Samsung Galaxy Fold: Εγκαινιάζει την εποχή των αναδιπλούμενων smartphone

by k-Admin 3

 

Κατά τη διάρκεια του Unpacked event στο Σαν Φρανσίσκο, η Samsung μας έδειξε το μέλλον στο χώρο των κινητών – κι αυτό είναι τo αναδιπλούμενo smartphone.

Το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της κορεατικής εταιρείας ονομάζεται Samsung Galaxy Fold, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου. Η Samsung σχεδιάζει να λανσάρει δύο διαφορετικές εκδόσεις του νέου αναδιπλούμενου smartphone, μία έκδοση LTE και μία με υποστήριξη 5G, ενώ έρχεται σε τέσσερις πανέμορφες χρωματικές επιλογές: Cosmo Black, Space Silver, Martian Green και Astro Blue.

 

 

Smartphone και tablet μαζί

Το Samsung Galaxy Fold χρησιμοποιεί μια νέας τεχνολογίας οθόνη που ονομάζεται Infinity Flex. Η διαγώνιός της είναι 7,3 ίντσες και επιτρέπει στο τηλέφωνο να αξιοποιείται κι ως tablet που μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει σε μια τσέπη.

Η «βασική» του οθόνη έχει ανάλυση 1536 x 2152, ενώ όταν είναι διπλωμένη χρησιμοποιεί μια μικρότερη οθόνη 4,6 ιντσών (ανάλυσης 840 x 1960), έτσι ώστε να λειτουργεί σαν «τυπικό» smartphone.

 

Αναδιπλούμενο και ισχυρό

Για την εσωτερική μνήμη του Galaxy Fold, η Samsung χρησιμοποιεί Universal Flash Storage 3.0 (eUFS) χωρητικότητας 512GB για γρήγορες ταχύτητες, η οποία συνδυάζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή 7nm και 12GB μνήμης RAM. Στα της αυτονομίας, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της κορεατικής εταιρείας χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες σε κάθε πλευρά, συνολικής χωρητικότητας 4.380mAh.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνολογία οθόνης επιτρέπει στο χρήστη να διπλώνει και να ξεδιπλώνει επανειλημμένα τη συσκευή χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα της οθόνης. Επιπλέον, όταν ξεδιπλώνεται η συσκευή, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τρεις εφαρμογές μέσω μιας λειτουργίας που η Samsung αποκαλεί Multi Active Window.

Εντυπωσιακός είναι κι ο τρόπος με τον οποίο διπλώνει/ξεδιπλώνει το τηλέφωνο της Samsung, αφού η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα ισχυρό αρθρωτό σύστημα με πολλά επίπεδα σύμπλεξης/αποσύμπλεξης. Το σύστημα αυτό βρίσκεται κρυμμένο στο πίσω μέρος της συσκευής και επιτρέπει στο Galaxy Fold να μετατρέπεται -με αστραπιαίο τρόπο- από smartphone σε tablet κι αντίστροφα.

 

6 κάμερες

Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει επίσης ένα σύστημα τριπλής κάμερας που χρησιμοποιείται τόσο στη λειτουργία tablet όσο και στη λειτουργία τηλεφώνου, ενώ φέρει ακόμα μία κάμερα στο μπροστινό μέρος και δύο στο εσωτερικό της συσκευής.

 

Προσαρμοσμένο Android για το foldable phone της Samsung

Εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Microsoft Office και το YouTube έχουν βελτιστοποιηθεί για τη νέα οθόνη και τις λειτουργίες που προσφέρει το Galaxy Fold, ενώ η Samsung συνεργάζεται με την Google για να διασφαλίσει ότι το Android θα υποστηρίζει πλήρως τη νέα τεχνολογία οθόνης της κορεατικής εταιρείας.

 

 

Το μέλλον είναι… foldable

Η Samsung δεν είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone που δημιουργεί μια αναδιπλούμενη συσκευή, αλλά είναι σίγουρα μία από τις πρώτες που τη λανσάρει στην αγορά. Υπενθυμίζουμε ότι, σύντομα, αναμένεται να δούμε και τις αντίστοιχες προτάσεις άλλων μεγάλων κατασκευαστών όπως είναι η Xiaomi και η Lenovo.

Μπορείς να δεις ακόμη