Ratchet & Clank: Rift Apart – Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε πολλές διαστάσεις!

by Aggeliki Tsoukana

 

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, που είδαμε στο PlayStation 4 (και που, επί της ουσίας, ήταν μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού παιχνιδιού από την εποχή του PlayStation 2) και της πρώτης τους εμφάνισης στον κινηματογράφο, οι Ratchet και Clank, το πολυαγαπημένο δίδυμο της Insomniac Games, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις οθόνες μας!

Οι δύο αυτοί ήρωες συντροφεύουν με τις περιπέτειές τους τις κονσόλες της Sony από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Insomniac Games αποφάσισε να αφήσει πίσω της τα ταξίδια του Spyro the Dragon και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Έτσι, δημιούργησε τη σειρά Ratchet & Clank, με πρωταγωνιστές τους φερώνυμους χαρακτήρες, τον Ratchet, ένα Lombax με ανησυχίες και στόχο να ανακαλύψει τις χαμένες ρίζες του, και τον Clank, ένα ιδιοφυές ρομπότ με χρυσή καρδιά. Μετά από πολλά παιχνίδια και ορισμένες από τις πιο απολαυστικές και όμορφες περιπέτειες στο διάστημα και σε πλειάδα πλανητών, οι Ratchet και Clank έκανα το ντεμπούτο τους στο PlayStation 5 μέσα από ένα παιχνίδι που, όπως όλα δείχνουν, είναι το πιο εντυπωσιακό, πλούσιο και όμορφο της σειράς.

 

 

Όλα όσα γνωρίζουμε για την “πολυ-διαστατική” περιπέτεια

Στο Ratchet & Clank: Rift Apart οι δύο ήρωες έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση προς τιμήν τους από το σύνολο των κατοίκων του πλανήτη τους, όταν όλα πάνε στραβά καθώς ο Dr. Nefarious, ο παλιός και μεγαλύτερος εχθρός τους, προσπαθεί να κλέψει μια συσκευή που έφτιαξε ο Clank. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει τη δυνατότητα να ανοίγει πύλες προς άλλες διαστάσεις, κάτι που ο Dr. Nefarious δεν μπορεί να αφήσει ανεκμετάλλευτο. Όμως, όλα πάνε λάθος και οι διαστάσεις αρχίζουν να καταρρέουν η μία επάνω στην άλλη με κίνδυνο να καταστραφεί όλο το χωροχρονικό συνεχές. Έτσι, οι δύο ήρωες αναλαμβάνουν και πάλι δράση, σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο τον δικό τους γαλαξία αυτή τη φορά, αλλά όλο το σύμπαν.

Το Ratchet & Clank: Rift Apart περιλαμβάνει την εμφάνιση αρκετών νέων χαρακτήρων, με την Rivet, ένα θηλυκό Lombax, να είναι ο σημαντικότερος εξ αυτών, αφού αποτελεί μια φιγούρα που ελέγχεις στην περιπέτεια. Αλλά είτε ελέγχοντας τον Ratchet είτε την Rivet, τι θα κληθείς να κάνεις σε αυτήν τη διαστημική περιπέτεια; Τα παιχνίδια της σειράς Ratchet & Clank ανήκουν στην κατηγορία των action platformers. Αυτό σημαίνει ότι έχεις υπό τον έλεγχό σου χαρακτήρες που σε σημεία θα κινούνται στα επίπεδα, αναπηδώντας σε πλατφόρμες, συλλέγοντας βίδες (το νόμισμα του παιχνιδιού) και άλλα χρήσιμα αντικείμενα και λύνοντας γρίφους για να προχωρήσουν παρακάτω.

Σε άλλα σημεία των επιπέδων, όμως, οι περιοχές θα είναι γεμάτες με κάθε λογής εχθρών, όπως ρομπότ, διαστημικούς πειρατές, γιγάντια καβούρια και δεκάδες ακόμα ευφάνταστα πλάσματα, που σκοπό έχουν να ανακόψουν την πορεία των ηρώων μας. Στα σημεία αυτά τον λόγο παίρνουν τα όπλα, τα οποία στη σειρά Ratchet & Clank είναι ποικίλα και από τα πιο τρελά που έχουν σχεδιαστεί ποτέ σε παιχνίδι. Από μπεκ που μεταμορφώνουν τους εχθρούς σε… καλοποτισμένους θάμνους, μέχρι κλασικές βόμβες, το Rift Apart διαθέτει ευφάνταστο και απολαυστικό οπλισμό, που προκαλεί αβίαστα το γέλιο, αφού οι μάχες σε αυτό το παιχνίδι είναι επιπέδου “καρτούν”, χωρίς αίμα και βία.

 

 

Με τη δύναμη του PlayStation 5

Με την επεξεργαστική ισχύ του PlayStation 5 και τη χρήση του σκληρού δίσκου SSD, το Ratchet & Clank: Rift Apart θα ανεβάσει τις επιδόσεις των ηρώων σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τη σειρά. Η ταχύτητα του SSD καθιστά εφικτό το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό που έχουμε δει μέχρι σήμερα από το παιχνίδι: την άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση μετάβαση των ηρώων μεταξύ των διαστάσεων. Είτε μιλάμε για ένα απλά “σχίσιμο” στον χώρο, που δίνει τη δυνατότητα στους πρωταγωνιστές να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις με το πάτημα ενός κουμπιού, ή για την πλήρη μετάβαση από μια διάσταση σε μια άλλη, με εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και πλάσματα, το χαρακτηριστικό αυτό είναι εντυπωσιακό και αλλάζει δραματικά, προς το καλύτερο, το gameplay του τίτλου.

Ένα ακόμα στοιχείο που εντυπωσιάζει σε αυτό το παιχνίδι είναι τα γραφικά και ο ήχος του. Με τη δυνατότητα του 3D audio θα μπορείς να ακούς, καθαρά, τα πάντα, τα ξεκαρδιστικά επιφωνήματα των εχθρών σου καθώς τους κατατροπώνεις, τους ήχους των σκαφών τους, τις εκρήξεις και τις βολές, διακριτά και από όπου και αν προέρχονται. Την ίδια στιγμή, το PS5 αποδίδει γραφικά επιπέδου ταινίας animation, εφάμιλλα πια αυτών που είχαμε δει στην κινηματογραφική παραγωγή όπου πρωταγωνιστούσαν οι δύο ήρωες. Πλούσια χρώματα, ποικιλία στο περιβάλλον, απίστευτη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό όλων των χαρακτήρων, εντυπωσιακά οπτικά εφέ –το Ratchet & Clank: Rift Apart ήρθε για να θέσει νέα δεδομένα στα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας.

To ταξίδι στις διαστάσεις ξεκίνησε!

Με ένα πλούσιο καστ χαρακτήρων, νέων αλλά και παλιών αγαπημένων, τα πιο τρελά όπλα που σχεδιάστηκαν ποτέ σε παιχνίδι, πλειάδα πλανητών προς εξερεύνηση, υπέροχο gameplay, κορυφαία τεχνολογία γραφικών και ήχου χάρη στη δύναμη του PS5, αλλά και αξιαγάπητους πρωταγωνιστές, το Ratchet & Clank: Rift Apart, που κυκλοφόρησε στις 11 Ιουνίου του 2021 αποκλειστικά για το PS5, είναι η πιο μεγάλη και σπουδαία περιπέτεια των αγαπημένων ηρώων. Είσαι έτοιμος να σώσεις το σύμπαν;

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη