Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+

Το Samsung unpacked event ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες. H κορεατική εταιρεία αποκάλυψε κι επίσημα, όχι ένα, αλλά δύο εκδόσεις του flagship Galaxy Note 10 smartphone.

Τα Galaxy Note10 και Note10+ αποτελούν δύο νέα πανίσχυρα εργαλεία έκφρασης για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το smartphone τους. Τα νέα phablet της Samsung υπόσχονται μια εμπειρία smartphone με ισχύ όπως αυτή ενός υπολογιστή, μιας κονσόλας παιχνιδιών και ενός… σταθμού επεξεργασίας πολυμέσων, σε συνδυασμό με ένα έξυπνο Pen, σε μία συσκευή.

 

Οθόνη Infinity-O

Τα νέα Samsung Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+ κάνουν για ακόμα μία φορά τη σειρά να ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή οθόνη της. Συγκεκριμένα, το Galaxy Note 10 έρχεται με οθόνη 6,3 ιντσών, ενώ το Galaxy Note 10+ διαθέτει τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, οθόνη σε Note με Κινηματογραφική Infinity Οθόνη 6,8 ιντσών. Η εμπρόσθια κάμερα είναι μικροσκοπική και διακριτικά τοποθετημένη ώστε να ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς στην οθόνη. Και με τα ελαχιστοποιημένα πλαίσια, ο χρήστης απολαμβάνει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Είναι πιστοποιημένα με HDR10+ με Δυναμική Χαρτογράφιση Τόνων για αναπαραγωγή ρεαλιστικού χρώματος και αντίθεσης. Έτσι προσφέρει πιο εντυπωσιακή παρακολούθηση περιεχομένου HDR10+ στο YouTube. Με πιστοποίηση από το UL, η οθόνη του Galaxy Note 10 διαθέτει 98% ομοιομορφία χρώματος και φωτεινότητας. Η ειδικά σχεδιασμένη Οθόνη για την προστασία των ματιών του χρήστη, μειώνει το  μπλε φως ενώ παράλληλα διατηρεί την ποιότητα του χρωματικού εύρους, για άνετη θέαση.

Κρυμμένος μέσα στην οθόνη, είναι ο υπερηχητικός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Πάλλεται για να ανιχνεύσει τις τρισδιάστατες ράχες και τις κοιλάδες του δακτυλικού σου αποτυπώματος για υψηλή ασφάλεια.

Σχεδιασμός

Η εντυπωσιακή οθόνη των νέων Galaxy Note συνδυάζεται με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό και ελαφριά κατασκευή, προσφέροντας εργονομικό κράτημα, ενώ το εξευγενισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί συνθέτουν έναν εντυπωσιακά λεπτό σχεδιασμό. Παράλληλα, τα νέα Galaxy Note 10 και Note 10+ είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό Gorilla Glass 6, όπου το γυάλινο υλικό συλλαμβάνει το φως δημιουργώντας μια φουτουριστική αύρα υψηλής ποιότητας.

Η Samsung κάνει τη διαφορά, για ακόμα μία φορά, και στις χρωματικές επιλογές. Συγκεκριμένα, το  Galaxy Note 10 διατίθεται σε Aura Glow, Aura Black και Aura Pink, ενώ το Galaxy Note 10+ σε Aura Glow, Aura Black και Aura White.

 

Ανασχεδιασμένο S-Pen

Οι συσκευές διαθέτουν Bluetooth Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας. Έτσι πετυχαίνουν να διαρκούν περισσότερο, ενώ με την προσθήκη δυνατοτήτων χειρονομιών, σου επιτρέπουν να ελέγξεις συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής με το S Pen. Με την παραχώρηση πρόσβασης στο SDK (Software Development Kit), οι developers μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένους ελέγχους που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν ή να χρησιμοποιήσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές με χειρονομίες.

 

 

Κάμερες

Τα νέα Galaxy Note 10 και Note 10+ έρχονται με ισχυρές φωτογραφικές δυνατότητες και μια πληθώρα εργαλείων για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών εκπληκτικής ποιότητας, εξασφαλίζοντας πως τα κανάλια, τα stories και τα posts σου στα social media θα ξεχωρίσουν.

Το Galaxy Note 10 διαθέτει τριπλή κάμερα, που αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 12MP με μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/1.5-2.4 και οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (O.I.S.), δεύτερο αισθητήρα 12MP f/2.1 με τηλεφακό και OIS, αλλά και τρίτο αισθητήρα 16MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό 123ο, ενώ στο Galaxy Note 10+ έχει προστεθεί και τέταρτος αισθητήρας DepthVision ToF. Στην πρόσοψη συναντάμε τη selfie κάμερα με αισθητήρα 10MP f/2.2 και υποστήριξη του Night Mode. Οι αισθητήρες έχουν μεταφερθεί στην επάνω αριστερή γωνία τοποθετημένοι κάθετα και δίπλα τους βρίσκονται το flash και ο αισθητήρας βάθους στο Note 10+.

