Samsung Galaxy S8: Από το πρώτο Galaxy S στην επερχόμενη ανακοίνωση της Samsung

by K Admin

 

Η ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8 δεν είναι πλέον και τόσο μακριά, και αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα φήμες, ο πήχης έχει ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Βέβαια, η τεχνολογική εξέλιξη της σειράς Galaxy S μας δείχνει ότι η κορεατική εταιρεία δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και συνεχίζει να καινοτομεί. Μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του Galaxy S8, αξίζει να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ναυαρχίδας της Samsung.

Από το πρώτο «μικρό» smartphone της σειράς Samsung Galaxy S, που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2010, έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια, μέσα στα οποία η σειρά έχει εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς, φθάνοντας στα εκπληκτικά Galaxy S7 και Galaxy S7 edge με τα οποία η Samsung τόλμησε να κάνει βήματα προς το μέλλον.

 

2010: Galaxy S

Το Μάρτιο του 2010 η Samsung ανακοινώνει το Galaxy S, κάνοντας έτσι την είσοδο της στην αγορά smartphones των ΗΠΑ. Το πρώτο κινητό της σειράς είναι εξοπλισμένο με Super AMOLED οθόνη 4 ιντσών, επεξεργαστή 1GHz ARM Hummingbird και κάμερα 5MP. Παρά το γεγονός ότι είχε να ανταγωνιστεί μεγάλα brands που κυριαρχούσαν στην αγορά των ΗΠΑ, όπως το iPhone της Apple και τα Android smartphones των HTC και Motorola, το εν λόγω μοντέλο κατάφερε να πουλήσει πάνω από 24 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, κυριαρχώντας κυρίως στις τεράστιες αγορές της Ασίας.

 

2011: Galaxy S II

Το Φεβρουάριο του 2011, η Samsung κάνει δυναμική επιστροφή, επιλέγοντας το Mobile World Congress για να ανακοινώσει το εντυπωσιακό Galaxy S II. Το νέο μοντέλο της σειράς έρχεται με μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη (Super AMOLED Plus 4,3 ιντσών), γρηγορότερο διπύρηνο επεξεργαστή 1.2 GHz Cortex-A9, 8MP κάμερα με δυνατότητα εγγραφής Full HD video, ενώ ήταν ένα από τα πιο λεπτά smartphones στον κόσμο με πάχος 8,49 χιλιοστά. Το Galaxy S II βραβεύτηκε ως το μοντέλο της χρονιάς στο Mobile World Congress και θεωρείται, μέχρι και σήμερα, ένα από τα πιο επιτυχημένα smartphones όλων των εποχών. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, πούλησε πάνω από 40,2 εκατομμύρια συσκευές.

 

2012: Galaxy S III

Η αγάπη του κόσμου για το Galaxy S brand αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ παράλληλα το τμήμα mobile συσκευών της Samsung έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο όπου η εταιρεία έπρεπε να διοργανώσει τη δικής της εκδήλωση για την παρουσίαση του Galaxy S IIΙ. Έτσι, στις 3 Μαΐου του 2012 πραγματοποιείται το πρώτο “Unpacked” event, στο Λονδίνο. Το Samsung Galaxy III καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις, κάτι που φαίνεται και από το εντυπωσιακό νούμερο προ-παραγγελιών (9 εκατομμύρια) και από τις πάνω από 50 εκατομμύρια (!) συνολικές πωλήσεις μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

 

2013: Galaxy S4

Τον Απρίλιο του 2013 η Samsung επιστρέφει με το λανσάρισμα του Galaxy S4. Η συσκευή διαθέτει οθόνη Super AMOLED 5 ιντσών, ανάλυσης 1080p, επεξεργαστή Εxynos 5 octa-core, 2GB μνήμης RAM, 16GB / 32GB / 64GB αποθηκευτικό χώρο, κάμερα 13MP και μπαταρία 2600mAh. Το Galaxy S4 εγκωμιάστηκε κατά κύριο λόγο για τη μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών του σε επίπεδο λογισμικού, όπως η λειτουργία eye tracking. Ο διάδοχος του Galaxy S III καταφέρνει να γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία, αφού πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια συσκευές σε διάστημα έξι μηνών.

 

2014: Galaxy S5

Ένα χρόνο μετά, η κορεατική εταιρεία παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό, κυρίως σε επίπεδο σχεδιασμού. Τον Απρίλιο του 2014 λανσάρεται το εντυπωσιακό Samsung Galaxy S5, όπου, εκτός από καινοτόμο σχεδιασμό, έρχεται με οθόνη Super AMOLED 5.1 ιντσών, ανάλυσης 1080p, πανίσχυρο επεξεργαστή 2.5GHz και κάμερα 16MP.

 

2015: Galaxy S6

Όταν η Samsung παρουσίασε την 1η Μαρτίου του 2015 τα νέα της Android smartphones, Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων της σειράς Galaxy S. Η κατασκευή των δύο τελευταίων ναυαρχίδων της εταιρείας έγινε με την κωδική ονομασία «Project Zero» ώστε να τονίσει μια νέα αρχή. Το Samsung Galaxy S6 κατάφερε να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, με ακόμα πιο δυνατά χαρακτηριστικά και καινοτόμο σχεδιασμό που συνδυάζει γυαλί και μέταλλο, ενώ η εισαγωγή της διπλής κυρτής οθόνης του Galaxy S6 edge επαναπροσδιόρισε την έννοια «έξυπνο κινητό».

 

2016: Galaxy S7

Και ενώ όλοι αναρωτιόντουσαν με ποιο τρόπο θα κατάφερνε η Samsung να ξεπεράσει τον εαυτό της, η απάντηση ήρθε το Φεβρουάριο του 2016, με την αποκάλυψη των Galaxy S7 και Galaxy S7 edge. Η κορεατική εταιρεία άκουσε τη γνώμη του κοινού και πρόσθεσε δυνατότητες που δεν είχαμε ξαναδεί σε smartphone, προσφέροντας ασύγκριτη ευκολία χρήσης και προηγμένες δυνατότητες που συνδυάζονται αρμονικά σε μια συσκευή με απόλυτα κομψή εμφάνιση. Αναμφίβολα, τα Galaxy S7 και S7 edge είναι τα καλύτερα Galaxy S μέχρι σήμερα.

 

2017: Samsung Galaxy S8 – Τι πρέπει να περιμένουμε

Όσον αφορά στην επόμενη ναυαρχίδα της Samsung, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, η παρουσίαση του Samsung Galaxy S8 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου σε ξεχωριστό event και όχι κατά τη διάρκεια του MWC 2017, με την κυκλοφορία του να αναμένεται τον Απρίλιο. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες φήμες, το Galaxy S8 θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις (Galaxy S8 και Galaxy S8+), οι οποίες έρχονται με πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τα υφιστάμενα μοντέλα.

Συγκεκριμένα, αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε από τα επόμενα μοντέλα της σειράς είναι μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, με καλύτερη ενεργειακή απόδοση, καθώς και μεγαλύτερων διαστάσεων οθόνες, ανάλυσης 2960 ×1440.

Ναι, φαίνεται ότι το τέλειο μπορεί να γίνει καλύτερο!

 

Μπορείς να δεις ακόμη