Razer Nari Ultimate. Νιώσε τον ήχο!

by K-Admin 1

 

Η Razer έχοντας δημιουργήσει το gaming headset, «Nari Headphones» κατάφερε να προσφέρει στους χρήστες μοναδική ποιότητα ήχου που δεν έχει προηγούμενο.

Το headset έχει ενσωματωμένο μηχανισμό με δονήσεις αλλά περιλαμβάνει και την τεχνολογία «HyperSense». Πρόκειται για μια τεχνολογία που δημιούργησε η Razer, ένα σύνολο από μικροσκοπικούς μηχανισμούς που ενσωματώνονται στα ακουστικά και στέλνουν ειδικά σχεδιασμένες δονήσεις που μεταφέρονται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το headset. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρα αληθινό.

 

 

Ο σκοπός του Razer Nari

Στόχος της Razer είναι να δημιουργήσει προϊόντα που ξεχωρίζουν στο gaming. Με τα ακουστικά Nari το καταφέρνει ενεργοποιώντας ένα ακόμα αισθητήριο στο gamer. Ο ήχος μέσω των Razer Nari δεν είναι απλά βαθύς, λεπτομερής ή έντονος. Μεταφέρεται σε όλο σου το σώμα μέσω του έξυπνου HyperSense. Στην πραγματικότητα νοιώθεις τον ήχο αντί απλά να τον ακούς. Τον αντιλαμβάνεσαι με νέο και διαφορετικό τρόπο.

Είναι δύσκολο να περιγραφεί το συναίσθημα αυτό. Το headset της Razer ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις σου μέσα από το κάθε παιχνίδι. Οι μικρές δονήσεις έχουν τόση λεπτομέρεια που αντιδρούν σε κάθε ήχο ξεχωριστά. Κάθε σφαίρα που φεύγει από το όπλο σου αποκτά φυσική υπόσταση στο μυαλό σου. Δεν ακούς απλά το όπλο, αλλά νιώθεις την κάθε βολή. Όταν γίνεται μια έκρηξη δίπλα σου δεν βασίζεσαι απλά στην ένταση του ήχου. Μπορείς να νιώσεις το ωστικό κύμα.

 

 

 

 

 

Πως λειτουργεί ο μηχανισμός

Μέχρι τώρα οι μηχανισμοί δονήσεων περιορίζονταν στα βασικά. Στο κινητό έχεις μια τυπική δόνηση για να σε ειδοποιεί για κάτι απλό. Στο χειριστήριο του PS4 ή του Xbox One έχεις περισσότερη λεπτομέρεια στα haptics, όχι όμως κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Τη μοναδική εξαίρεση αποτελεί το HD Ramble της Nintendo, που γνωρίζεις από το Nintendo Switch. Αν έχεις νιώσει το HD Ramble τότε ξέρεις πόση διαφορά έχει αυτός ο μηχανισμός δόνησης από όλους τους άλλους. Φαντάσου να νιώθεις την ίδια διαφορά στον ήχο.

Οι μέχρι τώρα μηχανισμοί παράγουν δονήσεις περίπου στα 60Hz χωρίς δυνατότητα να ξεφύγεις από εκεί. Η Razer με το HyperSense προσφέρει ένα εύρος από 20 – 200 Hz. Κάθε ακουστικό έχει το δικό του σετ μηχανισμού HyperSense. Κάθε στοιχείο του HyperSense μπορεί να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και να ανταποκρίνεται και κάθε μικρό ήχο ξεχωριστά, όσο μικρός κι αν είναι, όποια κυματομορφή κι αν έχει.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια κάνει τα Nari να ξεχωρίζουν. Τα προστατευτικά των αυτιών έχουν δομή που κρύβει ένα στρώμα Gel, ιδανικό για να κρατάει τη θερμοκρασία χαμηλά χωρίς να προκαλεί ιδρώτα ούτε να ενοχλεί. Αν φοράς γυαλιά θα βολευτείς με το σχήμα του Gel που αφήνει μια εξοχή για να εφαρμόσει ο σκελετός τους. Η αίσθηση του Headset μοιάζει πολύ με του Razer Kraken. Το Headset παίζει ασύρματα κι ενσύρματα. Διαλέγεις μεταξύ ασύρματου USB dongle  και κλασσικού αναλογικού καρφιού 3,5mm. Το HyperSense δηλαδή είναι συμβατό με οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο!

 

 

Που θα το χρειαστείς

Gaming

Θα δεις το gaming να αλλάζει επίπεδο με τα Razer Nari. Στα multiplayer το Nari έχει να ανταποκριθεί σε δεκάδες διαφορετικούς ήχους ταυτόχρονα. Και το καταφέρνει εκπληκτικά καλά. Δοκίμασέ το πρώτα στο Fortnite και στο CS:GΟ για να μπεις στο κλίμα. Αν θες πραγματικά να τα τεστάρεις παίξε Overwatch. Θα δεις ότι θα γίνεις καλύτερος στο παιχνίδι σου αφού θα νοιώθεις τα βήματα των άλλων παικτών και θα νοιώθεις που βρίσκονται, αντί απλά να τους ακούς.

 

Ταινίες

Ακόμα και αν δεν είσαι hardcore gamer αξίζει να έχεις τα Nari για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν στις προβολές ταινιών. Η κάθε δόνηση «πατάει» επάνω στον ήχο και τον μεταφέρει στο σώμα σου. Πρόκειται για μία αίσθηση που πρέπει να νιώσεις για να καταλάβεις την ακριβή ένταση του μηχανισμού.

 

Μπορείς να δεις ακόμη