Μετά την καταγραφή του βίντεο με το Galaxy Note 10, μπορείς να επεξεργαστείς το περιεχόμενο απευθείας από το smartphone σου. Η λειτουργία Video Editor αναδεικνύεται με το S Pen, ώστε οι χρήστες να επιλέγουν εύκολα και με ακρίβεια τη στιγμή που θέλουν να επεξεργαστούν.

 

Απόδοση

Στο εσωτερικό τους συναντάμε τον ισχυρό επεξεργαστή Samsung Exynos 9825 αρχιτεκτονικής 7nm και βελτιωμένη μνήμη 8GB και 12GB (Galaxy Note 10+). Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος έως 512 GB μπορεί να επεκταθεί μέχρι 1ΤΒ μέσω κάρτας microSD. Μεγάλη συμβολή στην απόδοση των νέων smartphones έχει και το λειτουργικό, όπου το Android 9 Pie με One UI παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία Android.

Επιπλέον, η μπαταρία χωρητικότητας 3500mAh για το Galaxy Note 10 και 4300mAh για το Galaxy Note 10+, διασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία για όλη την ημέρα, ενώ με μόλις 30 λεπτά φόρτισης, το Galaxy Note 10 διαρκεί μια ολόκληρη μέρα. Επιπλέον, σου δίνεται η δυνατότητα να φορτίσεις ασύρματα τα Galaxy Watch, Galaxy Buds ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει το πρότυπο Qi, με το Wireless PowerShare που διαθέτουν τα Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+.

Και οι δύο συσκευές έρχονται με ένα εξαιρετικά λεπτό σύστημα ψύξης θαλάμου ατμών, το οποίο εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση, την ώρα που το Game Booster που λειτουργεί με βάσει την Τεχνητή Νοημοσύνη, βελτιώνει την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας. Ακόμα, με την υπηρεσία online gaming streaming PlayGalaxy Link, μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι σου από το σημείο που το άφησες στο PC, χωρίς να απαιτείται αποθήκευση τοπικά.

Με δυνατότητες LTE και 5G συνδεσιμότητας, αξιοποιεί στο έπακρο τις υψηλότερες ταχύτητες του δικτύου του παρόχου σου. Πράγμα που μεταφράζεται σε streaming βίντεο υψηλής ανάλυσης για downloading περιεχομένου με κορυφαίες ταχύτητες και για streaming παιχνιδιών με μεγάλο όγκο γραφικών, σε πραγματικό χρόνο.

Ήχος στο επόμενο επίπεδο

Τα ηχεία και τα ακουστικά Type-C προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο ενισχυμένο με Dolby Atmos για μια καθαρή, πλούσια εμπειρία 3D ήχου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα νέα Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+ είναι τα πρώτα smartphone της σειράς που έρχονται χωρίς 3.5mm headphone jack.

 

Πρωτοποριακές λειτουργίες

Για τους gamers που θέλουν να προσθέσουν μια προσωπική πινελιά στα streams τους ή τους vloggers που θέλουν να ενισχύσουν τα εκπαιδευτικά τους βίντεο, τα νέα smartphones της σειράς παρουσιάζουν το Screen recorder. Οι χρήστες μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν εύκολα την οθόνη τους, να προσθέσουν reactions χρησιμοποιώντας τη Selfie κάμερα (picture-in-picture) και να χρησιμοποιήσουν το S Pen για σημειώσεις καθώς μαγνητοσκοπούν, για πιο διασκεδαστικά και διαδραστικά βίντεο.

Επιπρόσθετα, με τη λειτουργία AR Σκίτσο και τη χρήση του S Pen, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν μια φωτογραφία, προσθέτοντας δυναμικές ζωγραφιές, εφέ ή και κίνηση. Με το 3D Scanner, μια επαναστατική πρωτιά για τη σειρά Note, η DepthVision κάμερα του Galaxy Note 10+ μπορεί να αποτυπώσει και να σαρώσει ένα αντικείμενο και να το μετατρέψει άμεσα σε κινούμενη 3D εικόνα.

Samsung DeX για PC

Οι νέες συσκευές της Samsung διευρύνουν τις δυνατότητες του Samsung DeX. Διευκολύνουν τους χρήστες να δουλεύουν μέσω του smartphone τους και ενός PC ή Mac. Με μια απλή, συμβατή USB σύνδεση, οι χρήστες μπορούν να κάνουν drag and drop αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη και να χειριστούν τις αγαπημένες τους mobile εφαρμογές με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους, ενώ τα αρχεία τους παραμένουν ασφαλή στο smartphone τους με τη βοήθεια του Samsung Knox.

Επιπλέον, η Σύνδεση σε Windows (Link to Windows) πραγματοποιείται απευθείας από τις Γρήγορες Ρυθμίσεις της συσκευής. Με ένα μόνο κλικ, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Windows 10 PC τους. Εκεί, μπορούν να δουν τις ειδοποιήσεις τους, να στείλουν και να λάβουν μηνύματα, και να δουν πρόσφατες φωτογραφίες χωρίς να διακόψουν την εργασία τους για να ελέγξουν το smartphone τους.

Τα νέα Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 23 Αυγούστου και είναι ήδη διαθέσιμα για προ-αγορά.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη