Ραδιορολόι με ξυπνητήρι: μία συσκευή από τα παλιά που είναι και πάλι της μόδας

by Zikou Stella

Το Ραδιορολόι με ξυπνητήρι είναι μία συσκευή από τα παλιά που έγινε και πάλι trend! Ήταν το απόλυτο must στις δεκαετίες του ’70 και ’80 (λογικά θα το έχεις πετύχει σε αρκετές ταινίες της εποχής εκείνης συνήθως δίπλα από την κρεβατοκάμαρα), ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει λειτουργικό, χρήσιμο και αξιόπιστο. Βέβαια, οι σύγχρονες συσκευές του είδους διακρίνονται για την μπόλικη ρετρό νοσταλγία που εκπέμπουν και φυσικά κυκλοφορούν σε άπειρα σχήματα, μεγέθη, σχέδια και χρώματα, για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε είδος διακόσμησης. Μάλιστα, ταιριάζουν και εμπλουτίζουν με χαμηλό κόστος το σύγχρονο ψηφιακό σπίτι.

 

Νέες Λειτουργίες και Δυνατότητες

Τα σύγχρονα ραδιορολόγια συνοδεύονται από καλύτερης τεχνολογίας, μεγαλύτερες και ευκρινέστερες οθόνες LED, ενώ συνήθως υποστηρίζουν περισσότερα του ενός ξυπνητήρια με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, με κουδούνισμα, με ενεργοποίηση του ραδιοφώνου ή άλλου ηχητικού ψηφιακού αρχείου. Φυσικά, υποστηρίζεται η λογική του Snooze, η σταδιακά αυξανόμενη ένταση, ενώ κάποια άλλα έχουν και νυχτερινό φωτάκι. Ενδεικτικά, μία χαμηλού κόστους αξιόπιστη επιλογή είναι το Akai CR002A-219, ενώ value for money choice είναι το Akai ABTS-S2 Rose Gold.

Επιπρόσθετα, πολλά μοντέλα υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth και άρα μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή μουσικής και από το κινητό ή άλλες συσκευές (όπως το F&U PBT2126R).

Παράλληλα, αν προσφέρουν υποστήριξη για USB θύρα ή για Micro SD κάρτα μπορείς να τα φορτώσεις και με mp3 αρχεία της αρεσκείας σου (π.χ. Crystal Audio BTC2G Grey)!

Ύστερα, κάποια πιο high end ραδιορολόγια διαθέτουν ακόμα και ενσωματωμένο μικρόφωνο και αντίστοιχη hands free λειτουργία.

Τέλος, υπάρχουν και οι συσκευές που μπορούν να τρέξουν ακόμα και τα αγαπημένα σου podcast, ενώ κάποιες άλλες υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση, όπως το Philips TAPR702.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να βρεις στα λεφτά που επιθυμείς να ξοδέψεις το Ραδιορολόι που σου ταιριάζει και ίσως το ξύπνημά σου να γίνει ακόμα πιο ιδιαίτερο!

Μπορείς να δεις ακόμη