Σάββατο 31 Ιουλίου. Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Τελευταία ημέρα του μήνα και η ελληνική αποστολή φώναξε και πάλι ‘‘παρών’’. Με χαρές ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα των φετινών Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο και προκρίσεις για τους Έλληνες συμμετέχοντες.

 

 

Συγκεκριμένα, ξεχώρισε η προσπάθεια του αθλητή της κολύμβησης, του Κριστιάν Γκολομέεβ που έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε 2ος στον ημιτελικό, με επίδοση 21.60 και 3ος στη γενική κατάταξη. Αποτέλεσμα αυτού, ο Γκολομέεβ να βρίσκεται στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο κολυμβητής διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο. Να χαρίσει στη χώρα μας μετάλλιο στην κολύμβηση μετά το 1896. Μετά το 2004 είναι ο πρώτος αθλητής που συμμετέχει σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων στην κολύμβηση.

Μια ακόμη διάκριση που έδωσε χαρά στο ελληνικό επιτελείο ήταν αυτή του Εμμανουήλ Καραλή. Ο νεαρός αθλητής μας κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ και θα αγωνιστεί έτσι την Τρίτη 03/08 ανάμεσα στους καλύτερους διεκδικώντας το μετάλλιο. Ο Καραλής πήρε την 4η θέση με επίδοση 5.75 μ. και στη γενική κατάταξη βγήκε 8ος.

Ο συναθλητής του Φιλιππίδης Κωνσταντίνος στο άλμα επί κοντώ τερμάτισε 12ος με επίδοση 5.50 μ. και στη γενική κατάταξη βγήκε 22ος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξίσου αξιέπαινη ήταν και η προσπάθεια του πρωταθλητή μας στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου καθώς με την 1η κιόλας προσπάθεια έφτασε πολύ.. ψηλά! Με ένα εξαιρετικό άλμα τερμάτισε 2ος  φτάνοντας στα 8.22 μ. και 2ος ξανά στη γενική κατάταξη. Με την εμφάνιση του αυτή πήρε δίκαια ένα εισιτήριο για τον τελικό.

Στον στίβο και πάλι η αθλήτρια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και στη δισκοβολία γυναικών δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια καθώς η βολή της στα 59.18 την άφησε στην 7η θέση και αποκλείστηκε. Στη γενική κατάταξη πήρε τη 19η θέση.

Υπερβολικά άτυχη στάθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια Ελισάβετ Πεσιρίδου καθώς δεν ξεκίνησε καν την ‘‘κούρσα’’. Στην εκκίνηση των 100 μέτρων με εμπόδια γυναικών και μόλις ‘‘έφυγε’’ από τον βατήρα αισθάνθηκε έντονη ενόχληση στο πόδι της και εγκατέλειψε.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ολοκλήρωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης τη συμμετοχή του στο 2ο γκρουπ των 96 κιλών στην άρση βαρών. Πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε στην 3η θέση. Στην 1η του προσπάθεια σήκωσε 147 κιλά, 152 στη 2η και 156 στην 3η και τελευταία. Πήρε έτσι την 2η θέση στο αρασέ, σήκωσε 182 κιλά στο ζετέ και 338 κιλά στο σύνολο. Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την άρση βαρών.

Στην ιστιοπλοΐα τώρα, ο Ιωάννης Μιτάκης τερμάτισε 11ος στην 7η διαδρομή του Finn και 8ος στην αμέσως επόμενη, με επίδοση 8.22. Στη γενική κατάταξη και έπειτα από 8 ιστιοδρομίες έλαβε την 11η θέση.

Η ημέρα ολοκληρώνεται με την υδατοσφαίριση ανδρών εκεί όπου οι Έλληνες αθλητές ήταν καταιγιστικοί επικρατώντας με σκορ 28-5 των Νοτιοαφρικάνων, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο στην επόμενη φάση.

Μπορείς να δεις ακόμη