ακολουθήσουν και κλασικά ρετρό βιντεοπαιχνίδια (κυρίως τύπου arcade).

Επίσης, θα γίνει προσπάθεια να φέρει ή να εξαγοράσει και καινούργια παιχνίδια έστω και third party.

Ακόμη, σταδιακά θα υποστηρίζονται όλα τα Netflix apps σε όλες τις συσκευές, αλλά θα ξεκινήσει η διαδικασία του παιχνιδιού από κινητά και τάμπλετ για προφανείς λόγους. Όμως, μην ξαφνιαστείς αν στο μέλλον παίζεις Netflix Games στην κονσόλα σου με το αντίστοιχο χειριστήριο μέσω της εφαρμογής.

 

 

Γιατί αυτή η κίνηση από τον κολοσσό του streaming;

Αν απορείς γιατί έγινε αυτή η αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο, εύκολα θα διαπιστώσεις ότι οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί.

Έτσι, αν και είναι η δημοφιλέστερη παγκοσμίως streaming υπηρεσία του είδους με πάνω από 200 εκατομμύρια σταθερούς συνδρομητές, δεν μπορεί να συνεχίσει για καιρό ακόμα το μοντέλο της «συνεχούς εξάπλωσης με νέους πελάτες». Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν μείωση συνδρομητών στις ΗΠΑ, αλλά και μείωση του ρυθμού αύξησης συνδρομητών παγκοσμίως (παρά την πανδημία).

Εξάλλου, πλέον έχει δυνατούς ανταγωνιστές (όπως είναι το HBO Max, Disney+ και Amazon TV) από τους όποιους πρέπει επειγόντως να διαφοροποιηθεί και να αντιμετωπίσει!

Ταυτόχρονα, όλες οι μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις επεκτείνονται σχεδόν σε κάθε τομέα εντείνοντας τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, η πασίγνωστη Apple προσφέρει και videogames. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο CEO του Netflix βλέπει ως ανταγωνιστές πολλές εταιρείες που ίσως δεν φαντάζεσαι, όπως είναι το TikTok ή YouTube.

Επιπλέον, ως εταιρεία το Netflix διαθέτει έναν θησαυρό πνευματικών δικαιωμάτων που μπορεί να αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως και φυσικά και στο gaming. Ενδεικτικά, υπάρχουν ήδη βιντεοπαιχνίδια βασισμένα στην δημοφιλή σειρά Stranger Things, ενώ έχουν γίνει δοκιμές σε διαδραστικό περιεχόμενο ελεγχόμενο από τον θεατή, όπως είναι το Black Mirror: Bandersnatch. Δηλαδή, το υλικό και οι δυνατότητες αξιοποίησης είναι αρκετές και ταιριάζουν στην interactive λογική του gaming.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη