Samsung Galaxy Unpacked 2021

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Περισσότερες απο δύο ώρες διήρκεσε το καλοκαιρινό unpacked Event της Samsung στο οποίο η εταιρία παρουσίασε τις επόμενες γενιές προϊόντων της σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται. Νωρίτερα απο το προγραμματισμένο και πριν ξεκινήσει η παρουσίαση, η εταιρία ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή ονόματι Exynos W920. Πρόκειται για έναν σύγχρονο επεξεργαστή που σχεδιάστηκε για να παρέχει αυξημένες δυνατότητες στα wearables που θα τον χρησιμοποιούν. Η εταιρία ισχυρίζεται πως ειναι ο δυνατότερος αλλα ταυτόχρονα και ο πιο αποδοτικός επεξεργαστής που έχει δημιουργήσει για να στηρίξει τη συνεχώς αυξανόμενη αγορά των wearables.

 

 

Προχωρώντας στο event, την αρχή έκανε το νέο Samsung Galaxy Watch 4. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση του νέου επεξεργαστή, το Galaxy Watch φέρει τον Exynos W920 καθώς και λειτουργικό σύστημα Google Wear OS 3. Ένα απο τα νέα χαρακτηριστικά του νέου wearable της Samsung ειναι η δυνατότητα ακριβής καταγραφής του σωματικού λίπους, σωματικών υγρών, μυϊκής μάζας κ.α. με το άγγιγμα δυο ειδικών θέσεων στο πλάι του ρολογιού. Επιπλέον, συγκεκριμένες κινήσεις του χεριού επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το ρολόι χωρίς να χρειαστεί να το ακουμπήσουν. Η τιμή του 40mm Samsung Galaxy Watch 4 έχει ήδη οριστεί ενώ οι διάφορες εκδόσεις όπως η classic ή η μεγαλύτερη των 40mm, αναμένεται να κοστίζουν περισσότερο.

 

 

Στη συνέχεια της παρουσίασης, η Samsung αποκάλυψε το επόμενο βήμα στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα στα αναδιπλούμενα κινητά. Το Galaxy Z Fold 3, όπως ειναι η ονομασία του, πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια της Samsung να καινοτομήσει στον χώρο των foldables. Το νέο κινητό της εταιρίας φέρει 2 οθόνες 120hz, είναι κατά 11 γραμμάρια ελαφρύτερο απο τον προκάτοχο του ενώ πλέον υποστηρίζει και το galaxy pen. Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό βρίσκεται στην αναδιπλούμενη 7.6΄΄ οθόνη η οποία όταν ανάβει μπορεί και κρύβει την μπροστινή κάμερα δίνοντας στον χρήστη την απόλυτη εμπειρία θέασης. Τόσο το Galaxy Z Fold 3 όσο και το Galaxy Z Flip 3, που ανακοινώθηκε αργότερα, διαθέτουν πιστοποίηση IPX8 για αντοχή σε νερό και σκόνη.

 

 

Το Galaxy Z Flip 3 αποτελεί και αυτό την τρίτη εκδοχή του μικρότερου foldable κινητού της Samsung και φέρει επίσης μερικές νέες τεχνολογίες. Η νέα έγχρωμη οθόνη στο πίσω μέρος της συσκευής επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν το καπάκι του κινητού κάνοντας χρήση των δυο πολύ εξελιγμένων καμερών. Η αναδίπλωση του κινητού σε όποιο σημείο επιθυμεί ο χρήστης, ενδείκνυται για hands free βίντεο κλήσεις και selfies. Τόσο το Galaxy Z Fold 3 όσο και το Galaxy Z Flip 3 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 27 Αυγούστου ενώ στην περίπτωση του πρώτου, η Samsung κατάφερε να ρίξει σημαντικά την τιμή σε σχέση με τον προκάτοχό του.

 

 

Τέλος, τη παρουσίαση έκλεισε η Samsung με τα ολοκαίνουρια Galaxy Buds 2. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας η οποία θα επιτρέπει στα ακουστικά να λειτουργούν για περισσότερες απο 7 ώρες συνεχόμενα ενώ για όσους έχουν ανοιχτό το ANC (Active noise cancellation ) η μπαταρία θα διαρκεί για 5 ώρες. Τα ακουστικά θα διατεθούν σε τέσσερα χρώματα, λευκό μαύρο, χρυσό και μωβ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη