Ρομποτικές σκούπες: Σπίτι πάντοτε καθαρό χωρίς τον παραμικρό κόπο!

by K-Admin 1

 

Με μία ρομποτική σκούπα μπορείς να «απελευθερώσεις» προσωπικό χρόνο από την καθαριότητα του σπιτιού, για να χαλαρώσεις ή να ασχοληθείς με τους δικούς σου, με τη σιγουριά ότι το πάτωμα θα είναι πάντοτε απαλλαγμένο από κάθε ίχνος σκόνης και ρύπων. Η ρομποτική σκούπα θα σε γλιτώσει από την αγγαρεία του σκουπίσματος, αφού θα αναλάβει να καθαρίζει σχολαστικά όλα τα δωμάτια. Μάλιστα, αν θέλεις μπορείς να μην τη δεις ποτέ σε… δράση, αφού έχεις τη δυνατότητα να την προγραμματίσεις ώστε το σκούπισμα να γίνεται όσο λείπεις από το σπίτι.

Οι ρομποτικές σκούπες είναι ο απόλυτος σύμμαχος για καθαρό σπίτι, καθώς συνδυάζουν το σχολαστικό καθάρισμα με την απίστευτη ευελιξία στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να «γνωρίσουν» πρώτα το σπίτι, χαρτογραφώντας όλους τους χώρους του με τους ανιχνευτές (π.χ. λέιζερ) που διαθέτουν.

Επομένως, από τον διαδραστικό χάρτη που θα δημιουργήσει η ρομποτική σκούπα σου, και θα «μεταφέρει» στο smartphone σου, θα μπορεί να φέρει σε πέρας όποια «αποστολή καθαριότητας» της αναθέσεις. Για παράδειγμα, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε χιλιόμετρα μακριά, θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να της ζητήσεις να σκουπίσει ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, ή μία συγκεκριμένη περιοχή σε ένα δωμάτιο. Επίσης, θα μπορείς να δημιουργήσεις «απαγορευμένες ζώνες» (όπως π.χ. την περιοχή με τα παιχνίδια στο παιδικό υπνοδωμάτιο) που δεν θα προσεγγίζει η συσκευή.

 

Δημιουργία προγράμματος καθαριότητας

Με τον διαδραστικό χάρτη, θα είναι επίσης «παιχνιδάκι» να φτιάξεις το πρόγραμμα καθαρισμού του σπιτιού. Έτσι, θα μπορείς π.χ. να καθορίσεις ποιες ημέρες θα γίνεται το σκούπισμα, ποια ώρα θα ξεκινά, και ποια δωμάτια θα «περνά» κάθε φορά. Παράλληλα, μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμα απόλυτα στις ανάγκες σου, ώστε για παράδειγμα η κουζίνα να σκουπίζεται καθημερινά, και πιο αραιά το δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους.

Όπως είναι φυσικό, ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο την πρόοδο στην εκτέλεση του προγράμματος, βλέποντας στην οθόνη του smartphone σου ποια δωμάτια έχουν ήδη καθαριστεί και πόσοι ρύποι έχουν συλλεχθεί.

 

Ευφυΐα για τέλειο σκούπισμα

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι μια ρομποτική σκούπα έχει αρκετή… ευφυΐα, για να παίρνει άριστα σε όλες αυτές τις «αποστολές καθαριότητας». Γι΄ αυτό τον σκοπό, εκτός από τους αισθητήρες οι οποίοι της επιτρέπουν να «καταλαβαίνει» πού βρίσκεται κάθε φορά, χρησιμοποιεί επίσης εξελιγμένους αλγόριθμους ώστε να διαλέξει την καλύτερη διαδρομή καθαρίσματος και να «περάσει» από όλα τα σημεία της περιοχής που της έχει ζητήσει να σκουπίσει.

Μάλιστα, οι συσκευές αυτές είναι τόσο έξυπνες, ώστε να φροντίζουν οι ίδιες για την επαναφόρτιση της μπαταρίας τους. Επομένως, αν κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος «διαπιστώσουν» πως η μπαταρία τους εξαντλείται, θα σταματήσουν προσωρινά και θα επιστρέψουν στη βάση τους για να «φουλάρουν» την μπαταρία, ώστε στη συνέχεια να συνεχίσουν το καθάρισμα από εκεί που το άφησαν.

Επομένως, στην πράξη η μόνη φροντίδα που χρειάζονται από τον χρήστη είναι το άδειασμα του κάδου τους. Κάτι που πολλά μοντέλα φροντίζουν να το υπενθυμίζουν, στέλνοντας ειδοποίηση στο smartphone, όταν ο κάδος αρχίζει να γεμίσει με σκόνες και ρύπους.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη