Κάνε το κλιματιστικό «έξυπνο», για να σε υποδέχεται το σπίτι σου ζεστό.

by K Admin

 

Έχεις διαβάσει για τα «έξυπνα» κλιματιστικά, που συνδέονται στο οικιακό Wi-Fi ώστε να μπορεί κανείς να τα «ανάβει» από το δρόμο, για να βρίσκει το σπίτι του με θαλπωρή όταν επιστρέφει; Αν ναι, ίσως να μην γνωρίζεις πως το ίδιο πράγμα μπορείς να κάνεις κι εσύ με το κλιματιστικό που ήδη έχεις, χωρίς να χρειάζεται να το αντικαταστήσεις με ένα καινούριο μοντέλο τελευταίας «γενιάς».

Το μόνο που θα χρειασθείς είναι τη συσκευή Aircontrol AC0080 της Efergy, η οποία θα κάνει το μηχάνημά σου «έξυπνο», αναλαμβάνοντας την επικοινωνία του μέσω ίντερνετ με το smartphone ή το tablet σου.  Έτσι, μόλις «κατεβάσεις» την εφαρμογή της Efergy, η οποία είναι στα ελληνικά, ουσιαστικά θα έχεις μετατρέψει το κινητό σου σε τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού, για να μπορείς να ελέγχεις τη λειτουργία του ακόμη κι όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Το gadget είναι συμβατό με πάνω από το 99,8% των κλιματιστικών που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Επίσης, για τη σύνδεση του gadget με το κλιματιστικό και το κινητό σου, δεν θα χρειαστείς περισσότερο από 3 λεπτά, ενώ επίσης η διαδικασία είναι «παιχνιδάκι». Έτσι, θα «προικίσεις» το air condition με καινούριες δυνατότητες, που θα σε βοηθήσουν να προσαρμόζεις πολύ πιο εύκολα το «κλίμα» του σπιτιού σου.

 

Πλήρης έλεγχος από οπουδήποτε και σε πραγματικό χρόνο

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι, είτε στο γραφείο είτε στο σουπερμάρκετ, μέσα από την εφαρμογή θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις και να επιβλέπεις τη λειτουργία του μηχανήματος. Έτσι, για παράδειγμα, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να «ανάψεις» ή να «σβήσεις» το μηχάνημα, να αυξομειώσεις τη θερμοκρασία, να αλλάξεις την ταχύτητα ροής του αέρα ή να αλλάξεις τον προσανατολισμό των περσίδων.

 

Παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας του σπιτιού

Η συσκευή της Efergy είναι επίσης εξοπλισμένη με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, για να παρακολουθείς από μακριά τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο σου. Μάλιστα, με δεδομένο πως οι σένσορες θερμοκρασίας και υγρασίας του κλιματιστικού «αντιλαμβάνονται» τι συμβαίνει σε απόσταση περίπου 1 μέτρο από το μηχάνημα, οι μετρήσεις του γκάτζετ είναι πιο κοντά στο πραγματικό «κλίμα» του σπιτιού σου.

Με αυτές τις μετρήσεις, θα μπορείς όμως και να προσαρμόσεις τη λειτουργία του κλιματιστικού. Για παράδειγμα, θα μπορείς να το προγραμματίσεις να «ανάβει» στην περίπτωση που η θερμοκρασία πέσω κάτω από μία συγκεκριμένη τιμή (π.χ. 14 βαθμούς Κελσίου), για να την «ανεβάσει» στην τιμή που επιθυμείς.

 

Ρύθμιση χρονοπρογραμμάτων

Μέσα από την εφαρμογή, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσεις «χρονοδιακόπτες», ώστε το μηχάνημα να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Έτσι, π.χ. ρυθμίζοντάς το να «ανάβει» μισή ώρα πριν ξυπνήσεις, θα εξασφαλίσεις ότι θα απολαμβάνεις τον καφέ σου χωρίς να… τουρτουρίζεις, ενώ προγραμματίζοντάς το να απενεργοποιείται 10 λεπτά πριν φύγεις, θα είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσεις ανοικτό.

 

Έλεγχος πολλαπλών κλιματιστικών

Με την ίδια εφαρμογή, θα μπορείς να ελέγχεις όλα τα μηχανήματα που έχεις στο σπίτι (ή στο γραφείο), ακόμη και «κλειδώνοντας» τα κλασικά τηλεχειριστήρια, ώστε να είσαι ο μόνος που θα παρεμβαίνεις στη λειτουργία τους. Έτσι, η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει σαν μία κεντρική πλατφόρμα, για τη ρύθμιση όλων  των κλιματιστικών.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη σε γραφεία, κατ’ αρχάς γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να εξασφαλισθεί πως όλα τα μηχανήματα είναι κλειστά όταν φύγει και ο τελευταίος υπάλληλος. Θα λύνει επίσης τα χέρια όσων διαθέτουν μικρά πανδοχεία, αφού θα μπορούν να ρυθμίσουν εύκολα τις συνθήκες όλων των δωματίων από μία συσκευή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη