Samsung Galaxy A9: Η πρώτη στον κόσμο τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη!

 

 

Η Samsung πρωτοπορεί γι’ ακόμα μία φορά λανσάροντας το Galaxy A9 2018, το πρώτο smartphone στον κόσμο με τετραπλό σύστημα κάμερας. Το νέο μέλος της οικογένειας προϊόντων Galaxy A αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της κορεατικής εταιρείας, που θέλει να προστίθενται εντελώς νέες καινοτομίες πρώτα σε mid-range συσκευές.

 

 

Kαινοτομίες στην κάμερα της Samsung

Εάν χρησιμοποιείς συχνά το smartphone σου για να τραβήξεις βίντεο ή φωτογραφίες, είτε πρόκειται για ένα όμορφο τοπίο, ένα αθλητικό γεγονός, μια selfie, ή ένα supercar που μόλις είδες στο δρόμο, το νέο Samsung Galaxy A9 είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Η νέα πρόταση της Samsung σηματοδοτεί νέες τάσεις στη φωτογράφιση μέσω smartphone που προσφέρουν ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο λεπτομέρειας. Πιο συγκεκριμένα, το έξυπνα διαμορφωμένο τετραπλό σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος του Galaxy A9 αποτελείται από μία κεντρική κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 24MP και διάφραγμα f/1.7 (που θα αξιοποιείται για φωτογραφίες στο auto mode), έναν αισθητήρα ανάλυσης 8MP με διάφραγμα f/2.4 κι ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, ενώ ακολουθεί ένας τρίτος αισθητήρας 10MP με τηλεφακό διαφράγματος f/2.4 που προσφέρει 2x οπτικό zoom χωρίς αλλοίωση της ανάλυσης. Επιπλέον υπάρχει κι ο τέταρτος αισθητήρας βάθους ανάλυσης 5MP με φακό διαφράγματος f/2.2 και δυνατότητα για live focus.

Επιπρόσθετα, οι υπερ-ευρυγώνιοι φακοί υποστηρίζουν λειτουργία βελτιστοποίησης με 19 λειτουργίες για επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες, την ίδια στιγμή που ο φακός βάθους προσφέρει ελευθερία διαχείρισης του βάθους πεδίου των φωτογραφιών. Στα χαρακτηριστικά της κάμερας περιλαμβάνονται επίσης LED flash, υποστήριξη HDR και λειτουργία ανίχνευσης ατελειών που ανιχνεύει το ανοιγοκλείσιμο των ματιών, το θόλωμα του προσώπου και τον οπίσθιο φωτισμό. Για τις λήψεις βίντεο, υποστηρίζεται ανάλυση 2160p / 1080p στα 30fps.

Ανάλογα εντυπωσιακή για την κατηγορία της είναι και η μπροστινή κάμερα, η οποία έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης 24MP και διάφραγμα f/2.0 για αποτύπωση καθαρών και φωτεινών selfies ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, ενώ συνδυάζεται με υποστήριξη HDR και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 1080p@30fps.

 

 

Πολύχρωμος σχεδιασμός

To νέο Galaxy Α9 έρχεται με κατασκευή από γυαλί και μέταλλο, συνθέτοντας ένα κομψό και μοντέρνο smartphone. Το τρισδιάστατο πίσω περίβλημα υψηλής ποιότητας από γυαλί διατίθεται σε μαύρο, τιρκουάζ και ροζ, συνδυάζοντας ομοιόμορφα την κομψότητα με τη λειτουργικότητα.

 

 

 

Οθόνη Χωρίς Όρια

H Οθόνη Χωρίς Όρια του νέου Galaxy A9 είναι τεχνολογίας Super AMOLED με διαγώνιο 6,3 ίντσες, ανάλυσης Full HD+ (2220×1080) κι αναλογία 18,5:9, προσφέροντας εντυπωσιακό screen to body ratio (80,5%) κι ακόμα πιο έντονη αντίθεση και δυναμικά χρώματα για μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Επιπρόσθετα, έρχεται με υποστήριξη Always On, που εμφανίζει στη στιγμή περισσότερες βασικές πληροφορίες, όπως την ημερομηνία και ώρα, ειδοποιήσεις για τον καιρό και ειδοποιήσεις εισερχομένων, χάρη στο μεγαλύτερο εύρος της.

 

 

Ισχυρές επιδόσεις

Είτε πρόκειται για παιχνίδια απαιτητικά σε γραφικά ή για εργασίες όπως browsing, email, social media, με το Galaxy A9 θα ευχαριστηθείς μια απρόσκοπτη εμπειρία. Συγκεκριμένα, έρχεται με ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή 64bit Qualcomm Snapdragon 660 (4×2.2 GHz Kryo 260 & 4×1.8 GHz Kryo 260), 6 ή 8GB μνήμης RAM κι επεξεργαστή γραφικών Adreno 512 GPU για να έχεις τη δύναμη να τρέχεις πολλαπλές λειτουργίες ταυτόχρονα με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας μπαταρίας.
Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης του Galaxy A9 φτάνει τα 128 GB για να μπορείς ν’ αποθηκεύεις με άνεση όλα σου τα αρχεία, ενώ μπορεί να επεκταθεί έως 512GB μέσω κάρτας microSD. Επίσης, χάρη στην υποστήριξη Dual SIM, μπορείς να έχεις ταυτόχρονα δύο κάρτες Nano-SIM για εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα από δύο διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου.

 

 

Μπαταρία με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης

Ό,τι κι αν κάνεις, δε θα χρειαστεί να ανησυχείς για τη ζωή της μπαταρίας σου, αφού το Galaxy Α9 διαθέτει ασφαλή και μεγάλη σε διάρκεια ζωής μπαταρίας για να μπορείς να απολαύσεις παιχνίδια και βίντεο με τις ώρες. Ειδικότερα, είναι εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 3.800 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης, ενώ είναι συμβατό με USB Type-C για περισσότερη ευκολία.

 

 

 

 

Ευελιξία στην ασφάλεια

Το Galaxy A9 προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα μέσω του εξαιρετικά προηγμένου σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος της συσκευής και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.
Σε συνδυασμό με το Samsung Knox, μία κορυφαία πλατφόρμα στον τομέα της ασφάλειας, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις αμέσως το smartphone σου κρατώντας το απλώς μπροστά από το πρόσωπό σου. Η συγκεκριμένη προστασία παρέχει πρόσβαση αποκλειστικά στους εγγεγραμμένους χρήστες, διασφαλίζοντας ότι τα προσωπικά σου δεδομένα δε θα πέσουν σε λάθος χέρια. Παράλληλα, ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος σου επιτρέπει να συνδέεσαι εύκολα σε ιστοσελίδες και εφαρμογές.

 

Κορυφαία εμπειρία Android

Το νέο Galaxy A9 έρχεται με προ-εγκατεστημένο το Android 8.0 Oreo, το οποίο συμβάλει τα μέγιστα στις επιδόσεις του smartphone. Οι εργασίες γίνονται έως και δύο φορές ταχύτερα, ενώ μπορείς να βλέπεις έως και δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Η Samsung επιβεβαίωσε ότι η συσκευή σύντομα θα λάβει αναβάθμιση σε Android 8.1 και αργότερα σε 9.0.

 

Ακόμα πιο «έξυπνο», χάρη στο ψηφιακό βοηθό Bixby!

Το Galaxy Α9 έρχεται με το ψηφιακό βοηθό Bixby, ένα έξυπνο περιβάλλον λειτουργίας που θα σε βοηθήσει να κάνεις ακόμα περισσότερα με το τηλέφωνο σου. Ο ψηφιακός βοηθός της Samsung παρέχει τη δυνατότητα για άνετη πλοήγηση σε υπηρεσίες και εφαρμογές με απλές εντολές φωνής, αφής, όρασης και κειμένου. Οι δυνατότητες ανταπόκρισης με βάση τη χρήση που γίνεται επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όλων όσων συνεχίζει να μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη.
Παράλληλα, το Bixby Vision χρησιμοποιεί την κάμερα και αναλύει περιεχόμενο πάνω στην οθόνη, εμφανίζοντας ένα εύρος χρήσιμων πληροφοριών. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να μεταφράσεις κείμενο, να σαρώσεις barcodes και QR codes ώστε να δεις σχετικές πληροφορίες ή να βρεις το προϊόν που έχεις μπροστά σου online. Επιπρόσθετα, αναλύει το περιεχόμενο των φωτογραφιών από τη Συλλογή και το διαδίκτυο ή την εικόνα από το σκόπευτρο της κάμερας, και σου παρέχει άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες, όπως να ψάξεις για εικόνες, να λάβεις λεπτομέρειες για κοντινά μέρη ή να πραγματοποιήσεις αγορές.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη