Κυριακή 1 Αυγούστου, οι επιδόσεις του ελληνικού επιτελείου.

by Aggeliki Tsoukana

 

Πρώτη ημέρα του μήνα και οι Έλληνες ‘‘απεσταλμένοι’’ συνεχίζουν, ο καθένας στο άθλημα που εκπροσωπεί τον δικό τους καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα.

Στον στίβο και στη σφυροβολία γυναικών η αθλήτρια μας Σταματία Σκαρβέλη έμεινε από νωρίς εκτός τελικού καθώς αποκλείστηκε έχοντας πάρει τη 10η θέση. Με την καλύτερη βολή της να φτάνει στα 69.01 μ. στο Α’ προκριματικού γκρουπ γυναικών, η 26χρονη αθλήτρια δεν τα κατάφερε. Η πρώτη προσπάθεια της ήταν στα 68.70. ενώ η 3η της βγήκε άκυρη. Στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 18η θέση.

 

Στην κολύμβηση τώρα ο Κριστιάν Γκολομέεβ έφτασε έπειτα από μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό όπου εκεί, στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών τερμάτισε 5ος και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Η προσπάθεια και η πορεία του παραμένουν αξιέπαινες αλλά η άσχημη εκκίνηση του δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω καθώς εξ΄αρχής έμεινε πίσω και δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά. Παρόλα αυτά έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική κολύμβηση.

Η ημέρα εξελίχθηκε με ιστιοπλοΐα και το δίδυμο Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη. Στα 470 της 7ης διαδρομής πήραν τη 2η θέση και στην αμέσως επόμενη τερμάτισαν 12ες. Έπειτα από 8 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη έλαβαν την 15η θέση.

Οι συναθλητές τους Μάντης Παναγιώτης και Καγιαλής Παύλος στα 470 ανδρών και στην 7η κούρσα τερμάτισαν 8οι ενώ στην επόμενη έλαβαν την 7η θέση. Την 8η θέση στη γενική κατάταξη κατάφεραν να πάρουν μετά από 8 ιστιοδρομίες.

Εκτός διεκδίκησης μεταλλίων στα Finn έμεινε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας Ιωάννης Μιτάκης. Στις δυο τελευταίες διαδρομές που συμμετείχε, στην 9η και στη 10η, πήρε τη 16η και τη 18η θέση αντίστοιχα. Συγκέντρωσε 92βπ και στη γενική κατάταξη τερμάτισε 12ος και έμεινε εκτός.

 

Με μια εξαιρετική εμφάνιση η ιστιοπλόος Βασιλεία Καραχάλιου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Στην κούρσα των μεταλλίων κατέλαβε την 3η θέση, όμως αυτό δεν την βοήθησε να τερματίσει σε καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη, παίρνοντας έτσι την 9η θέση.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη