Τορτίγια καλαμποκιού με κοτόπουλο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για την πίτα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές φέτες
  • ½ κ.γ. κύμινο σπασμένο στο γουδί
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά μπαστουνάκι (stick)
  • 6 κ.σ. ντομάτα κον κασέ
  • 150 γρ. καλαμπόκι (μόνο τους σπόρους)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 6 τορτίγιες (πίτα καλαμποκιού)
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
    • Για το γιαούρτι

    • 200 γρ. γιαούρτι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    • 1/4 κ.γ. πάπρικα
    • Αλάτι – πιπέρι

 

    • Για το relish ντομάτας

    • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τους σπόρους)
    • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι-πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για την πίτα
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρω το κοτόπουλο για να το θωρακίσω και προσθέτω το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνω το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω την ντομάτα κον κασέ και ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνω και το καλαμπόκι, τα αρωματικά, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνω ένα σχαροτήγανο (ίσως χρειαστεί να το αλείψω με λίγο λάδι). Βάζω μια τορτίγια, τη ζεσταίνω και από τις δυο μεριές, προσθέτω λίγο μείγμα κοτόπουλο και το απλώνω στη μισή πίτα. Πασπαλίζω λίγα τυριά, διπλώνω την πίτα και τη γυρνάω κάνα δυο φορές να πάρει ελαφρύ χρώμα και από τις δυο μεριές, να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τα συνοδευτικά
Για τη σως γιαουρτιού ανακατεύω όλα τα υλικά μεταξύ τους και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για το relish ντομάτας και φυλάω στο ψυγείο.
Κόβω την κάθε πίτα και τη σερβίρω με τα συνοδευτικά της.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη